Oskar Lund jobbade hårt på Granlos mittfält och såg till att många Alnöanfall kvävdes i sin linda. Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu.

Målskyttet avklarat första 20 minuterna när Granlo vann mot Alnö 2 med 2-1 efter att ha stått för alla fullträffarna

(2017-05-31)
Efter 20 minuters spel ledde Granlo mot Alnö 2 med 2-1 efter att han gjort samtliga mål. Alnös fullträff var nämligen ett självmål.
Bra försvarsspel från bägge lagen hindrade ytterligare målproduktion matchens sista 70 minuter.
– Men vi hade två-tre jättelägen där vi borde stängt matchen, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

Allt i målväg mellan Granlo och Alnö 2 hände första 20 minuterna.
Granlo tog ledningen redan i den tredje minuten efter en snabb spelvändning. Högerbacken Åke Arvidsson bröt ett anfall och hittade sedan Sergio Hinestroza med en välavvägd djupledsboll. Hinestroza ryckte ifrån sina bevakare och var sedan obeveklig fri med Joakim Wallin i Alnös mål.
Alnö 2, som med förkärlek anföll på sin högerkant, kom i den elfte minuten runt och slog ett hårt markinlägg framför mål där en hemmaspelare touchade in bollen via ena stolproten.
I den 20:e minuten fick Granlo en frispark mitt på Alnös planhalva ute till höger. På den lyftningen nickskarvade Johan Martinsson bollen till Jakob Pedersen som förlängde den in till 2-1.

Lagen fortsatte spela fin fotboll men anfallen strandade på respektive försvarsvall resten av matchen. Alnös mittbackar var inga duvungar utan rensade rejält men schysst medan Granlos hårt arbetande innermittfält med Fredrik Karström och Oskar Lund ofta kvävde gästernas anfallsspel i sin linda och resten av manskapet låg också hela tiden på rätt sida i försvarsarbetet.
Dom lägen som ändå dök upp var det Granlo som spelade sig fram till.
– Vi hade två-tre jättelägen där vi borde stängt matchen, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
Alnö 2 flyttade upp sista kvarten och försökte trycka på men det blev aldrig riktigt farlig då man allt som oftast slog bort det avgörande passet. Dock hårt stressade av Granlospelarna skall sägas.
– Vi vinner trots att vi hade en hel del strul under resans gång. T ex tvingades tre spelare kliva av efter sträckningar och några fick gå in i depå för att vila sig en stund innan dom kunde återgå i stridbart skick, säger Jonas Wallvik.
Granlo klättrade i och med segern upp till femteplatsen medan Alnö 2 ligger kvar på sin tredje.

Granlo BK - Alnö IF 2 2-1
2017-05-31 - 19:30 - Westhagen
1-0 Sergio Hinestroza (3)
1-1 självmål (11)
2-1 Henrik Pedersen (20)
Domare: Oscar Moss (utmärkt, blåste inte sönder matchen)