Emilia Johansson såg till att Stödes svit med bara segrar fortsatt är intakt. Emilia Johansson såg till att Stödes svit med bara segrar fortsatt är intakt.

Söråker två minuter från jätteskräll mot överlägsna serieledarna Stöde

(2017-06-19)
Söråker tog ledningen mot seriesuveränen Stöde i den första halvleken och höll den fram till minut 52.
Hemmalaget var sedan på god väg mot en poängskräll då Emilia Johansson frälste topplaget med ett segermål på frispark med bara två minuter kvar.

Söråker inledde optimistiskt mot överlägsna serieledarna Stöde hemma på det nya konstgräset och efter ett fint anfall i den 12:e minuten spelade Amanda Lundgren fram Alva Byström till 1-0.
Trots att Stöde därefter hade ett stort bollinnehav och chanser kunde hemmalaget gå till pausvila i ledning. Men det kunde faktiskt även varit 2-0 då Alva Byström sköt centimetern utanför i bra läge.
Tidigt i den andra halvleken var Alva framme igen och var bara ett stolpskott denna gång från att dubbla ledningen.

Men att hålla skytteligaledaren Anna Edin borta från målprotokollet en hel match går inte. I den 52:a minuten vände hon bort sin försvarare och överlistade en storspelande Wilma Ålund i hemmamålet.
Wilma fortsatte att storspela när Stödetrycket ökade och det såg ut som om Söråker skulle ta en skrällpoäng och ända Stödes svit med fullpoängare.
Men så med två minuter kvar drog frisparksspecialisten Emilia Johansson till från långt håll och bollen satt strax under ribban.
– Snöpligt för tjejerna som stode emot mästan hela vägen och svarade för en formidabel kämpainsats och visade glöd i 90 minuter. Sett till spel och bolinnehav var Stödes seger inte så mycket att snacka om men jag tycker trots det att vi var värda en pinne. Tror också att Stöde uppskattade vår insats då dom verkligen fick kämpa för segern för en gångs skull, säger Söråkers assisterande tränare/lagledare Sven Lagerqvist..

Målvakten Wilma Ålund redan nämnd i Söråker. Hela backlinjen med Maja Westberg, Emma Lindahl, Amanda Vainio och Hanna Palm måste också nämnas plus då Alva Byström som hela tiden hotade framåt.

Söråkers FF - Stöde IF 1-2
2017-06-19 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Alva Byström (12)
1-1 Anna Edin (52)
1-2 Emilia Johansson (88).
Domare: David Lundgren (höll en jämn nivå hela matchen)