MittMediaCupen
Damer

Omgång 5

Som väntat - SDFF och Selånger till final
SDFF gick som väntat ren genom gruppspelet. I sista gruppmatchen besegrade man IFK Timrå med hela 14-2 sedan man mer eller mindre malt ner motståndet. Ida Brännström visade med eftertryck att hon är Medelpads bästa kvinnliga fotbollsspelare även om Lisa Tano Ljungkvist var bäste målskytt med sina fyra nätkänningar.
Timrå drabbades av en jobspost när Madelene Pettersson tvingades utgå knäskadad efter en duell med SDFF:s djärve keeper Moa Altin. Förhoppningsvis är inte skadan allvarlig för en av div. II-lagets stöttespelare.
I finalen möter SDFF inte oväntat Selånger, som kom grupptvåa. SFK gjorde som SDFF - vann med 14-2. Redan efter två minuter stod det 2-0 mot Heffnersklubban. Sanna Lööw-Ohlson klappade in fyra fullträffar medan Angelica Lindholm-Forsell och Josefine Thunholm snickrade till varsitt hattrick.
I gruppspelet vann SDFF med 6-2 i förra veckans match. Ett riktmärke?
– Det är absolut lite prestige i de här matcherna, säger Ida Brännström till Carl Bergseije på ST-sporten och tillägger:
– Men vi är mest med i den här cupen för att det är roligt att spela matcher och för att vi ska spela ihop oss.
Kvällen inleddes annars med att Ljustorp gjorde sin bästa match och föll "bara" med 3-7 mot Alnö. LjIF ledde med 2-1 och hade häng med ett knappt 2-3-underläge i paus. Ett par skador i andra samt att orken tröt gjorde att man inte klarade av att hålla jämna steg hela vägen. Helt klart ett fall framåt för de comebackande Ljustorpstjejerna.
För Alnös del krävs betydlig bättring till utomhussäsongen om man vill vara med och kriga om en topplats i tvåan. Men laget är ungt och har framtiden för sig och lär säkert förkovra sig ytterligare till det är dags för seriestart.
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ljustorps IF - Alnö IF 3-7 (2-3)
​2014-02-10 - 18:00 - Nordichallen
Mål Ljustorp: Mirjam Forslund, Marica Johansson och Linnéa Berg.
Mål Alnö: Jessica Fröberg 2, Kim Kollberg 2, Sophie Brundin, Emma Jakobsson och Linn Haglund.
Domare: Thomas Löf, Sundsvall

Sundsvalls DFF - IFK Timrå 14-2 (7-0)
2014-02-10 - 19:00 - Nordichallen
Mål SDFF: Lisa Tano Ljungquist 4, Ida Brännström 2, Ellen Löfqvist 2, Jennifer Jonsson 2, Ida Markström, Ida Mathiasson, Pernilla Wennman och Isabelle Norberg.
Mål Timrå: Mikaela Jensen och Felicia Högkvist.
Domare: Oscar Moss, Sundsvall

Selånger FK - Heffnersklubbans BK 14-2 (8-1)
2014-02-10 - 20:00 - Nordichallen
Mål Selånger: Sanna Lööw Ohlson 4, Angelica Lindholm-Forsell 3, Josefine Thunholm 3, Wilma Wärulf 2 och Maxine Björkholm 2.
Mål Heffnersklubban: Amanda Hamrin och Agnes Hurtig-Edlund.

6. Ljustorps IF 5   0 0 5   9 -  68 0
Isabelle Norberg krutar in viktiga 4-2-målet för SDFF i gruppfinalen mot Selånger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 4

Fjärde raka segern för SDFF
I Damgruppen visade sig inte heller seriekollegan Selånger rå på SDFF.
Men det var faktiskt först i den andra halvleken som "storasyster" kunde gå ifrån till en 6-2-seger.
Att SDFF bara ledde med 2-1 i paus kan SFK tacka sin unga målvakt Nellie Maxén (född 1998) som svarade för flera fina parader. Hon hade även god hjälp av sina stolpar men det skall ju en bra målvakt ha.
Matchen stod faktiskt och vägde ända till till den 32:a minuten då tvåmålsskytten Isabelle Norberg (se bilden ovan) gjorde slag i saken och vräkte in 4-2 bakom en chanslös Maxén.
En eloge även till SDFF:s målvakt Moa Althin som visade upp en imponerande greppsäkerhet. Något som är väldigt ovanligt på damsidan.
Alnö tog turneringens första seger då man betvingades kommande seriekonkurrenten Heffnersklubban med 8-5 i en svängig tillställning.
Alnö tog enkelt ledningen med 3-o innan man slappnade av och vips var det 3-3. Alnötjejerna gjorde ett nytt ryck till 6-3 men "Klubban" åt sig närmare till 6-5 innan Lina Candell och Maria Vestberg drog plösen över sina blå motståndare med varsitt mål och säkrade segern en gång för alla.
Agnes Hurtig Edlund skall ha extra beröm hos Heffnersklubban.
För Ljustorp blev det en ny brakförlust. Denna gång 0-12 i derbyt mot IFK Timrå. Inte så mycket att säga om. Ida Backlin, Lina Ohlsson och Madelene Pettersson var mest framträdande hos segrarinnorna och svarade även för två mål vardera. Duktig var också Marielle Bergman som visade fint spelsinne och fördelade bra bollar.
LjIF-tjejerna skall ha beröm för att man aldrig gav upp trots flera skador och många mål i baken. Heders!
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Ljustorps IF - IFK Timrå 0-12 (0-6)
​2014-02-03 - 18:00 - Nordichallen
Mål Timrå: Ida Backlin 2, Lina Ohlsson 2, Madelene Pettersson 2, Mikaela Jensen, Marlene Ejerås, Felicia Högkvist, Marielle Bergman, Alva Grahn och Erica Höglund.
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 5-8 (3-4)
2014-02-03 - 19:00 - Nordichallen
Mål Heffnersklubban: Anna Lundqvist 2, Agnes Hurtig Edlund 2 och Johanna Broman.
Mål Alnö: Maria Vestberg 3, Lina Candell 2, Kim Kollberg 2 och Michaela Andersson.
​Matchfakta

Selånger FK - Sundsvalls DFF 2-6 (1-2)
2014-02-03 - 20:00 - Nordichallen
Mål Selånger: Malin Kristmansson och Angelica Lindholm Forsell.
Mål SDFF: Isabelle Norberg 2, Ellen Löfqvist, Ida Brännström, Maja Lambertsson och Madeleine Pettersson.

6. Ljustorps IF 4   0 0 4 6 -  62 0
Selånger har alltid problem med IFK Timrå. Så även i aftonens inomhusmatch i MittMediaCupen men till slut kunde div. I-laget vinna med uddemålet av nio. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 3

Selånger fick kämpa rejält mot effektivt Timrå
Av någon underlig anledning har Selånger alltid haft problem med IFK Timrå.
Och det oavsett vilka divisioner lagen spelat i.
Kvällens möte i MittMediaCupens tredje omgång var inget undantag.
Timrå började bäst och låg närmast ett ledningemål men kom inte närmare än ett stolpskott. Istället tog SFK ledningen genom Josefin Thunholm och dominerade sedan den första halvleken men trots mängder av chanser blev det inga fler fullträffar bakom den storspelande Timråkeepern Madeleine Sjödin, som t o m räddade när hon hade ryggen mot spelet.
I den andra fick emellertid Selånger utdelning men det fick också Timrå tack vare några vassa kontringar. SFK dock hela tiden i förarsätet målmässigt.
Kvällens vackraste fullträff svarade Timrås Lina Ohlsson med en bakåtspark från distans som överrumplade Selångermålvakten. Hennes reducering till 4-5 kom dock i slutsekunderna och man hann inte mobilisera för en kvittering innan signalen gick för full tid.
I kvällens andra match bet Ljustorp ifrån sig riktigt bra mot Heffnersklubban och låg under med bara 0-2 i paus.
I den andra trädde tröttheten in och till slut vann div. II-laget med 7-3.
LjIF får trösta sig med att man hade matchens främste målskytt i Marita Avila som stänkte in "dom grönas" samtliga tre mål.
Kvällen avslutades med att SDFF visade Alnö att det skiljer en dryg division mellan lagen. Det var lite kvinnor mot flickor även om Alnötjejerna tvingade SDFF-keepern Josefin Halvarsson till några kvalificerade räddningar, inte minst under den första halvan.
Planens bäste spelare var SDFF:s lagkapten Ida Brännström som verkligen visade pondus i den här matchen och styrde sina trupper efter behag och även satte fyra av målen.

IFK Timrå - Selånger FK 4-5 (0-1)
2014-01-27 - 18:00 - Nordichallen
Mål Timrå: Isabelle Forslund, Emelie Åkersten, Marlene Ejerås och Lina Ohlsson.
Mål Selånger: Josefine Thunholm, Hazal Altuntas, Angelica Lindholm Forsell,
Maxine Björkholm och Isabelle Lindgren.
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö

Heffnersklubbans BK - Ljustorps IF 7-3 (2-0)
2014-01-27 - 19:00 - Nordichallen
Mål Heffnersklubban: Agnes Hurtig-Edlund 2, Hanna Ekdahl 2, Olivia Åsberg 2 och Maja Sterner.
Mål Ljustorp: Marita Avila 3.

Alnö IF - Sundsvalls DFF 2-10 (0-5)
2014-01-27 - 20:00 - Nordichallen
Mål Alnö: Amanda Wallin och Maria Vestberg.
Mål SDFF: Ida Brännström 4, Jennifer Jonsson 2, Ellen Löfqvist 2, Pernilla Wennman och Ida Markström.

6. Ljustorps IF 3   0 0 3 6 -  50 0
Ljustorps damer har nu släppt in 43 mål på de två inledande matcherna i MittMedia Cupen. Här är Selångers Hazal Altuntas framme och oroar i 23-3-segern. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Fortsatt klasskillnad i damgruppen
Kvällens dammatcher kunde inte besyllas för att vara några jämna och spännande tillställningar.
Först klubbade SDFF till Heffnersklubban med 10-1. Siffror som skjutit ännu mer till höjden om inte HK:s keeper Soziar Bamyr Hanssen spelat så inspirerat mellan stolparna.
Därefter skottade Selånger in hela 23 bollar bakom Ljustorps bägge målvakter men samtidigt släppte man in tre, bl a ett vackert skott från Rebecca Jonsson som drog på från mitten av egen planhalva och bollen gick i en båge över en sömnig SFK-målvakt som aldrig insåg faran. En riktig målvaktsfadäs.
Som kuriosa kan nämnas att LjIF tog ledningen på ett självmål men det höll som sagt inte hela vägen...
Kvällens omgång avslutades med att IFK Timrå körde över Alnö med 13-2. IFK-tjejerna var tyngre, snabbare, smartare och framförallt så slarvade man mindre. Nyförvärvet från Söråker, Lina Ohlsson, verkar ha acklimatisera sig väl och svarade för ett hattrick.
Lite tråkigt när det blir dom här måldifferenserna. Inte minst för oss som vill ha lite spänning. Stackars Ljustorp har t ex släppt in ohyggliga 43 mål på två matcher.

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 1-10 (0-3)
2014-01-20 - 18:00 - Nordichallen
Mål Heffnersklubban: Amanda Hamrin
Mål Sundsvall: Ida Markström 3, Lisa Tano Ljungkvist 2, Maja Lambertsson,
Pernilla Wennman, Ellen Löfqvist, Ida Mathiasson och  Madeleine Pettersson.

Ljustorps IF - Selånger FK 3-23 (2-10)
2014-01-20 - 19:00 - Nordichallen
Mål Ljustorp: Rebecca Jonsson 2 och självmål.
Mål Selånger: väntar ännu på att domaren skall lägga in målskyttarna i fogis.
​Matchfakta

Alnö IF - IFK Timrå 2-13 (0-7)
2014-01-20 - 20:00 - Nordichallen
Mål Alnö: Erika Engblom och Lina Candell.
Mål Timrå: Lina Ohlsson 3, Marielle Bergman 2, Erica Höglund 2, Madelene Pettersson 2, Alva Grahn, Emelie Åkersten, Malin Gröning och Marlene Ejerås.

0-20 i baken i comebacken för Ljustorps damer
Ljustorps IF gjorde comeback på damsidan och fick värsta möjliga motstånd i omstarten - Sundsvall DFF, distriktets flaggskepp inom damfotbollen sedan mannaminne.
Det blev 20-0 i baken och om det är inte mycket att säga mer än att "all vår början bliver svår". Nyförvävet Ida Markström var värste skarprättare för SDFF med fem fullträffar.
– Visst hade vi kunnat göra en bättre match om vi gjort några träningsmatcher innan. Men jag är nöjd ändå, min personliga målsättning är att få ihop ett lag som är stabilt i division III, säger Carlos Zavala till ST-sportens Kenneth Fahlberg.
Ifjol spelade Selånger och Alnö i samma serie (div. I Norrland).
Idag var det klasskillnad mellan lagen. Selånger satte sex fullträffar i första halvlek och lika många i andra och man dominerade efter behag. Alnös tröstmål kom i slutminuten vid ställningen 0-11.
I kvällens sista match i damgruppen var Heffnersklubban på väg mot en liten skräll och ledde i paus med 2-1. I den andra blev Timrålägets större rutin och tyngd utslagsgivande och man kunde vända och gå ifrån till en 6-3-seger.

Selånger FK - Alnö IF 12-1 (6-0)
2014-01-13 - 18:00 - Nordichallen
Mål Selånger: Malin Kristmansson 3, Hazal Altuntas 2, Mikaela Björkholm 2, Emelie Birgersson 2, Sanna Lööw Ohlson 2 och Angelica Lindholm Forsell.
Mål Alnö: Maria Vestberg
Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall

Sundsvalls DFF - Ljustorps IF 20-0 (8-0)
2014-01-13 - 19:00 - Nordichallen
Mål Sundsvall: Ida Markström 5, Amanda Hagelberg 2, Jennifer Jonsson 2, Ida Brännström 2, Philippa Johansson 2, Malin Sjöberg 2, Pernilla Wennman, Lisa Tano Ljungkvist, Maja Lambertsson, Isabelle Norberg och Malin Svelander.

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK 6-3 (1-2)
Mål Timrå: Mikaela Jensen 2, Amanda Schnapauff Sevefjord, Marielle Bergman, Lina Olsson och Malin Gröning.
Mål Heffnersklubban: Hanna Viklund 2 och Agnes Hurtig Edlund
Domare: Michael Lie, Sundsvall