Ånges målgörare mot Kovland. Fr v. David Danielian, Haris Devic (två mål) och Javid Azimi. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Haris Devics rutin ovärderlig för ungt Ånge – två mål och två ass i 4-2-vinsten över Kovland på Ånäsvallen

(2020-06-28)
Att "gammal fortfarande är äldst" fick vi ännu ett bevis på Ånäsvallen i afton.
Haris Devic, 36, satte två mål och spelade fram till de övriga två när hans Ånge besegrade ett duktigt Kovland med 4-2.
– Haris rutin är ovärderlig för vårt unga lag, säger Ångetränaren Filip Filipovic efter fjärde raka vinsten.

Kovland inledde respektlöst mot topplaget Ånge hemma på Ånäsvallen och höll spelet uppe väl men det blev ändå gästerna som tog ledningen i den 36:e minuten sedan David Danielian kommit runt på kanten och spelat snett inåt bakåt till Haris Devic som mötte på ett tillslag.
I slutminuten av första rammade Devic även ribban och bollen studsade ner innanför (?) mållinjen. Dock inga reaktioner från domartrion och Javid Azim höll sig framme och stötte in returen. Ett psykologiskt mål.

Den andra halvleken inleddes böljande med chanser för bägge lagen innan hemmalagets Anton Hallengren hittade rätt efter en tilltrasslad situation knappa kvarten in.
Mindre än en halvminut senare centrade David Danielian ånyo in till Haris Devic och tvåmålsöverläget åter intakt. Ännu ett psykologiskt mål.
Kovland gav emellertid inte tappt och jobbade för en ny reducering men då åkte man på en kontring där Haris Devic "bjöd tillbaka" till David Danielan med en djupledsboll. En boll som Danielian precis hann före unge KIF-målvakten Jonas Ytterström och kunde rulla in i tomt mål.

Chanser fortsatte att skapas men två duktiga målvakter i Ytterström i hemmamålet och reaktionssnabbe Asad Mozaferi  mellan Ånges stolpar fortsatte sitt stora spel.
Med tolv minuter kvar tvingades Ångekeepern till sin andra kapitulation genom Ture Lindbloms försorg.
Matchen avslutades med ett handgemäng och höga röster och det delades ut några gula samt ett rött kort. Vad upprinnelsen bestod av var det inte någon som hade riktig koll på. Men det var visst nån armbåge i sidan efter en verbal attack men som sagt "obekräftade uppgifter" men det kändes onödigt då matchen var både slutspelad och avgjord.

Tränarsnack/Bäst på plan:
• Ånges tränare Filip Filipovic efter 4-2-segern på Ånäsvallen.

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad

Massor av bilder från matchen nedan. Hoppas få lite tid över och namnge de spelare som är på bilderna.