Pär Malmberg satte IFK:s kvitteringsboll. Pär Malmberg satte IFK:s kvitteringsboll.

Rättvist kryss när Söråker och IFK Sundsvall bröt sina förlusttrender

(2020-07-03)
Söråker och IFK Sundsvall bröt sina förlustsviter genom att kryssa uppe på Lötas blöta konstgräs.
Båda målen föll i den andra halvleken.
– 1-1 var ganska rättvist som det såg ut. Vi ägde den första halvleken medan IFK var snäppet bättre i andra, säger Söråkers tränare Mikael Kotermajer.

Efter en mållös och chansfattig första halvlek tog Söråker ledningen tidigt in i den andra halvleken och det på ett dråpligt sätt. På en djupledsboll hann IFK Sundsvalls målvakt först men rensade bollen rakt på en framstormande Victor Selander och den studsade in i det tomma målet.
Om Söråker hade initiativet i den första halvleken så tog nu IFK över efter hemmalagets ledningsmål och i den 63:e minuten spelade Max Osadolor in bollen från kanten till Pär Malmberg som tryckte dit kvitteringen.

Båda lagen hade chanser till ett avgörande mål, Söråkers Alexander Hellberg sköt ett skott strax utanför efter hörna och Oscar Fors när han tog ner bollen på bröstet inne i straffområdet men skottet smet ovanför ribban. IFK i sin tur hade en rejäl press mot Söråkers mål men även där var effektiviteten låg så 1-1 stod sig matchen ut.

– 1-1 var ganska rättvist som det såg ut. Vi ägde den första halvleken medan IFK var snäppet bättre i andra och hade några farliga kontringar, säger Söråkers tränare Mikael Kotermajer.
– En bra fotbollsmatch där sett över 90 minuter oavgjort nog var rättvist.  Första halvlek var jämn men med lite fördel för Söråker men få chanser skapades. Efter deras ledningsmål tidigt i andra flyttade vi upp pressen och tog över matchen och när de blev trötta fick vi större ytor och fick också in en kvittering. Vi borde ha avgjort matchen därefter men vi saknar spetsen i anfallet när Olle (Nordberg) är skadad. I vilket fall grymt skönt att få bryta förlustsviten, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.

Söråkers innermittfältare Niclas Möllhagen jobbade kopiöst och täckte stora ytor av planen och var i vanlig ordning orubblig i luftspelet.
IFK Sundsvalls "mittfältstysk" Johannes Hoerchelmann svarade åter för en storstilad insats.

Söråkers FF - IFK Sundsvall 1-1
2020-07-03 - 19:00 - Söråkers IP
1 -0 Victor Selander (47)
1-1 Pär Malmberg (63)
Domare: Omar Meqbil, Sundsvall
Ass. domare: Robin Bergman och Jesper Löf, Sundsvall