Kent Larsson visade Oliver Kahn-takter mellan stolparna när Fränsta vann premiären. Kent Larsson visade Oliver Kahn-takter mellan stolparna när Fränsta vann premiären.

Lagen hade varsin halvlek på Holmvallen men Fränstas tre mål före paus räckte till vinst

(2020-06-14)
Fränsta såg ut att ha avgjort matchen på Holmvallen redan under den första halvtimmen.
Då stod det 3-0 och bud på nästan det dubbla.
Den andra halvleken var som en omvänd hand då hemmalaget slet åt sig taktpinnen och gjorde ett tidigt reduceringsmål.
Trots flera bra lägen att krympa underläget stod sig 1-3 matchen ut.

– Fränsta hade första halvlek och ledde rättvist med 3-0 i paus. Vi var bättre i andra och fick till en reducering i minut 48 då Kristian Karlsson nickade in en hörna. Närmare kom vi tyvärr inte, säger assisterande tränaren och lagledaren Peter lind.
– 29 grader varmt och en snäll match på en ful plan. Dagens 2,5 kilospumpade bollar var fan omöjliga att rulla. Men vi ägde varsin halvlek och vi skulle gjort två-tre ytterligare  mål i första medan Holm ett par fler i andra. Vi rivstartade och Max Eriksson rev sig loss på högerkanten och skickade in 0-1 medan Holms backar smorde på sig hudkräm av hög solskyddsfaktor. Efter det trodde de flesta att vi ökade på till 0-2 men linjedomaren hojtade till och vips så var det 0-1 igen. Joel Wikholm var näste man att springa igenom Holms försvar i full fart och oerhört tjusigt rundade han deras store målvakt och grejade 0-2. Efter några minuter till så pricksköt Joel Eriksson en lobb och 0-3 höll sig halvleken ut, säger Thomas "Håkki" Eriksson i Fränsta.
"Håkki" fortsätter:
– I andra måste vi ha blivit eniga om att sluta springa, ställa till det för varann och låta Holm få en chans.. och den tog dom. Efter en strulig hörna tryckte de in 1-3 och hade bud på något till. Men vi har ju rutinerade Kent "Kahn" Larsson i buren och han gjorde inte ett misstag på hela kampen.

Matchens lirare var Fränstas Rasmus Söderman som tuggade på alla som försökte passera mitten. Eviga 34-åringen Henrik Böjen Larsson var också solid.
I Holm får herr Tommi Torvela en extra kaka till kaffet. Duktiga var också målvaktsbjässen  Martin Nitibem och veteranen på vänsterbacken, Magnus Johansson.
Bra domare i form av "länsman" Jan Söderlund som skällde på spelarna istället för att vifta med gula kort. Det är spelkänsla.

Holms SK - Fränsta IK 1-3
2020-06-14 - 13:00 - Holmvallen
0-1 Max Eriksson (4)
0-2 Joel Wikholm (24)
0-3 Joel Eriksson (27)
1-3 Kristian Karlsson (48, ick)
Domare: Jan Söderlund