Mårten Gräntz gjorde tre av Essviks åtta mål mot Söråker i eljuspremiären på Essviksvallen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Mårten Gräntz tremålsskytt i elljus-premiären när Essvik körde över Söråker

(2020-09-25)
Det var premiär för elljusmatch i division 4 på Essviksvallen i afton.
Om det var det som tände hemmalaget förtäljer inte historien men de grönvita varvade upp direkt och skapade chanser i stort sett på avspark och efte dryga kvarten stod det redan 3-0, innan paus 5-0 och efter full tid hade man prickat in hela åtta bollar bakom Söråkers målvakt.
– Första kvarten var helt klart årets bästa, säger tränaren Fredrik Martinsson.

Det var premiär för matchlir på Essviksvallens nya elljus. Något som verkade tända hemmalaget då man satte full fart redan från avspark och gästande Söråker såg ut att inte ha lämnat omklädningsrummet för det anfölls från alla håll och kanter mot gästernas keeper Thawa Singkok som hann göra en handfull räddningar innan Jonas Westring knoppade in 1-0 på hörna i minut 13.
Det hann knappt gå en minut förrän Mårten Gräntz högg på en lös boll som inte Söråkerförsvaret fick undan från det farliga området framför eget mål.

Efter den chocköppningen vaknade Söråker till och började göra lite motstånd och vaskade fram ett par anfall, bara för att i den 36:e minuten åka på en flygande motattack från hemmalaget där Mårten Gräntz kunde göra sitt andra mål, frispelad av Melker Lindqvist.
I slutminuten av den första halvleken, med Lokalfotbollen i korvkön, ökade Ludvig Leman Uppling på till 5-0.
Den andra halvleken hann knappt börja förrän en omarkerad Mårten Gräntz kunde nicka in 6-0 efter Danne Johanssons lyftning in i boxen från vänster.

Melker Lindqvist hade under den första halvleken serverat sina lagkompisar målpass på silverfat och tio minuter in i andra fick han själv näta, 7-0.
Det hann gå tio minuter ytterligare innan även åttan hamnade i Söråkers nätmaskor ditförpassad av Danne Johansson. Det visade sig avsluta kvällens målande i månskenet men med lite mer skärpa hade siffrorna kanske nått det tvåsiffriga?