Ljunga IF kan rädda sig kvar efter vändning – nu hänger det på Stöde eller Östavall

(2016-10-01)

Tack vare en vändning borta mot Alnö undvek Ljunga att åka ur direkt.
Nu gäller det för nykomlingarna att hålla alla tummar för Stöde eller Östavall i kvalet till trean för att det skall bli spel i Medelpadsallsvenskan även nästa år.

I kampen om nedflyttning till femman stod det mellan Ljunga eller Sidsjö-Böle. Och det blev spännande.
Ljunga hamnade tidigt i 0-2-underläge på Släda IP samtidigt som det var mållöst mellan Medskogs och Sidsjö-Böle. Ett Böle-mål skulle skicka ner västralaget tillbaka ner i femman. Läget ljusnade ytterligare sedan ett Medskogs utan avbytare fick se sin lagkapten Dennis Marzouki tvingas utgå p g a en sträckning.
I slutet av den första halvleken reducerade Oskar Nordlund till 1-2 mot Alnö.

I inledningen av den andra halvleken ökade hoppet för Ljunga då målhungrige Nordlund kvitterade för Ljunga med sitt andra mål för dagen samtidigt som Medskogs tog ledningen genom Emil Andersson.
Men så kring timmen spelad återgav Alexander Vilminko Svensson Alnö ledningen men och strax därpå åkte Ivan Kajajas Muwanguzi ut. Motvind på Släda för Ljunga men samtidigt krävdes två S/B-mål i det läget. Västralagets spelande tränare Tommy Göransson tog sitt ansvar och trots en man kort kvitterade han med mindre än 20 minuter kvar och fortfarande underläge 0-1 för S/B.

Med fyra minuter kvar kom Sidsjö-Böes kvittering genom Tony Backlund men ett mål till krävdes för att klättra över nedflyttningsstrecket.
Bara nån minut senare släckte Olle Eriksson Sidsjö-Böles drömmar om division 4-spel nästa år då han skickade in 4-3 för Ljunga.
I det läget hade det inte spelat någon roll om S/B tryckt in 100 bollar. Det hadeändå inte hjälpt.

Nu gäller det för Ljunga att hålla alla tummar för att Stöde eller Östavall skall ta hem kvalserien till trean. Om inte, blir nedflyttning omgående för klubben som hade hoppats ligga på övre halvan. Men för detta krävs betydligt fler än tre segrar på en säsong.