Ville Bondén målade mot sitt gamla lag. Ville Bondén målade mot sitt gamla lag.

Sidsjö-Böle vann över Kuben i "sämsta matchen någonsin i div. 4-fotbollens historia"

(2020-09-29)
Sidsjö-Böle besegrade Kuben med uddamålet av fem på NP3 Arena i afton.
Kubentränaren Mattias Johansson skrädde inte med orden.
– Det här måste vara den sämsta matchen någonsin som spelats i division 4-fotbollens historia!

Matchen på NP3 Arena mellan Sidsjö-Böle och Kuben gällde inte mer än äran och blev inget möte som går till historien. Eller kanske den gör om man ska tolka Kubentränaren Mattias Johansson:
Nåja, det kanske var att ta i men inte heller Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf tyckte det var en jättematch. Och det var ändå hans lag som vann. Men sämst genom tiderna? Nja, det höll han inte med om.

Sidsjö-Böle fick en smakstart i kvällsmatchen då Ville Bondén löpte på en genomskärare och tråcklade in bollen i bortre hörnet.
Hemmalaget fortsatte lira fin fotboll, fram till kvarten. Då började "SM i felpass". Det var ytterst sällan som passningarna satt på rätt fot två gånger i rad. Ett undantag kom precis innan halvtimman då Yahje Shino kunde nicka in utjämningen. Fast å andra sidan behövde han inte ta emot bollen med foten...
1-1 såg ut att stå sig till halvtid men så blev Ville Bondén nerriven inne i straffområdet och Victor Bergman Rönnqvist stegade fram och slog in "elfmetern".

I den andra halvleken började Sidsjö-Böles ork att tryta och Kuben fick mer att säga till om men kom aldrig till några riktiga farligheter då passningsspelet och rörligheten var alltför bristfällig.
Istället kunde Felix Häggström borra in 3-1 med vänstern från distans och Kuben såg ut som ett slaget lag. Men en minut senare var det match igen då en Böleförsvarare fläkte sig för att ta undan ett inspel men olyckligt styrde in bollen i eget mål. Vet inte varför, men självmål har en förmåga att vara vackra...
Kuben jagade nu åter en kvittering och det krävdes en stark räddning av unge hemmakeepern Kasper L'Estrade på ett jätteskott från bortalaget för att poängen till slut skulle bärgas.

–Vi spelade en fin fotboll första kvarten men sedan blev det mest massor av misstag. I den andra halvleken parkerade vi bussen framför mål då vi hade många spelare som var tillbaka efter förkylning med mera så orken var på upphällningen. Vi hade turen att de slarvade i avsluten och att vi hade en bra målvakt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Bedrövligt! Den första halvleken presterade vi den sämsta fotbollen jag varit med om som tränare. Sammantaget: Det här måste vara den sämsta matchen någonsin som spelats i division 4-fotbollens historia! Det var helt enkelt noll kvalitet! Vi borde ändå inte ha förlorat den här matchen sett till chanserna men samtidigt var vi inte värda att vinna efter en så usel prestation, säger Mattias Johansson, som samtidigt avslöjade att han och kollegan Tobbe Fanberg slutar som Kubentränare efter helgens match.
– Har inte bestämt mig vad det blir nästa år men det vore kul att träna brorsorna i Essvik (Daniel Johansson och Hampus Eriksson) eller kanske lira med dem. Vi får se.

I Sidsjö-Böle var förre Kubaren Ville Bondén bäst i laget och visade upp pigga löpvilliga ben och låg bakom de två första målen. En eloge till resten av laget som gnuggade på hörntänderna när ork och flås var slut sista halvtimman.
De unga killarna från P19 och P17  som hoppade in försökte i alla fall. I övrigt slätstruket.

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 3-2
2020-09-29 - 20:00 - NP3 Arena

1-0 Ville Bondén (4)
1-1 Yahje Shino (29)
2-1 Victor Bergman Rönnqvist (43, straff)
3-1 Felix Häggström (77)
3-2 självmål (78)
Domare: Nicklas Dyrén