Första segern för GIF Sundsvall

Efter två raka förluster lyckades nykomlingarna Gif Sundsvall spräcka nollan bjuda hemmapubliken på ett litet målkalas när Syrianska besegrades med 4-0.

Ett skadedrabbat Syrianska utan mittfältsstrategerna Lolo Chanko och Sharbel Touma kunde inte matcha Sundsvalls kvicka och passningssäkra spel på mittfältet. Det bäddade för att Sundsvall fick öppna spelytor på kanterna samtidigt som man gång på gång vann de viktiga kamperna mitt på plan.

Kevin Walker spräckte Sundsvalls nolla i anfallsspelet då han nickade in 1-0 efter åtta minuters spel efter ett perfekt inlägg från Simon Helg.

När nollan väl var spräckt behövde Sundsvall bara några halvchanser för att öka på ledningen. Fredrik Holster sköt ett skott som ändrade riktning via Syrianskas försvarare Rabi Elia som ställde en chanslös Lasse Staw i Syrianskas mål och på tilläggstid hittade Pa Dibba rätt med ett distansskott som smet in just under ribban. Dibba petade också in 4-0 på en retur från ribban efter ett mäktigt skott från Robert Lundström.

Syrianska, som plockat fyra poäng i de inledande matcherna, byggde på skadelistan med ytterligare några spelare - sju man var borta i Sundsvallsmatchen.

Lawal Adebowale Ismail tvingades lämna planen efter åtta minuters spel och målvakten Dwayne Miller blev offer för en sträckning efter 28 minuter.