Tänker Kubens mittback Karl Lindström ta hem skytteligan i Medelpads-allsvenskan Tänker Kubens mittback Karl Lindström ta hem skytteligan i Medelpads-allsvenskan

Kvällen då allt häxade för Essvik...

(2020-06-30)
Essvik spelade toppenfin fotboll och ledde i underkant med 2-0 på Kubenplan i halvtid.
I andra häxade allt i blötan med utvisning, bommad straff plus att Kuben satte sin straff, en frispark och ett distansskott.
– Resultatet var inte rättvist, erkände Kubentränaren, och förre Essviksspelaren, Mattias Johansson efter 3-2-segern.

Det här var sannerligen inte Essviks afton. Trots bra spel häxade det till sig så illa att man blev poänglösa.
Men det började i alla fall bra då Danne Johansson satte 0-1 på Kubikenborgs IP sedan man vunnit bollen högt upp i plan och André Sjödal spelat fram.
Essvik vaskade fram flera lägen till en utökning men fick vänta till den 39:e minuten innan Marcus Sawert satte tvåan på pass från Danne Johansson. I samband med chippen över en försvarare fick han en stämpling över vristen och tvingades linkande kliva av för att sedan inte återkomma.
I slutminuterna hade Essvik ett tre mot ett läge som man borde ha utnyttjat på ett bättre sätt.

Som lök på laxen fick Essvik en straff emot sig och Max Olsson utvisad i den andra halvlekens öppning. Drypsäkre Karl Lindström satte den efterföljande "stramaren".
"Kuben-Kalle" var inte nöjd för dagen och i den 71:a minuten dunkade han in en frispark rakt upp i krysset.
Men i den 82:a minuten såg trots regnet solen ut att lysa på Essvik då man fick en straff. Danne Johansson hade inte bränt en på fem år, men idag bommade han. Eller Carl Forslund i Kubenmålet räddade är kanske mer rättvist att skriva.

Att det här inte var Essviks kväll accentuerades två minuter senare då hemmalagets William Rutenius Östman fick på en bra träff från distans och bollen seglade in över bortakeepern fram till 3-2.
Den här Kubensegern kändes lite som ett "rån på öppen gata" men som bekant är det målen som räknas och där satte "Tigerränderna" merparten och plockade hem hela potten och tillhör nu den kvartett som skuggar tre poäng bakom ledande Sund.

– Essvik var så otroligt mycket bättre än oss i den första halvleken och 0-2 speglade inte matchen. Vi får vara glada över det resultatet. Tidigt i andra fick de en man utvisad och vi en straff som vi sätter och det öppnar upp matchen för oss. De missar också en straff precis innan vi gör vårt segermål. Vi är både tacksamma och glada över att få med oss tre poäng i blötan idag för resultatet var inte rättvist, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
– Vi spelade jättebra fotboll i den första halvleken och borde haft en större ledning med oss in till pausvilan. I andra ville domaren att ett annat lag skulle vinna matchen. Redan i början fick vi en horribel utvisning emot oss och sedan rullade det på och de kunde kvittera på en tveksam frispark. Vi fick allt svårare att freda oss med en man mindre även om vi skapade chanser trots detta. När vi väl fick ett domslut med oss så brände vi straffen och nästan direkt på gör de sitt segermål, suckar Essvikstränaren Fredrik Martinsson.

Kubenmålvakten Carl Forslund var duktig och räddade bland annat en straff. Karl Lindström sätter en straff och en frispark igen och var även han tungan på vågen.
I Essvik hyllar vi lagets första halvlek. Efter utvisningen emot fick man mest slita i defensiven.