Ljustorp behåller försprånget till Holm
-
Det svängde en del spelmässigt på Holmvallen där båda lagen missade en hel del chanser.
Sett till 90 minuter var nog Holm närmast segern men Ljustorp hade kunnat stängt matchen sista kvarten i första halvlek.
– Holm är tunga att möta med sina långa bollar och man går hela tiden på skarv. 1-1 var nog rättvist då vi hade varsin halvlek. Jag är nöjd och dessutom har vi fortfarande fyra poäng ner till Holm i tabellen, säger Ljustorpstränaren "Mitro" Mitrovic.


Lovade att sälja sig dyrt

Holm har gått tungt i vår men idag hade man lovat att sälja sig dyrt när topplaget Ljustorp kom på besök. 
Anförda av dom frejdiga innermittfältarna, Petter Olsson och Kovlandsförvärvet Rickard Severin, satte man högsta fart och dominerade spelet totalt i en knapp halvtimme. Men att få bollen i mål var som vanligt svårare.
Och så gick det som det brukar kunna gå när ett lag ligger på. Motståndarna kom upp och tog ledningen. Saw En Gay sköt från straffområdeslinjen och den tog på en hemmaförsvarare och gick i en retfull båge över målvakten Stefan Bjertung och in i mål.
Efter det kom hemmalagets press av sig och gästerna fick klart mer att säga till om sista kvarten av första.
– Vi hade flera chanser till både 0-2 och 0-3. Fitim (Ugzmailji) hade en hel del lägen men ikväll ville det sig inte, säger Ljustorps tränare "Mitro" Mitrovic.


Rättmätig kvittering

Holm återtog kommandot efter pausvilan och chans på chans skapades men bollen verkade inte vilja inte in i LjIF-målet.
Med mindre än tjugo minuter kvar kom emellertrid den rättmätiga kvitteringen. Robin Segerbrand lyfte in en frispark och vid den borte stolpen kom vänsterbacken Rasmus Staaf rusande och stötte in 1-1 med bredsidan.
– Vi jagade sedan ett segermål men det stannade med en poäng idag, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
– En bra insats från vår sida. Vi kämpar och tar för oss på ett mycket bättre sätt än tidigare. Ambitionen var det verkligen inget fel på idag, säger brorsan och tränaren Thomas Åslin.
– Holm är tunga att möta med sina långa bollar och man går hela tiden på skarv. 1-1 var nog rättvist då vi hade varsin halvlek. Jag är nöjd, säger "Mitro".


Nymuckare kvitterade

Vilka spelare var då bäst i Holm?
– Petter Olsson var bäst på plan och Rickard Severin anförde med en härlig vilja. Sedan är det roligt att se återvändarna Johan Rudin och Martin Mehlin komma in och ta för sig. Även nymuckade Rasmus Staaf gjorde en bra match och fick också sätta kvitteringen. Men många fler är bra idag och hela laget skall ha beröm, avslutar Thomas Åsin.
Och i Ljustorp?
– Vår mittback André Moberg var bäst på plan men hela laget skall ha en eloge för sin insats, säger "Mitro" Mitovic, som är nöjd att man fortfarande har fyra poäns försprång till Holm i jakten om en div. IV-plats.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu och Kenth Åslin, Holm


åter till omgång 9

Holms SK – Ljustorps IF 1–1
2014-06-22 - 16:00 - Holmvallen
0-1 Saw En Gay 28
1-1 Rasmus Staaf 72
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (ojämn insats och svajig i sin bedömning)
Publik: 55
Matchfakta

Robin Staaf firade muck med att kvittera för Holm mot Ljustorp.