Oliver Widahl var pigg och satte bland annat det viktiga 2-1-målet nät Selånger vann med 3-2 över Mariehem. På bilden provar han lyckan i den första halvleken men bollen smet strax utanför stolpen till en alltid välplacerad fotograf. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Selånger kom igång i andra halvlek efter Nerkmans inhopp

Efter en medioker första halvlek slängde tränaren Bert Ståhlberg in Christofer Nerkman - och vips tog Selånger över matchen och kunde ro hem en stabil 4-1-seger.
- Jag var riktigt spelsugen då jag varit borta ett tag p g a skador och en förkylning. Lyckades med första dribblingen och sedan var det bara att köra på, säger Matchens Lirare, trots att han bara spelade 45 minuter.

Dålig första halvlek trots två tidiga mål

Annars började det visset för Selånger. Redan i den fjärde minuten löpte Robin Arestav på djupet och i kamp med två SFK-försvarare sköt han ett skruvat skott utom räckhåll för Christoffer Göransson.
Hemmalaget svarade emellertid för en snabb kvittering efter en lång frispark från högerkanten tio meter in på MSK:planhalva. Jens Gustafssons boll hittade ända in i målet men från sidan såg det ut som om en Mariehemspelare nicktouchade den men "Jensa" fick i alla fall målet.
Därefter "dog" matchen. Massor av felpass och felbeslut. SFK satsade på långa bollar in i straffområdet men där kom man oftast till korta i duellerna.
Den ende som blixtrade till emellanåt var Oliver Widahl som var nära att ge Rödblått ledningen efter en bra prestation men det avslutande skottet smet strax utanför den vänstra stolpen (se bilden ovan).
I mitten av halvleken fick också Christoffer Brännström lämna planen då han åter fick känning av sin gamla skada. Sebastian Sandberg klev in och ersatte.
I övrigt märktes unge Martin Drugge Eriksson för sitt defensiva slit och bollvinnande.

In med Nerkman!

Inför den andra halvleken gjorde tränaren Bert Ståhlberg ett schackdrag då han satte in Christofer Nerkman för att få fart på offensiven.
Nerkman lyckades med sin första dragning och hade resten av matchen lekstuga med Mariehems stackars vänsterback.
- Vi visste på förhand att han var deras svaga länk och min uppgift var att utmana honom på kanten och komma förbi. Och det gick ju bra nästan varje gång, säger en nöjd Nerkman efter matchen.
Selånger hade nu initiativet i matchen och ledningsmålet lät inte heller vänta på sig. På en perfekt djupledsboll från Stefan Grönlund hann Oliver Widahl före den utrusande målvakten och nickade förbi honom innan han bredsidade in 2-1 i tomt mål. Snyggt anfall - och rättvist!
Strax därpå var den även nära 3-1 sedan Widahl och Fredrik Olofsson sågat sig igenom. Målvakten räddade dock till en resultatlös hörna.

Nyman utburen

Istället för 3-1 gick Per Nyman i däck och fick bäras av planen.
- Jag fastnade i mattan i en närkamp och jag kände att det knäckte till och foten bara vek sig, säger Nyman liggande i smärtor vid sidan av planen.
- Det är för djävligt att dom inte kan vattna planen före matchen. Men det gör dom tydligen bara när ett visst lag spelar, säger tränare Ståhlberg bitskt efter matchen med en rak passning till kommunen.
Nyman fick sedan transporteras till Sundsvalls sjukhus för röntgen.
Om skadan var en kalldusch var Nerkman het som en spis. Efter att ha gjort bort ytterbacken ännu en gång drev han in och serverade Widahl, men hans hårda markskott smet hårfint utanför den vänstra stolpen.
Nerkman låg sedan bakom även en märklig hopspark som gick i en båge över målvakten men tog i ribbans ovansida.
Något senare kände sig Mariehems Olle Abrahamsson nödgad att råkapa Nerkman, men en varning som följd.

Onödig nerv på slutet

Med tio minuter kvar fick en Mariehemsförvarare hjärnsläpp och frispelade Stefan Olofsson, som sedan vidarebefordrade bollen till Jens Gustafsson och han kunde placera in bollen i det övergivna målet sedan målvakten kommit på mellis.
Trots en stabil 3-1-ledning skulle det bli lite nerv på slutet.
I den sjunde övertidsminuten tappade Chrisoffer Göransson in Karwan Baroshkis höga djupledsinlägg. Visserligen något attackerad men det såg lite väl simpelt ut. "CG":s enda misstag i matchen.
Umelaget hann få en sista halvchans men "CG" vägrade låta sig överlistas en gång till.
- Vi vann och det är jag nöjd med. Annars var det en match med många misstag, säger Bert Ståhlberg, som fortfarande kände olust efter Nymans skada.
- Hade dom vattnat planen så hade det här inte hänt. Så är det bara.
Oliver Widahl höjde sig när han tog över Nymans "tia-roll" och skall ha beröm för sin insats. Precis som Petter Andersson och Ridwan Abduselam Beyan för sin andra halvlek.
Bäst på planen var emellertid redan nämnda Christofer Nerkman.
- Jag var riktigt spelsugen när jag kom in då jag varit borta ett tag p g a skador och en förkylning. Lyckades med första dribblingen och sedan var det bara att köra på. Hoppas att jag visade att jag vill ha en startplats, säger Nerkman, med en stickare till Ståhlberg.