Damtrean

Omgång 16

Vill ni ha referat från dagens matcher i Damtrean?
Idag spelas det 13 matcher bara i Medelpadsfyran, Höstfemman, Höstsexan och Damtrean.
Det betyder minst 26 telefonsamtal till tränare/ledare plus ett antal domare som inte är så snabba att lägga in på fogis (resultat och matchfakta på Medelpads Fotbollförbunds hemsida).
Idag blir det en omöjlighet för mig att hinna med då jag, utöver matchen Ljustorp - Granlo, skall hjälpa en kompis att flytta.
Därför kommer här en vädjan till samtliga lags tränare och ledare:
Vill ni att det skall stå något om era matcher idag krävs det att vi alla hjälps åt. Jag be er därför skicka in ett kortare referat till Lokalfotbollen när ni kommer hem från matchen. Behöver inte vara någon roman utan bara lite om själva matchen, målen och en kommentar till hur ni såg på matchen plus vilka som var bäst i ert lag. Jag hjälper sedan till att redigera texten.
Skickas till: lokalfotbollen.se@hotmail.com eller om ni hellre vill sända ett sms till 0730 - 49 88 88.
Är det så att ni inte kan/vill/hinner/orkar så är det okey om ni ber någon annan i föreningen. Bara det kommer nånting.
Ber även dagens domare att lägga in matchfakta så fort som möjligt i fogis.
Tackar på förhand.
Tycker ni inte att Lokalfotbollen skall skriva om era matcher behöver ni inte göra någonting men offrar ni en kvart på mig så sparar jag kanske fyra-fem timmar och kan lägga in referat och matchfakta i eftermiddag eller sent ikväll när jag kommer hem.

Uppdatering:
När jag kom hem sent ikväll så hade jag fått matchinfo från Timrå 2 och Sund.
Jag vill helst ha info och kommentarer från bägge lagen i en match annars är det svårt att göra ett någorlunda rättvist referat.
Avvaktar till måndag förmiddag så får vi se om det kommer info från de klubbar som saknas.

Heffnersklubban kom starkt i andra halvlek
Timrå 2 ledde i halvtid på HK-vallen och såg ut att hänga med i toppstriden.
I andra halvlek kom dock Heffnerklubban igång ordentligt och med tre mål vände man till en 4-2-seger och drömmen om en div. II-plats för IFK Timrås andralag förblev bara en dröm...
Matchen var inledningsvis jämn och som bjöd på tre så kallade damfotbollsmål, d v s långskott som passerade över målvakten.
Linnea Ödberg gav hemmalaget ledningen i den 12:e minuten men Timrås replik kom omgående genom Tova Olsson och innan halvtimman var man även förbi. Målskytt Felicia Högkvist. En ledning man tog med sig in till halvtidsvilan.
Efter paus var det dock endast ett lag på plan. Heffnersklubban tog över spelet totalt och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.
Anna Lundqvist kvitterade tidigt men trots markant övertag tog det ända till den 82:a minuten innan Sara Johansson kunde sätta 3-2. Av bara farten kom även Anna Lundqvist 4-2-mål.
- Det är bara att gratulera Heffnersklubban, som idag var det klart bättre laget. Bättre inställning och förtjänade segern, säger Timråtränaren Kent Thorn.
Wilma Berggren, född 1999, gjorde en riktig fin debut i Damtrean som defensiv innermittfältare. Beröm även till lagkaptenen Isabelle Forslund som kämpade och slet trots en förkylning i kroppen.
Heffnersklubban har fyra poäng att hämta upp till serieledarna Selånger 2 när två omgångar återstår. Mission impossible?
(väntar på info och kommentarer om matchen från Heffnersklubban)

Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 2 4-2 (1-2)

Matfors 2 tog första segern!
Efter 13 raka matcher utan poäng spräckte Matfors 2 nollan när man hemma på Thulevallen besegrade nästjumbon Torpshammar 2 med uddamålet av sju.
Hade varit intressant att fått veta lite mer om matchen men tyvärr finns det inget intresse från dessa lag att förmedla några händelser från sina matcher och har så inte gjort under hela säsongen. Synd, för det verkade har varit en spännande match.
(väntar på info och  kommentarer om matchen från både Matfors 2 och Torpshammar 2).

Matfors IF 2 - Torpshammars IF 2 4-3 (2-0)

Njurunda avgjorde på en halvtimme
Njurunda hade en rolig halvtimme på Gumsekullen mot SDFF 2. Frida Åsell, Lisa Olsson, Malin Karlsson och Angelica Myrgren hade då i tur och ordning målat mot gästerna.
Till slut stod man som segrare med 5-3 sedan SDFF 2 ryckt upp sig i andra halvlek.
(väntar på info och  kommentarer om matchen från både Njurunda och SDFF 2).

Njurunda IK - Sundsvalls DFF 2 5-3 (4-0)

5-2 Johanna Nilsson 78
5-3 Julia Ceasar 90 (eller vem det nu kan ha varit, uppgift saknas nämligen)
Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk
Publik: uppgift saknas

Sunds rutin tog ut sin rätt
Sund och Söråker bjöd på en välspelad och jämn match där båda lagen bemödade sig att rulla boll på ett bra sätt.
Gästerna tog ledningen efter en kvart genom Vilma Josefsson sedan Sunds veterankeeper Lise-Lott Söderlund strulat till det för sig.
Maria Vestberg kvitterade efter dryga halvtimmen och 1-1 speglade väl händelserna efter den första halvleken.
I mitten av den andra halvleken var det en Söråkers spelare (o)tur att slarva och vips var "Väppa" tvåmålsskytt.
- Sund fick lite av momentum efter målet och deras rutin tog ut sin rätt, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
På slutet såg även Mathilda Johansson till att bli tvåmålsskytt och spika slutsiffrorna till 4-1 mot ett decimerat Söråker, som kom till matchen med bara en avbytare.
- Tycker trots förlusten av vi ändå gör en bra insats och 4-1 var väl kanske nåt mål för mycket, säger Ohlsson.
Bäst för dagen i Söråker var Veronica Andersson samt mittbackarna Sofia Sjöqvist och Viktoria Bergström. Framåt gjorde även 14-åriga Vilma Josefsson en bra insats.
- Övriga kämpade bra matchen igenom och ska alla ha en eloge för det, avslutar Ohlsson.
(väntar på info och  kommentarer om matchen från Sund)

Skytteligan, omgång 16

Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean.