Sergio Hinestroza bröt sin måltorka och satte Granlos kvitteringsboll. Sergio Hinestroza bröt sin måltorka och satte Granlos kvitteringsboll.

Sidsjö-Böle och Granlo kryssade men delade inte på poängen – fick bara en var

(2017-05-28)
Sidsjö-Böle tog en tidig ledning men Granlo kvitterade innan paus.
Några fler mål i den täta matchen blev det inte under den andra halvleken.
– Det här var en match utan speciellt många målchanser, mest en massa kamp och oavgjort anser jag vara rättvist, säger Granlotränaren Dennis Hägg.

Det blev inte mycket till skönspel när Sidsjö-Böle årsdebuterade hemma på "Vallen". Det blev mest rakt spel och massor av kampsituationer på den lite trånga planen.
Hemmalaget fick 1-0 redan efter fem minuter och mer eller mindre till skänks. På en långboll in i Granlos straffområdet blev det en kommunikationsmiss mellan målvakt och uteförsvar och Jakob Johansson fick öppet mål från straffpunkten.
Granlo kvitterade i den 34:e minuten. Även det efter en försvarsmiss. Veteranbacken Åke Arvidsson slog en djupledsboll som hemmalagets mittback missade att bryta och Sergio Hinestroza fick fritt fram och chippade kallt över en utrusande målvakt.

I den andra halvleken fortssatte kampen. Sidsjö-Böle var farliga på sina fasta situationer och lyftningar in i boxen medan Granlo levde på omställningar. Några av dom blev riktigt farliga. Bl a oroade målskytten Hinestroza. Först sköt han över i fritt läge och vid vid nästa tillfälle schabblade han till det när han var på väg igenom och tappade bollen.
– Annars var det inte så många klara lägen i matchen utan mest halvchanser som hade kunnat blivit något, säger Granlos tränare Dennis Hägg och fortsätter:
– Det blev inte vår typ av fotboll idag och jag är inte nöjd med spelet men är det med vår kampvilja mot ett tungt spelande Böle. Och så poängen naturligtvis. 1-1 anser jag som rättvist, säger Hägg.

Sidsjö-Böles tränare höll inte med om att oavgjort var rättvist.
– Det här är en match som vi för och borde vunnit. Vi skapade ett par bra chanser men lyckades inte trycka in fler än en boll. Granlo gör sitt mål på en miss av vår siste man, ingen chans egentligen. Spelmässigt var det här ett fall framåt men resultatmässigt en besvikelse, säger Mikael Eklöf.
Bäst på planen var Granlos mittbacken Mohammad Omar som tog undan allt som kom i hans väg såväl i luften som efter marken.
Plus i Granlo även till målvakten Joakim Karlsson som spikade igen efter missen på första målet och Henrik Pedersen riv och slit i anfallet.

Sidsjö-Böle IF - Granlo BK 1-1
2017-05-28 - 18:30 - Sidsjövallen
1-0 Jakob Johansson (5)
1-1 Sergio Hinestroza (34).
Domare: Abraham Habte Eyes (hittade aldrig rätt nivå)
Publik: uppgift ej inrapporterat ännu