Division 2 Norrland:
Stöde IF - IFK Umeå 5-3
2020-06-14 - 14:00 - Nya HK-vallen

Oskar Nordlund skickar här in Stödes 4-2-mål i division 2-premiären mot IFK Umeå. Ett av Oskars tre fullträffar  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund, övre bilden till vänster, gjorde ett hattrick när Stöde vände ett 0-2-underläge till en 5-3-seger i sin historiska division 2-premiär "hemma" på Nya HK-vallen i Sundsvall mot gästande IFK Umeå.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sani Tahir satte 3-2-målet för Stöde och blev jublande glad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 4. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 5. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 6. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 7. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 8. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 9. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 10. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 11. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 12. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 13. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 14. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 15. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 16. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 17. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 18. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 19. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 20. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 21. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 22. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 23. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Hattrick av Oskar Nordlund när Stödes premiär gick från moll till dur

(2020-06-14)
Trots bra spel hamnade Stöde i ett 0-2-underläge mot gästande IFK Umeå.
Men Oskar Nordlund skickade in en livlina i minut 45 och i den andra halvleken var det inget snack.
Fyra raska fullträffar, varav två ytterligare från fjolårets skytteligavinnare, fixade Stödes historiska första seger i division 2-sammanhang!
– Trots 0-2 kände vi oss ändå inne i matchen, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Stöde inledde positivt i sin historiska premiär i division 2, en match som tvingades förläggas till Nya HK-vallen i Sundsvall när IP:s gräsmatta inte var i spelbart skick.
Konstgräset verkade gynna nykomlingarna och pressade tillbaka gästande IFK Umeå första 25 minuterna. Närmast till ett ledningsmål var man när Josh Chatee rann igenom men stoppades bryskt av kamraternas keeper Hugo Forsgren precis vid straffområdeslinjen. Hemmalaget propagerade för målchansutvisning men domare nöjde sig med en varning. Johan Ödmarks efterföljande frispark i bra läge var dock klart närmare Lokalfotbollens utsända än målramen.

Istället kunde det blåklädda bortalaget göra två snabba mål på sina enda chanser så långt. Amar Mujakovic skickade in en skruvad historia som gick över Cristofer Högbom i Stödemålet och in i krysset. Vid 0-2 fick  Johannes Nilsson komma igenom lite väl lättvindigt och tåa in bollen under Högbom och rejäl uppförsbacke för hemmalaget.

Men precis före pausvilan satte Oskar Nordlund en reduceringsboll via händerna på Hugo Forsman. En livlina som höll Stödespelarnas huvud ovanför vattenytan inför den andra halvleken.
En halvlek som skulle gå i hemmafavör. Redan efter fem minuter drev inhopparen Sebastian Bergman Bestdahl in från vänsterkanten och satte kvitteringsbollen högt vid den första stolpen.

Strax därpå löpte sig Sani Tahir igenom och placerade in ledningsmålet och blev megalycklig, han bjöd på ett rejält jubel och några frivolter innan han kramades om vid avbytarbåset.  Undrar vad Anders Tegnell hade gillat det kramkalaset?
Nu var "rödingarna" hetare än den stekande solen  och i minut 68 och 70 ökade Oskar Nordlund på med en dubbel, ett placerat markskott och en rökare som gav Umekeepern mittbena.

Saken "Oskar"? Nej. Västerbottningarna gav inte upp trots det prekära läget och med kvarten kvar fick man till en reducering och strax innan full tid även en gyllene chans till ytterligare en. Men då klev Cristofer Högbom fram och nöp en straff.
Strax därpå bröt det stora segerjublet ut och stöde hade tagit sina första tre division 3-poäng.

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med Stödes hattrickskytt Oskar Nordlund

• Intervju med Stödes assisterande tränare Robert Englund.

I Stöde var mittfältaren Johan Ödmark rena kärnkraftverket på mitten och assisterades på bästa sätt av kollegan Rabii Hamdan. Oskar Nordlunds hattrick var tungan på vågen och Sani Tahir glänste i den andra halvleken och utöver sitt mål passade han fram till tre.