Holms rakare spel gav seger mot bolltrillande IFK Sundsvall 2
-
Holm tog en trea i premiären efter 2-1 mot IFK Sundsvall 2 och fick en bra start på årets Medelpadsfemma.
- Tycker att vi gör en helt OK match på en gräsplan som inte bjöd upp till något skönspel. Det var därför som vi lyfte lite längre bollar för att ha lite större säkerhetsmarginal i spelet, säger tränaren Thomas Åslin.


Ribbskott direkt på avspark

Det blåste kalla vindar när det vankades premiär på Holmvallen men det hettade till redan efter fem sekunder. Pontus Maina i hemmalaget tog chansen redan från avspark och drog på och bollen tog i ribban.
Det blev också starten till en tung offensiv från hemmalaget som med långa bollar tryckte ner dom unga gästerna. Extra farligt blev det när man kunde använda sig att Mainas inläggsfot men trots en hel del lägen fick man inte till något ledningsmål utan matchen jämnade ut sig alltefter och IFK försökte rulla boll så gått det gick, dock utan av vaska fram några lägen.
Den första halvleken såg ut att sluta mållös när Maina, vem annars?, lyfte in en hörna och på den kunde lagkaptenen Patrik Mattsson forcera in 1-0 från nära håll.
- Ett psykologiskt viktigt mål som gav oss ett energitillskott och självförtroende inför den andra halvleken, säger lagledaren Kenth Åslin.
-  Men vi hade kunnat lett med 3-0 redan efter en kvart, fyller lillebror och tränaren Thomas Åslin i.
 

Holm svarade dödligt

Sju minuter in i den andra halvleken gav IFK:s bollrullande utdelning när en omarkerad Alexander Aspenrud kunde slå in kvitteringen.
- En klar markeringsmiss av oss, kommenterade Holmtränaren Thomas Åslin.
Holms svar var dödligt. IFK:s mittback halkade och Niklas Wikholm kunde vandra in längs med kortlinjen och ur dålig vinkel se till att det åter var hemmaledning. Då hade inte sekundvisaren på uret hunnit gå ett varv...
- Där hade vi inte turen med oss, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Allgren.
Matchbilden höll sedan i sig, IFK trillade boll medan Holm körde sitt rakare spel, vilket verkade vara en bättre melodi på den ojämna planen.
 

Säkerhetsmarginal i spelet

Det skapades några fler lägen från bägge håll men Wikholms mål blev matchens sista och Holm kunde inkassera tre pinnar.
- Tycker att vi gör en helt OK match på gräsplanen som inte bjöd upp till något skönspel. Det var därför som vi lyfte lite längre bollar för att ha lite större säkerhetsmarginal i spelet, säger Thomas Åslin.
- Vi gjorde en spelmässigt bra premiär mot ett tufft motstånd och nog hade ett oavgjort resultat speglat matchen bättre, säger Allgren.
Säkre målvakten Stefan Bjertung visade pondus och vänsterbacken Pontus Maina visade att han spelat högre upp i divisionerna var bäst i Holm medan IFK 2 hade sina främsta i Jakob Pedersen, för hans lugn på mitten, Adam Sjölén, som klev in som mittback efter pausvilan, samt Alexander Aspenrud, som löpte kopiöst och var jobbig för hemmaspelarna.

/ Lokalfotbollen.nu och Kenth Åslin, HSK


åter till omgång 1

Holms SK - IFK Sundsvall 2 2-1
2014-05-07 - 19:00 - Holmvallen
1-0 Patrik Mattsson 41
1-1 Alexander Aspenrud 52
2-1 Niklas Wikholm 53
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 40
Matchfakta

Niklas Wikholm har gjord det igen! Vaddå? Segermålet för Holm!