Kubens högerback Niklas Haglund svarade inte bara för ett bra jobb bakåt han satte även två baljor framåt mot Hille, bl a en lyra i borte krysset från 40 meter. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.se.
Tre glada avgörande "tigrar" mot Hille. Niklas Haglund, två mål, Khoger Friad, ett mål och ett ass, samt målvakten Joakim Strömblad, som höll nollan i sin seriedebut för Kuben och svarade för två matchavgörande parader när matchen stod och vägde. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Säker Kubenseger mot brandskattat Hille
-
Kuben gjorde inte sin bästa insats för året men vann ändå stabilt mot Hille med 3-0. Två mål av högerbacken Niklas Haglund och ett av Khoger Friad och i målet höll debuterande "Jocke" Strömblad nollan efter en par prakträddningar.
- Vi var inte alls på tårna första kvarten men därefter var det vår match, säger tränaren Tommy Lerstrand.

-

Kuben inte på tårna förstas kvarten

Hille tackade nej till spel i div. II i år vilket medförde att hela A-truppen försvann till andra klubbar - utom tre spelare.
Trots detta stretade man emot riktigt bra mot Kuben även om man var ett nummer för litet.
- Men dom inledde riktigt bra första kvarten och då var vi inte alls på tårna, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand, och fortsätter:
- Därefter var det vår match även om det inte var vår bästa insats i år.
- Det var i alla skönt av få vinna efter debaclet i förra matchen, fyller assisterande tränaren Niklas Edin i med tankte på den snöpliga poängförlusten i slutminuterna mot Rengsjö senast.

Högerbacken målade

Hille var som sagt riktigt pigga under den första kvarten och då fick bl a debuterande målvakten från Stöde, Joakim Strömblad, visa sig på styva linan.
- Efter ett inlägg eller hörna, kom inte ihåg, fick en av deras killar på en nick vid den främre stolpen och jag fick upp näven och tippade bollen över. Det var en skön räddning, säger "Jocke".
Och viktig!
I den 27:e minuten slog Joakim Sjödin en hörna som landade framför fötterna på högerbacken Niklas Haglund och han tryckte enkelt in 1-0.
Kuben fortsatte att dominera halvleken ut men några fler mål blev det inte före pausvilan trots att flera bra möjligheter.

Lobb från 37 meter av samme högerback

Kuben fortsatte föra matchen och efter dryga timmen stressade Khoger Friad en Hilleförsvarare till misstag innan han sköt in tvåan.
"Jocke" Strömblad nekade sedan gästerna reducering tack vare en reptilsnabb fotparad vid sin högra stolpe sedan Hillespelaren runnit igenom på kanten.
Istället kunde Khoger Friad ett par minuter senare lägga upp för Niklas Haglund som i sin tur ute från högerkanten och från 37 meter lyfte bollen i en hög båge över Hillemålvakten och in i borte krysset.
Det målet tog sista udden ur gästerna och Kuben hade sedan inga problem att bibehålla försprånget. Pontus Sundqvist Lund fick t o m för sig att briljera med ett par läckra dribblingar innan han sin vana trogen trampade ner en motståndare när han till slut tappade bollen.
- Nu känner man igen dig, ropade en lagkompis från sidan efter hältrampen.