Wiskans Linus Sjölander var planens bäste spelare. Wiskans Linus Sjölander var planens bäste spelare.

Wiskansseger i målrikt derby mot Fränsta – bra grepp om slutspelsplatsen

(2020-08-12)
Wiskan vann en svängig tillställning med uddamålet av nio efter tvåmålssledningar med både 2-0 och 4-2, försprång som dock gästande Fränsta åt sig ikapp.
– Emellertid lyckas vi iallafall göra 5-4 och vinna matchen rättvist, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark, vars lag nu tog ett rejält grepp om den sjätte och sista slutspelsplatsen inför den sista omgången.

Det blev en svängig historia i derbyt på Viskans IP där hemmalaget satt i förarsätet mestadels. Rasmus Mattsson och Johan Sjölén såg till att ge Wiskan en 2-0-ledning innan Fränsta vaknade till gick ikapp med två mål på en minut precis innan halvtimman tack vare veteranerna Andreas Modén och Tommy Göransson.
Wiskan inledde även den andra halvleken bäst och återtog sitt tvåmåls-försprång,  Johan Skog i minut 52 och Linus Sjölander nästan direkt på.

Fränsta gjorde om proceduren från den första halvleken och åt sig tillbaka in i matchen, 4-3 Rasmus Söderman (59) och därefter bjöd hemmalaget på ett självmål bara tre minuter senare.
Sista halvtimmen således vidöppen och det skulle bli ett avgörande. I den 71:a minuten kunde  Filip Bergman för tredje gången i matchen ge Wiskan ledningen - och den här gången höll den hela vägen och Wiskan tog ett stadigt grepp om slutspelsplatsen. I sista omgången gäller det "bara" att undvika ett nederlag på Ånäsvallen mot Kovland samtidigt som endahotet Matfors 2 måste ta en derbyseger hemma mot Nedansjö.

– Tre pinnar in på kontot och vi tog klivet över sträcket. Mycket känslor och många mål i en svängig match. Vi inleder jättebra och tar en tvåmåls-ledning men slappnar sedan av omedvetet och Fränsta kan gå ikapp vilket känns önödigt. Vi startar upp den andra halvleken lika bra och tar en ny tvåmålssledning och då känns det avgjort men Fränsta kommer tillbaka ännu en gång utan att egentligen skapa något. Emellertid lyckas vi iallafall göra 5-4 och vinna matchen rättvist. Vi gör verkligen fina spelmål idag, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
–Vi är inte på tårna första 20 och släpper in 2 mål. Vi lyckas vända tillbaka till oavgjort för halvtid. I andra gör vi likadant, vi tappar till 4-2 och får sedan till 4-4, för att sedan släppa in ett femte mål.  Tungt givetvis men vi ger inte upp utan flyttar upp till en 3-4-3-uppställning på slutet men det gav inget resultat, säger Fränstas tränare Patrik Larsson.

Heroisk laginsats i Wiskan med en extra tolvtaggare till Linus Sjlölander.
I Fränsta gjorde Sebastian Backlund ett kort men bra inhopp men fick kliva av skadad. Emil Österholm slet i vanlig ordning förtjänstfullt.

Wiskans IF - Fränsta IK 5-4
2020-08-12 - 19:00 - Viskans IP
1-0 Rasmus Mattsson (10)
2-0 Johan Sjölén (19)
2-1 Andreas Modén (27)
2-2 Tommy Göransson (28)
3-2 Johan Skog (52)
4-2 Linus Sjölander (54)