Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 5

Anton Ågebrant satte 1-0 på straff och grundlade SFK-segern mot Holm. Anton Ågebrant satte 1-0 på straff och grundlade SFK-segern mot Holm.

Matchen:

Då inte Selånger 2 kunde ta Bergsåkers gräs i besittning valde man att istället för grus att spela sin hemmamatch på Holmvallen.

Ett bra val skulle det visa sig.

Matchen började dock i ett ganska makligt tempo där Selånger visade glimtar av klass och dominerade i både spel och närkamper eftersom Holmlaget verkade lite väl bekväma och inte var riktigt på tårna framförallt i första halvlek.

I den 36:e minuten hamnade en Holmspelare på efterkälkenoch hakade upp en Selångerspelare precis i skottögonblicket och domaren Anton Sjöberg blåste korrekt för straffspark. På den gjorde Anton Ågebrandt inget misstag.
Inför den andra halvleken vaskade HSK om i laget, något som verkade göra susen och det tog bara sju minuter innan man kunde kvittera. Janne Sölvestål siktade in sin frispark mot nyförvärvet Ludwig Bergmanssons huvud och 1-1 satt förbi Selånger ex-allsvensk i målet, Jonas Lundgren.

Holm verkade nu ha få luft under sina vingar.

Elva minuter senare befann sig trots det Holm lite överraskande i baksätet igen. Selånger fick en lite lättvindig frispark ute till höger på Holms planhalva och inlyftet missbedömdes av vikariernande målvakten Thomas Åslin, som tvingades lösa av Stefan Bjertung i pausen, varvid en omarkerad Erik Rohdin kunde nicka in 2-1. Kanske var det solen som ställde till det för Åslin, såg i alla fall ut så.

Holm fick nu åter gå på kvitteringsjakt men man var trubbigare än en badboll när man fick sina jättechanser. Bland annat missade man en straff. Ludvig Bergmansson blev nersparkad i straffområdet och valde själv att lägga straffen och ni vet ni som följer Lokalfotbollen vad som brukar hända - och mycket riktigt missade "Ludde" den gyllende målchansen, sköt utanför, och Selånger kunde överraskande ta en trea.

Tränarsnack:

- Det är bara att glömma detta och se fram emot DM-matchen på onsdag mot Kovland, säger tränaren Tomas Åslin.

(väntar på återkoppling från Selångers tränare)

Bäst på plan:

Selånger 2: info kommer

Holm: Nyförvärvet Ludvig Bergmansson skapade mycket tack vare sin snabbhet. Mittbacken Kristoffer Sahlén var följsam och duktig på att läsa spelet).

15-årigeMåns Lind satte ledningsmålet 1-2. 15-årigeMåns Lind satte ledningsmålet 1-2.

Matchen:

Att vilja räcker långt i fotboll visade Alnö 2 när laget tog sin första seger och det mot Kuben 3 på deras svårspelade konstgräs.

Redan från start visade man rätt inställning och redan i den sjunde minuten satte Martin Luthman 0-1 vilket blev halvlekens enda mål.

I den andra inledde Kuben bäst och Sean Kettle kvitterade tidigt och "tigerungarna" hade sedan bud på ett ledningsmål flera gånger om men okoncentration kombinerat med bra målvaktsspel Jonas Willner gjorde att man inte fick bollen över Alnös mållinjen.

Det visade sig straffa sig när först Måns Lind och därefter Per-Philip Lundqvist visade hur man skall göra för att hitta nätet och med sina lagkamrater kunde dom åka hem till ön med en 3-1-seger.

- Jag har hållit på med fotboll i många år och känner mig besviken på flera av spelarnas inställning till match. Är det match så förbereder man sig på bästa sätt för att inte svika sina kamrater och ledare, dundrar lagledaren i Kuben 3 Roger Norrman.

- Vi körde vårt spel, precis som i de inledande omgångarna men möjligtvis kunde vi uppbringa ytterligare ett uns av fokus, vilja och jävlaranamma än i inledningen av serien. Vi har överlag haft ett bra "lir" tidigare men i denna match ville vi mer än tidigare i både motståndarnas och vårt eget straffområde vilket till slut blev avgörande, säger Alnös tränare Jan Engman.

Kuben 3: Utespelaren Eliaz Edberg tog ansvar och ställde sig i målet när ingen annan tog på sig uppdraget.
Alnö 2: Henrik Ekdahl i försvaret samt Jonas Willner, som klev ner från sin backposition och gjorde en föredömlig målvaktsinsats då ordinarie keepern var skadad.

Henry Junior Lee - tvåmålsskytt. Henry Junior Lee - tvåmålsskytt.

Matchen:

Ljungalid visade sig svårspelad denna lördag och bollen studsade och for och det tog ett tag för spelarna att acklimatisera sig.

Sidsjö-Böle visade upp ett mycket stabilt försvarsspel och byggde vidare därifrån och dominerade spelet men hade stora problem att bryta ner ett beslutsamt hemmaförsvar med liberon Gunnar Westberg och målvakten Viktor Nordlund i spetsen under den första halvleken.

Tre minuter efter paus fick Sidsjö-Böle hål på ballongen.

Daniel Valderrama spelade fram Henry Junior Lee som avslutade perfekt och då var t o m Nordlund maktlös.

I den 63:e minuten ökade SBIF på till 0-2 efter en riktig delikatess. Henry Junior Lee spelade snett bakåt till Marcus Ericsson som drog till direkt och bollen gick som en projektil rakt in i mål.

I samband med målet tvingades målvakten Viktor Nordlund utgå på grund av skada och in kom unge Erik Aldebrandt.

Aldebrandt hann inte bli varm i kläderna förrän bortalaget satte 0-3. Josef Rahmqvist släppte bollen på djupet till Henry Junior Lee som avslutade kyligt.

0-4 kom även det ganska omgående. Daniel Selin klackade först bollen över Aldebrant innan han drog den ribba in, framspelad av Peter Bäck.

Därefter var målandet över för denna gång och 0-4 speglade matchen sett över 90 minuter.

- Vi hade väl inte så mycket att sätta emot idag, speciellt i andra halvlek. Vi höll spelet väl uppe i första även om S/B var bättre. Efter första baklängesmålet blev vi lite väl stressade och målen började trilla in. Vi håller på att bygga ett nytt lag, vilket naturligtvis tar lite tid att få till. I dagens 18-manna trupp hade vi nio nya spelare som inte spelade förra året.
Vi saknade dessutom Anders Bohman, Stefan Gustafsson och Tommy Zaar. Jag vill poängtera att resultatet var rättvist, även om det kanske blev några mål för mycket, säger Ljungas lagledare Roy B Olsson.

- Vi kontroller matchen med mycket stabilt försvarsspel och vi skapar många och bra lägen framåt. Vi lyckas inte få hål på Ljunga i första men i andra får vi hål direkt. Tror vi hade 15-3 i målchanser totalt i matchen, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Ljunga: Liberon Gunnar Westberg och målvakten Viktor Nordlund höll länge Ljunga kvar i matchen.
Sidsjö-Böle: Vänsterbacken Marcus Ericsson, en riktig grovjobbare som även gjorde ett klassmål. Plus även till den övriga backlinjen med Hans Fagerström, Lukas Sahlin och Tony Backlund. Överbetyg även till Henry Junior Lee och Brehon "Lapi" Berisha framåt som skapade många målchanser framåt.

Adam Forsström var MIF:s tvåmåls-skytt denna gång. Adam Forsström var MIF:s tvåmåls-skytt denna gång.

Sund IF 2 - Matfors IF 0-3 (0-3)

2013-05-18 - 15:00 - Flodbergsudden

0-1 Philip Andersson 19

0-2 Adam Forsström 43

0-3 Adam Forsström 44

Domare: Per Pålsson, Timrå (höll en bra nivå)
Publik: 22

Matchen:

Det mesta av spelet denna eftermiddag var förlagd till Sunds 2:s planhalva. Matfors hade flera skott, inlägg och hörnor och 0-3 var i underkant.

Segern grundlades i den första halvleken då samtliga mål producerades.

I den 19:e minuten knorrade Philip Andersson in en hörna från höger direkt i bortre. Lillebror Pontus var nära att toucha den men "Phille" ska ha målet.

Sund 2 stack upp efter en halvtimme med ett par skott från distans som dock inte ställde till några problem för Jonas Dunberg i MIF-målet.

Istället kunde i den 43:e minuten Adam Forsström nicka in Daniel Boströms inlägg och 55 sekunder senare höll sig Forsström framme igen. Denna gång efter ett fint förarbete av Johan Bergström som snodde bollen vid mittcirkeln av en Sundare och kontraslog blixtsnabbt.

Den andra halvleken blev ganska händelsefattig men hade Matfors visat upp en bättre skärpa hade man utökat sina segersiffror.

- Vi väger lite för lätt i försvarsspelet och efter 0-3 blev den andra halvleken lite av en transportsträcka för Matfors, som skall ha en eloge för sitt sportsliga uppträdande. Hårt och tufft spel men aldrig något gnäll, säger Sunds spelande tränare Tommy Ankarmark.

- Vi hade nog räknat med att dominera mera mot Sund 2 men så länge vi bara ledde med 1-0 så var jag lite orolig. Annars var det här en ganska medioker match i värmen, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.

Sund 2: Mittbacken Markus Petterson skall harangeras. Det skall också 98:orna på ytterbacken Temesgen Habte Eyes och Zekerie Tuwel samt lika unge Ali Kanso Mahmoud i anfallet.
Matfors: Adam Forsström klev upp i anfallet från sin normala mittfältsposition och gjorde två mål.

"Jocke" Jonsson var tillbaka i Torp. "Jocke" Jonsson var tillbaka i Torp.

Utvisning Hassel: Mahir Ademi 73

Domare: Fredrik Strese, Sundsvall (brydde sig överhuvudtagit inte om sina bägge assisterande, som annars gjorde en förträfflig insats enligt närvarande expertis, men fick sällan gehör från sin HD för sina synpunkter).
Publik: 40

Matchen:
Torpshammar fick en bra start på matchen när Abbas Kashmiri blev fälld (?) med straff som påföljd. Ali Soroush Mirzad skickade målvakten till vänster och bollen till höger, 1-0.

Torpshammar hade ett bra grepp om matchen när Hassel började äta sig in i den och hade både ett bra skott som Jonas Badman fick göra en kvalificerad räddning på och även ett klockrent stolpskott.

1-1 och matchen hade fått ett annat förlopp.

Torpshammar startade även den andra halvleken bäst och när 1-0-skytten Ali även smekte in 2-0, den här gången vid den vänstra stolproten, från straffområdeslinjen orkade inte Hassel resa sig i värmen.

När fem minuter var kvar av matchen kunde hemvändaren Joakim Jonsson göra 3-0 och sedan på övertid vända bort en försvarare och sätta 4-0 var segern redan i hamn.

- En bra match från vår sida och ett stort steg framåt mot våra tidigare insatser. Vi knackade bra boll och vann t o m närkamper, säger Torpshammars tränare Tommy Göransson.

- Vi hade lite ont om folk så t o m jag fick hoppa in och spela och det är väl inte direkt optimalt. Vi skärpte till oss efter att dom tidigt filmade till sig en straff och gjorde en spelmässigt ganska jämn match och hade några kvitteringschanser. Men efter deras 2-0-mål började orken sina för oss, säger Hassels tränare Benny Stiernström.

Torpshammar: Ali Soroush Mirzad, en "pissmyra" på mitten som var överallt och irriterade ständigt Hassels bollhållare
Hassel: Målvakten Nicklas Högbom tog det han skulle och lite till och överbetyg även till Fitim Ugzmailji i sin fria roll på mittfältet.

Hockeytalangen Niclas Möllhagen gjorde två mål mot Ljustorp. Hockeytalangen Niclas Möllhagen gjorde två mål mot Ljustorp.

Matchen:

Ånge 2 och Ljustorp bjöd på rena målexplosionen i inledningen av matchen.

Redan i den fjärde minuten satte André Moberg en straff i den vänstra krysset för Ljustorp sedan Robin Nordin ryckte förbi sin försvarare och blivit fälld.

Hemmalaget replikerade omgående. Niclas Möllhagen provade ett skott från distans. LjIF-keepern Marcus Norberg halvräddade och Daniel Näslund höll sig framme och petade in returen.

I den åttonde minuten lyfte Joakim Sjödin in en frispark i straffområdet där mittbacken Filip Filipovic dök upp och placerade in bollen den i bortre burgaveln.

Ånge fick hålla sin ledning i tio minuter innan Ljustorp kunde kontra in 2-2. Hemmalagets backlinje stod lite högt upp och det är inget att rekommendera när Robin Nordin finns i motståndarlaget - 2-2.

Offensiven fortsatte att vara i högsätet och anfallen avlöste varandra och ett par minuter före pausvilan kunde Niclas Möllhagen springa sig fri och tryckta dit 3-2.

Den andra halvleken blev inte spelmässigt lika bra men spänningen befann sig under hela matchen. Det blev fler närkamper och längre bollar.

När Niclas Möllhagen gjorde sitt andra mål i matchen till 4-2-ledning fyra minuter in i den andra halvleken talade det mesta för en hemmaseger.

LjIF vägrade dock lägga sig ner och dö och ett lag som har en matchvinnare som Robin Nordin i laget är aldrig uträknat.

I den 56:e minuten kom Nordin runt på kanten och hans vinkelskott fastnade i nättaket. Någon målsignal kom dock inte från domaren då han först trodde att bollen tagit i burgavelns utsida. Efter lite överläggning med sin AD insåg domaren att målet var korrekt. Tack för det Telia...

Nu blev det lite nerv i matchen och med kvarten kvar så kunde även Ljustorp kvittera till 4-4 genom, naturligtvis, Robin Nordin.

Ljustorp låg sedan på för ett segermål men närmare än ett ribbskott kom man inte.

I slutskedet hade Ånge 2 en misstänkt handssituation inne i Ljustorps straffområde men domaren valde att fria. Det gjorde han även när Robin Nordin drogs ner (?) strax därpå.

Den intensiva och svängiga matchen slöt 4-4 och var på det hela ett rättvist resultat även om gästerna låg närmast segern efter sin andra halvlek.

- Med tanke på vårt spel och Ljustorps kämpaglöd så får vi vara glada med en pinne denna gång, säger tränaren Benny Matsson i Ånge IF.

- Vi fick inte grepp om Ånges djupledsspel vare sig mitt i plan eller efter kanterna. Det är stora ytor på Ånge IP och vi hade svårt att hålla ihop laget och något spel på mitten var det knappt frågan om, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.

Ånge 2: info kommer

Ljustorp: Robin Nordin i anfallet var bra som vanligt men även de bägge yttermittfältarna Juan Yévenes och Jesper Sahlberg svarade för fina insatser och var vassa framåt.

Joakim Forslund-Holmbäck visade sig även vara bra med fötterna. Joakim Forslund-Holmbäck visade sig även vara bra med fötterna.

IFK Sundsvall 3 - Stöde IF 2/Nedansjö IK 3-2 (2-2)

2013-05-19 - 18:00 - Nedansjö IP (!)

1-0 Karl Bergström 8
1-1 Linus Backlund 11
2-1 Joakim Forslund Holmbäck 25
2-2 Tomas Eriksson 40
3-2 Fredrik Lundqvist 52

Domare: Victor Grönlund, Sundsvall (mycket bra)
Publik: 46

Matchen:

IFK Sundsvall valde att flytta sin hemmamatch till Nedansjö IP för att undvika Balders grus vilket var alternativet.

Redan i den åttonde minuten var den tillfälliga hemmaplanen på IFK:s sida. Karl Bergström provade på ett skott, bollen gick efter marken men precis när målvakten Stefan Eriksson skulle lägga väntarna på bollen studsade den på en tuva och över honom och in i mål. Snopet är bara förnamnet.

Nedansjö skakade av sig kallduschen och bara tre minuter senare var det kvitterat. Linus Backlund fick på en frisparkspärla från 25 meter rakt upp i krysset.

I den 25:e minuten såg duktige Joakim Forslund Holmbäck till att IFK åter var i ledningen men fem minuter före pausvilan var en tuvan på Nedansjös sida den här gången. Ett hemåtspel till målvakten William Eliasson hoppade över hans fot till en helt "naken" Tomas Eriksson och där hade nog t o m tränaren och gamle ytterbacken Christer Söder gjort mål.

IFK fick en bra start även på den andra halvleken när man kunna rinna igenom lite väl enkelt på högerkanten och spelande tränare Fredrik Lundqvist kunde pricka in 3-2 till "hemmalaget".

Nedansjö mobiliserade för ytterligare en utjämning men IFK kunde freda sig matchtiden ut och avgå med den på förhand väntade segern.

- Vi spelade jämnt med IFK och gjorde en jättebra match. Med lite flyt hade vi tagit poäng. Nu skall det blir skönt med ett litet upphåll för oss, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

(väntar på återkoppling från IFK:s tränare)

IFK 3: Baskettalangen Joakim Forslund Holmbäck skapade mycken oreda i NIK-försvaret och var både fyndig och kreativ.
Nedansjö: Hannes Kerfstedt, mittback/mittfältare/forward, ja han var över hela planen och höll en hög spelmässig nivå. Joakim Wickberg på det centrala mittfältet vann dueller, lirade enkelt och släppte bollen i tid och visade upp goda tekniska färdigheter.