Luckstas veteran på vänsterbacken, Mattias Svelander, inledde målskyttet. Luckstas veteran på vänsterbacken, Mattias Svelander, inledde målskyttet.

Tennissiffror mellan Lucksta och Medskogs
i Marmenderbyt


(2016-05-27)

Efter åttaminuter stod det redan 2-0 till Lucksta mot Medskogs i Marmenderbyt.
4-0 i paus blev sedan 6-0 till slut.
– Vi tog död på den här matchen tidigt, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.


I Marmenderbyt, som förlagts till Westhagen, satsade Medskogs på en defensiv uppställning. Meningen var att man skulle backa hem, täta till och satsa på snabba omställninger. Det tog dock bara Lucksta sex minuter att hitta dyrken till försvarslåset då Mattias Svelanders vänsterskott seglade in i mål. Två minuter senare satte Dennis Moberg distinkt och välplacerat 2-0.
Då tvingades Medskogs ur skyttegraven men i jakten på en reducering åkte man på 0-3 genom Hakim Rouass.
– Men vi hade några bra lägen till ett 2-1-mål. Hade vi fått in det så kanske det blivit en annan nerv i matchen, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.
Och hade det inte varit för Linus Elfvin i hemmamålet hade nog en reducering varit ett faktum. Ett par-tre svettiga räddningar gjorde Linus både före och efter 3-0-målet.
Men när Hakim Rouass kontrade in 4-0 i den 39:e minuten var det så att säga kört för Medskogs.

Jimmie Nordberg och Dennis Moberg spädde sedan på till 6-0 första halvan av andra vilket sedermera även blev slutresultatet.
– Vi tog död på den här matchen tidigt kändes det som men släppte in dom i matchen. Medskogs klev in och smällde på efter 2-0 och det var först efter vårt 4-0-mål som det blev lite lugnare, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand, och fortsätter:
– Tur att Linus var på tårna i målet och det var tack vare hans räddningar som dom inte fick kontakt.
– Synd att vi släppte in ett par billiga mål i inledningen men efter det klev vi dit i närkamperna och försökte göra så gott det nu gick efter förutsättningarna. Vi fick en hel del återbud då det fanns andra aktiviteter som var viktigare än att spela fotboll denna kväll, säger Jery Nerén med ett snett leende.

Tillsammans med nämnde målvakten Linus Elfving var den centrala mittf'ältaren Robert Högdahl och inhopparen Elvin Jasari Luckstas främsta.
I Medskogs visade mittbacken Jonas Viklund lugn och säkerhet.

Matchfakta:
Lucksta IF - Medskogsbrons BK 6-0
2016-05-27 - 20:00 - Westhagen
1-0 Mattias Svelander (6)
2-0 Dennis Moberg (8)
3-0 Hakim Rouass (22)
4-0 Hakim Rouass (39)
5-0 Jimmie Nordberg (53)
6-0 Dennis Moberg (62)
Domare: Oskar Nilsefur
Publik: 30

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.