Johan Skog kvitterade för Medskogs. Johan Skog kvitterade för Medskogs.

Medskogs första poäng – kryssade i Marmenderbyt mot Matfors

(2016-05-20)

Medskogs lyckades på sin päråker till hemmaplan ta årets första poäng via 1-1 i Marmenderbyt mot Matfors.
– Otrolig kämpainsats av grabbarna trots många sena återbud, säger Medskogs sportchef Jörgen Viklund.


Förutsättningarna för en välspelad match var inte dom optimala sett till Vioforsplans beskaffenhet där potatisodling var att föredra före division 4-fotboll.
En eloge emellertid till lagen som bemödade sig ett rejält försök och framförallt då gästerna som vaskade fram ett otal chanser men i Medskogsmålet stod en tapper stridare i bästa Sven Dufva-stil och motade bort dom flesta fiender.
Det dröjde ända till fem minuter in i andra innan William kapitulerade. Jesper Nilsson-Böös slog ett långt inlägg mot den bortre stolpen där Alex Berggren dök upp och bröstade in 0-1.

Matfors fortsatte att dominera med Medskogs slet som galärslavar och aktade inte för rov att gå till motattack när tillfälle gavs. Det var visserligen inte så ofta men då det skedde blev det ofta farligt. Som i den 72:a minuten då det utmynnade i en straffspark. Dennis Marzouki stegade fram men Jonas Dunberg gick åt rätt håll och räddade. Bollen gick ut mot kanten och efter ett imspel fanns Johan Skog på plats och skickade in kvitteringen.
Medskogs lyckades hålla 1-1 matchtiden ut och tog därmed sina första poäng i årets Medelpadsallsvenska samtidigt som Matfors ännu inte fått smaka på segerns sötma.
– Otrolig kämpainsats av grabbarna trots många sena återbud. Härligt att det också räckte till poäng, säger Medskogs sportchef Jörgen Viklund.
– Jag är besviken på att vi inte vinner men samtidigt gör vi en bra prestation på den dåliga planen. Vi gör faktiskt det mesta rätt, förutom att vi inte kunde få in bollen trots att vi hade fyra-fem lägen där det egentligen skall vara mål på, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Hela Medskogs skall ha beröm för sin kämpainsats men om vi skall plocka russinen ur kakan får det bli nämnde målvakten William Eliasson, Andreas Wiklander och Emil Andersson.
I Matfors plussar vi för försvarslinjen med vänsterbacken Kevin Larsson i spetsen.

Läs även:
• Medskogsbron och Matfors delade på poängen efter 1-1

Matchfakta:
Medskogsbrons BK - Matfors IF 1-1
2016-05-20 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Alex Berggren (50)
1-1 Johan Skog (72)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra, men gärna tydligare kroppsspråk)
Publik: 30

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.