Segern kirrad på en halvtimme
-
I mittens rike av tabellen vann Alnö 2 mot Ljunga sedan man avgjort redan första halvtimmen då gästerna satt kvar i bussen.
– Vi ägde första halvtimmen och spelade då fantastiskt bra och grundlade segern, säger tränaren Stefan Röström efter 4–1-segern.

3-0 efter 25 minuter

Hemmalaget inledde extremt piggt samtidigt som ett åderlåtet Ljunga såg ut att sitta kvar i bussen första halvtimmen.
Redan efter sex minuter fick Jesper Nyman ett instick mellan backarna, kom rätt i sin löpning och avslutade perfekt efter backen.
Tio minuter senare spelade Axel Karlsson vägg med Johan Bengtsson, kom in i straffområdet och avslutade kliniskt.
3–0 kom i den 25:e minuten och återigen föregicks målet av väggspel och Jesper Nyman, som skapat sig en egen yta inne i Ljungas straffområde, satte bollen säkert bakom en övergiven Viktor Nordlund i Ljungamålet.
Det krävdes 0–3 innan Ljunga klev ur bussen och började ta tag i grejorna. Andra delen av den första halvleken blev därför spelmässigt jämn. Dock inga fler mål.

Desperat Ljunga

Ett desperat Ljunga kom ut till den andra halvleken i akt och tanke att göra match av det hela och man tryckte tillbaka det unga alnölaget långt ner på sin egna planhalva.
Martin Jansson svarade för ett bra förarbete i den 53:e minuten och hittade Ted Carlsson mitt i "slottet" (om man får snacka hockeyspråk?), som sköt otagbart 3–1.
Efter målet ebbade Ljungas offensiv ut samtidigt som Alnö gjorde en bra avslutning på matchen och inte hade några problem att bibehålla försprånget. Det var nog närmare 4-1 än 3-2 sista kvarten.
– Vi ägde första halvtimmen och spelade då fantastiskt bra och grundlade segern. Killarna visade bra inställning och visade också hela tiden vilja att göra sitt bästa, säger Alnö 2:s tränare Stefan Röström.
– Vi var inte på tå idag. Dom fick springa igenom alldeles för enkelt i början. Vi får ta med oss att vi kunde skärpa till oss i andra och bjuda till lite, säger Ljungas sportchef Roy B. Olsson.

Oöm och rivig Nyman

Vänsterbacken Daniel Neijman och högeryttermittfältaren Axel Karlsson var riktigt bra men bäst i Alnö var Jesper Nyman. Två mål och ett ass. redan efter 25 minuter förutom att han gjorde ett jättejobb som rivig och oöm anfallare.
I Ljunga plussar vi för målvakten Erik Aldebrant, som kom in efter paus istället för en "sträckt" Nordlund, och spelade stabilt. Överbetyg även till Martin Jansson på topp.