Sundsvalls DFF, DM-mästarinnor 2020 efter 3-1-seger i finalen mot Kovland. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tvåmålsskytten Linnea Stramd. Tvåmålsskytten Linnea Stramd.

SDFF fick revansch på Kovland – vann årets DM-final på damsidan

(2020-06-22)
Kovland hade det mesta av spelet under den första halvleken men det var SDFF som gick till ledning in i pausvilan efter Sara Nimanis straffmål.
I den andra tog "stadslaget" över och kunde vinna med 3-1.
Lite spänning hann det emellertid bli när Kovland reducerade till 1-2 i slutminuterna men åkte på en snabb omställning på stopptid och Linnéa Strand kunde göra sitt andra mål i tom bur, 3-1.

Kovland vann fjolårets DM-final mot SDFF med hela 6-1 och inledde den första halvleken bäst men någon riktig superchans vaskade man inte fram. Istället kunde SDFF ta ledningen efter en halvtimmes spel. Med en snabbt slagen frispark hittade Sara Nimani en djupledslöpande Linnéa Strand och hon fick en knuff i ryggen av KIF:s lagkapten Ida Mercheant och stöp. Domare Backlin hade bara att blåsa straff. En "stramare" som Sara Nimani placerade till vänster om en orörlig Emmelie Bergh i Kovlandsburen.
1-0 till SDFF i paus var inte helt rättvist sett till spelet men det är som bekant målen som räknas.

I den andra halvleken tog SDFF över och rättfärdigade sin ledning även om Kovland försökte ställa om emallanåt men körde fast i mitten där ofta det avgörande passet rann ner till en säkert spelande Isabell Nordlund i SDFF-målet.
I den 87:e minuten fick pigge inhopparen Olivia Strand en öppnande passning på djupet och spelade in i boxen till tvillingsyrran Linnéa som enkelt kunde stöta in 2-0 i tomt mål. "Offside" hävdade Kovlandsspelarna men därom tog inte domartrion någon notis.

Matchen avgjord? Nix, Kovland flyttade upp och Denice Persson Feist kunde snyggt lyfta in 2-1 från strafflinjen som satte perfekt i den bortre högre gaveln.
Målet gav matchen en sista nerv och på övertid fick man en hörna och då flyttade det för dagen helvita laget upp allt. Men Isabell Nordlund greppade hörnan och drog iväg en lång utspark som nådde Olivia Strand och hon gjorde först bort KIF-målvakten innan hon ånyo gav syrran Linnéa öppet mål och DM-segern var denna gång helt säkrad.