Peter Mackin gjorde två mål när Essvik vände 0-3 till 5-3 mot Medskogs i premiären. Peter Mackin gjorde två mål när Essvik vände 0-3 till 5-3 mot Medskogs i premiären.

Medskogs ledde med 3-0 – sen kom kollapsen

(2016-05-07)

Det blev en märklig match på Westhagen när Medskogs mötte Essvik.
Medskogs rivstartade och ledde raskt med 3-0.
Därefter gjorde man ett dråpligt självmål – och sedan kollapsade allt.
Gästerna fick en energikick och vände matchen till en 5-3-seger.
– Tror aldrig jag varit med om något liknande. Vårt försvarsspel mer eller mindre förintades, säger Medskogs sportchef Jörgen Viklund bedrövat.

Premiäromgången i Medelpadsallsvenskan avslutades med matchen Medskogs mot Essvik. Två lag av mig tippade att kriga om nytt kontrakt.
Essvik inledde spelmässigt bäst men William Eliasson i hemmamålet stod för några storstilade räddningar samtidigt som hans lagkanrater producerade framåt. Efter 25 minuter ledde nämligen Medskogs med 3-0.
– Men det kunde lika gärna stått 3-0 till oss, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, och fortsätter:
– Det såg ut som på försäsongen. Vi spelade bra men fortsätter släppa in enkla mål.
Nu fick Essvik omgående en väg in i matchen och det på ett lite dråpligt sätt mindre än en minut efter 3-0-målet. Eliasson räddade Marcus Sawerts friläge men bollen studsade på en hemåtjobbande försvarare och in i det egna målet.
Slumpmålet gav gästerna en energikick och Philip Hagblom kunde reducera till 3-2 innan pausvilan.

I den andra halvleken var det bara ett lag på planen och Medskogs försvarsspel fortsatte att lämna mycketi övrigt att önska, exklusive då målvakten Eliasson, som verkligen fick lära sig vad ensamhet är.
Peter Mackin kvitterade till 3-3 tidigt i andra och Marcus Sawert satte 3-4 innan Mackin avslutade Medskogs elände med sitt andra mål i matchen till 3-5.
– Faktum är att vi kunnat göra dubbelt så många mål sett till chanserna, säger Fredrik Martinsson.
Segern innebar också att Essvik fick revansch för 0-2-förlusten i DM mot Medskogs. Viforsensgängets enda match före seriestarten.
– Vi gjorde en riktigt bra match och grabbarna skall ha en stor eloge att vända 0-3-underläget, säger Fredrik Martinsson nöjt.

Målvakten William Eliasson i Medskogsmålet redan nämnd. Han rädade sitt lag från en mindre katastrof. Duktig var också Adam Persson på mitten.
– Tyvärr blir det inte så många matcher till för oss då han snart flyttar ner till Göteborg och spel i ineebandyligan med Pixbo, säger Jörgen Viklund.
Hela Essvikslaget skall ha beröm men med extra plus för Elias Staffansson som inledde som vänsterback med vid 0-3 klev upp på mitten och gav Adam Persson en tuff kamp.