Casper Engstrand blev Kovlands matchhjälte i premiären. Casper Engstrand blev Kovlands matchhjälte i premiären.

Kovlands IF vann för ovanlighetens skull mot Granlo BK:
"Vår första halvlek avgjorde"


(2017-05-03)
Kovlands IF har genom åren haft märkbart svårt för Granlo BK.
Men idag i premiären lyckades KIF avgå med segern sedan Casper Engstrand svarat för matchens enda mål.
– Vi vinner på en bättre första halvlek, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Kovland brukar av hävd senaste åren haft problem med Granlo, undantaget en brakseger i regn när lagen möttes i fyran för några år sedan.
Kovland var det lag som började bäst på Westhagen och tog också en tidig ledning genom unga nyförvärvet från IFK Sundsvall Casper Engstrand som dök upp som ett spöke för Granloförsvaret när han rann igenom på djupet och i friläge satte 1-0.
– Synd att inte domaren såg att han drog med sig bollen med handen, säger Granlos tränare Dennis Hägg.
"Hemmalaget" fortsatte dominera bollinnehavet och skapade också flest chanser men det var GBK som vaskade fram dom vassaste. Bland annat hade man ett ribbskott och fick ett mål bortdömt för ruff.
– Vi hade ingen tur med domsluten idag. Målet vi fick bortdömt kom efter en 50/50-duell mellan vår spelare och deras målvakt som utnynnade i frispark till dom istället för mål till oss, säger Hägg.
– Tycker vi gör en spelmässigt bra första halvlek och hittade ytor där vi kunde rinna igenom några gånger men mer än ett mål på dom chanserna blev det inte under den första halvleken, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

Den andra halvleken blev inte lika öppen. Granlo täppte till på mitten och i försvaret så det blev 45 ganska tillknäppta minuter även om det skapades några lägen även efter pausvilan.
Bland annat fick Granlo ännu ett mål bortdömt.
– Vi satte en frispark direkt i mål men den assisterande tyckte att Sergio Hinestroza skymde deras målvakt i offsideläge. Förhopplningsvis kommer det här med domsluten att jämna ut sig under säsongen, säger Hägg.
– Vi vinner på en bättre första halvlek. Det var då vi grunlade segern. Den andra blev inte alls lika bra, då slog vi bort alldelese för många bollar, säger Fredrik Åhsén.
– Sett till spelet så vinner Kovland rättvist även om vi kanske hade dom farligare chanserna. Även om dom fick ett tveksamt mål hade dom många fler lägen där det inte blev något mål så sånt jämnar väl ut sig. Vi nådde inte upp i normal standard i den första halvleken men den andra var bra och fortsätter vi så kan vi vara med på den övre halvan. En positiv sak till är att trots att inte spelet flöt skapade vi många målchanser, säger Dennis Hägg.

Förvärvet från just Granlo, mittbacken Victor Munter, släpande forwarden Tim Nyh och målskytten Casper Engstrand mest medskyldiga till Kovlands segeer.
Rutinerade trion Sergio Hinestroza, Artagan Keskin och målvakten Joakim Karlsson får fleest applåder i Granlo.

Kovlands IF - Granlo BK 1-0
2017-05-03 - 20:30 - Westhagen
1-0 Casper Engstrand (8)
Domare: Michael Lie (höll en bra nivå men ett par tveksamma domslut drar ner betyget något).
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, matchakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman