Marcus Sawert var pigg värre och grun-dade Essviks seger mot Kovland med sina två mål. Marcus Sawert var pigg värre och grun-dade Essviks seger mot Kovland med sina två mål.

Liket lever! Essvik kämpade ner Kovland
-
Essvik visade idag att motivation kan slå klass när man kämpade ner Kovland och tog sin första seger sedan premiären på Söråkers bandyplan i våras.
– Konditionen räckte för en halvtimme. Därefter krigade vi för varje meter och kämpade som ett lag, något som det varit lite si och så med tidigare i år. Dessutom var vi inte sena att ta tillvara på Kovlands misstag, säger Essvikstränaren Henri Sjödal.

Sawert-volley

Kovland kom till spel mot superjumbon Essvik med fyra raka förluster och hela sjutton insläppta bollar och att formen låg långt ifrån zenit visade sig den första halvtimmen som Essvik dominerade med eftertryck.
– Vi spelade jättebra anfallsfotboll ända fram till vårt ledningsmål, säger Essvikstränaren Henri Sjödal.
Målvakten Niklas Pedro nådde med en lång välriktad utspark Robert Dückhow, som drev ut mot kanten innan han slog ett perfekt inlägg som Marcus Sawert mötte direkt på volley. Kovlands keeper Teodor Sörholm hann bara känna vinddraget innan det låg i nätet bakom honom.
Efter målet vaknade Kovland till något men skapade inte några större farligheter innan pausen.

L–P stängde högekanten

Kovland hade mest boll i den andra halvleken men Essvik försvarade sig bra, inte minst "40-plussaren" Lars-Petri Lundell som agerade spelförstörare på sin högerbacksplats. Där var det stängt!
Essvik kunde i mtten av halvleken öka på till 0–2 efter en Kovlandsbjudning. Marcus Sawert tog tillvara på en dåligt slagen bakåtpassning och ur snäv vinkel rullade han in bollen under målvakten Sörholm.
Essvik fick inte rida länge på sin tvåmålssledning utan Dennis Björkholm kunde direktskjuta på ett snett-inåt-bakåt pass bara ett par minuter senare och det blev åter nerv i matchen.
Hemmalaget gick nu för en kvittering och var nära efter en nytt inspel från kanten men Nicklas Pedro tog den i skopan och strax därpå hade man även ett stolpskott.

"Krigade för varje meter"

Med tolv minuter kvar snuvade Fredrik Martinsson Kovland på alla poängfunderingar när han via en försvarare slog in 1–3 på Sawerts inspel.
– Konditionen räckte för en halvtimme. Därefter krigadede vi för varje meter och kämpade som ett lag, något som det varit lite si och så med tidigare i år. Dessutom var vi inte sena att ta tillvara på Kovlands misstag, säger Sjödal.
– En dyngmatch från vår sida. Lojt från start. Lite bättre i andra men långt ifrån bra. Ser ut som vi gett upp säsongen och bara spelar av den. Essvik var betydligt hetare i närkamper och löpningar och vinner välförtjänt, säger Kovlands assisterande tränare Fredrik Åsén.
I Essvik gjorde alla sitt jobb med extra plus för målvaken Nicklas Pedro, som agerade moget och med skärpa idag, och hans mittbackar Simon Brynielsson och Linus Olsson. Innermittältaren Magnus Berglin och redan nämnde högerbacken L-P Lundell skall ha en eloge då man ställde upp på kort varsel och otränade visade att gamla takter sitter i.