Straffmål säkrade Alnösegern
-
På Släda dominerade Alnö men hade svårt att tränga igenom IFK Sundsvalls väl samlade försvar.
I den 83:e minuten fällde IFK-keepern Charlie Merchant en fri alnöspelare. Straff och "röding". Något som Anton Andersson Vidén utnyttjade till fullo från elva meter.
– Jag tycker att det är ett lag som vill och försöker anfalla och ett som bara försvarar sig, och gör det på ett bra sätt. 0-0 låg nära till hands men vi visade återigen att vi är starka i slutet av matcherna och kan vinna, enligt mitt sätt att se det, rättvist, säger Melander..

Beslutsamt Alnö

På ett soldränkt Släda IP fick Alnö IF för första gången i år ta sin hemmaarena i besittning. Och vad passade bättre än att forna allsvenskarna IFK Sundsvall kom på besök.
Ett beslutsamt Alnö pressade tillbaka IFK första halvtimmen men kom aldrig till några riktiga farligheter.
– Mycket på grund av en duktig IFK-målvakt (Charlie Merchant) som var stabil i luftrummet och plockade ner det mesta av vad hörnor och inlägg kan kallas, säger Alnös tränare Pontus Melander.
Alnö hade även en del längre bollar och instick bakom IFK:s backlinje som så när ledde fram till farligheter men åter igen spelade Merchant vaket och kunde avstyra farligheterna.
IFK hade svårt att etablera något anfallsspel och de halvchanser man hade fick man via hörnor och frisparkar från halva plan.
– Det blev aldrig några farligtheter av dessa situationer, säger Melander.
Sista kvarten av första halvlek avtog hemmalagets spelövertag något och de riktigt heta chanserna fortsatte att utebli.

Alnö fortsatte att vara spelförande

I andra halvlek fortsatte Alnö att vara det anfallande laget medan IFK backade hem, försvarade sig och satsade uteslutande på kontringar, som dock gång efter annan motades vid mittlinjen av hemmalaget.
I den 70:e minuten drog IFK:s anfallare Max Holmberg på sig sitt andra gula kort sedan han manglat hemmalagets målvakt, och före detta IFK-spelaren Axel Hedenström, och fick således syna även det röda kortet.
– Med en man mer på banan blev spelbilden än mer entydig men IFK fortsatte att försvara sig på ett bra sätt, säger Melander.
Alnö hade problem sista tredjedelen och trots sitt stora spelmässigt övertag svårt att skapa några heta lägen.
Med tio minuter kvar kom dock det hägrande hemmamålet. Robin Nordin stressade en bortaförsvarare som slog en alldeles för lös bakåtpassning till sin målvakt. Nordin hann precis före en utrusande Merchant och petade bollen förbi honom och blev tiondelen senare fälld. Solklar straff och en "röding" till Charlie Merchant.
IFK, som kom till spel utan reservmålvakt, fick sätta in en utespelare i målet för att försöka rädda straffen. Den vikarierande målvakten blev dock för ivrig och chansade alldeles för tidigt och straffskytten Anton Andersson Vidén kunde enkelt göra sitt andra mål från elva meter på lika många matcher.

Ett lag som vill anfalla, det andra försvara sig

Efter målet försökte IFK jaga kvittering med två man mindre men de farligheter som skapades sista minuterna stod Alnö för, dock utan framgång och resultatet stod sig matchen ut.
1-0 och fjärde raka segern för Alnö IF - och ensam serieledning.
– Det kändes som att vi förlorade en poäng när vi fick två röda kort sista kvarten. Vi ville ligga rätt i positionerna och inte låta Alnö spela sitt spel som de gör så bra så vi låg på rätt sida och anföll med kontringar, dock utan att skapa något, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer till st.nu.