Med Linnéa Strands två mål såg SDFF till att vända i gruppfinalen mot Kovland. Med Linnéa Strands två mål såg SDFF till att vända i gruppfinalen mot Kovland.

Sundsvalls DFF vände paus-underläge mot Kovland till seger: "Starkare på fasta"

Kovland ledde med 1-0 i paus efter Jenny Nordenbergs mål. För förarbetet stod förre SDFF-målvakten Sara Wexén som tvingats sadla om till högerback på grund av skada.
En ledning som höll sig i dryga kvarten in i den andra halvleken innan Linnéa Strand kvitterade efter en hörna.
Fem minuter senare hittade
Ellen Schedin krysset med ett långskott och strax därpå höll sig Linnéa Strand på en frispark och säkrade SDFF:s gruppseger med sitt andra mål för kvällen.
Båda lagen emellertid vidare till semifinal.

– Det är tidigt på säsongen ännu för oss och vi har inte hittat alla nycklar för att dyrka upp motståndarnas försvarslås ännu. Men vi gör ändå en solid insats och gör mål på två fasta situationer och ett vackert långskott, säger SDFF-trämaren Mikael Melin Bhy.
– De började bäst men sedan tog vi över en sönderryckt första halvlek. Den andra bestod mest av kamp men de var hetare vid fasta där vi var lite korta i rocken idag då vi saknade våra bästa huvudspelare. Tycker ändå oavgjort hade speglat matchen bäst, säger "snubig" Anders Westlund, tränare i Kovland.

Bäst på plan
Delinda Sehlin var utmärkt som högerback, brytsäker och följde med upp i anfallen på sin kant. "02:an" Ellen Schedin svarade för en riktigt bra insats på mitten och hittade även krysset med ett charmant skott från distans.
I Kovland överraskade förre målvakten Sara Wexén som högerback. Denice Persson Feist cch Jonna Wistrand på det centrala mittfältet ska också ha full cred för sin insats.