Tre mål av Josh Chatee hemma mot Sandvik. Tre mål av Josh Chatee hemma mot Sandvik.

Josh Chatees hattrick fick Stöde att studsa tillbaka på vinnarspåret

(2020-09-05)
Matchen:
Det blev en händelserik tillställning på Stöde IP under lördagseftermiddagen.
Redan i den andra minuten gav Ludvig Brännström Sandvik ledningen och i den 26:e minuten drog hemmalagets Sani Tahir på sig sitt andra gula kort och det var färdigspelat.
Uppförsbacke således för det röda laget, som emellertid inte lade sig på rygg utan strid utan tog över det mesta av matchen och i halvlekens slutminut matade Mehmed Hafizovic Josh Chatee med en djupledsboll. Britten blev nerdragen inne i straffområdet och tog själv sedan hand om elvameterssparken på egen hand, med bästa resultat.

Tidigt i andra var det utjämnat när det gäller antalet spelare på planen då gästernas målvakt använde händerna utanför straffområdet och det var hans tur att ta en tidig dusch. Den efterföljande frisparken dundrade Mehmed Hafizovic i stolpen.
Momentum låg nu på hemmalaget och strax därpå slog Mehmed en fantastiskt öppnande boll till Josh som tog med sig den i farten och placerade sedan avslutet förbi den nyss inkomne reservmålvakten Viktor Hedberg.
Fem minuter efter sitt andra mål fullbordade Josh sitt hattrick. Och det med stil. Efter att ha vickat sig förbi ett par försvarare trädde han upp bollen i x-et.

Men den här matchen var långt ifrån avgjord. Först reducerade Filip Elovsson med lite knappt 20 minuter kvar och fem minuter senare fick gästerna en straffspark efter en något märklig hands där antagligen nio av tio domare friat. Men "feldömda" straffar har en benägenhet att brännas, och så även den. Eller rättare sagt, hemmakeepern Christoffer Högbom gjorde en högklassig parad.
Istället för 3-3 kunde sedan Moses Duckrell göra sitt första mål för Stöde IF efter en fin djupledslöpning och kliniskt avslut.
Efter två raka förluster studsade Stöde därmed tillbaka på vinnarspåret och är åter i kampen om topplaceringarna.

Tränarsnack:
– Fullständigt vansinnig match som innehöll det mesta, med lycklig utgång tack och lov där vi tar tre otroligt viktiga poäng, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Bäst på plan:
Det var många som var bra i Stöde. Målvakten Christofer Högbom, och då inte bara för sin straffräddning, mittbacken Stefan Lagergren var magnifik i den andra halvleken och framåt hotade Mehmed Hafizovic, Josh Chatee och Moses Duckrell mest hela tiden.

Stöde IF - Sandviks IK 4-2
2020-09-05 - 14:00 - Stöde IP
0-1 Ludvig Brännström (2)
1-1 Josh Chatee (44, straff)
2-1 Josh Chatee (57)
3-1 Josh Chatee (63)
3-2 Filip Elovsson (71)
4-2 Moses Duckrell (80)