Högerbacken Oscar Molin gjorde en bra match när Alnö 2 hämtade in ett 1-3-underläge. Högerbacken Oscar Molin gjorde en bra match när Alnö 2 hämtade in ett 1-3-underläge.

Hattrick av William Östman när Alnö 2 hämtade upp tvåmåls-underläge

(2016-06-01)

Alnö 2 låg under med 1-3 men jobbade sig tillbaka och tog poäng.
– Känns surt. Vi hade ett bra läge att göra 4-1 men slarvade bort chansen. Mål där och jag är övertygad om att vi hade vunnit, säger IFK-coachen Kenneth Kile.

Alnö och IFK Sundsvalls andralag bjöd på en hyfsad match med en hel del närkamper på ojämna Släda IP.
Kevin Näsström såg till att gästerna ledde med 2-0 efter mål på varsin sida om pausvilan. Båda efter fina spelmål.
William Rutenius Östman gav Alnö hopp genom att reducera till 1-2 efter dryga timmen men Johan Hallström drog dit en skruvad frispark efter marken några minuter senare.
– Därefter hade vi ett jätteläge att stänga matchen med ett fjärde mål men det slarvade vi bort. Mål där och jag är övertygad om att vi hade vunnit, säger IFK-coachen Kenneth Kile.
Istället kunde William Rutenius Östman ännu en gång se till att ge hemmalaget en väg in i matchen sedan han fått en ny snett-inåt-bakåt passning, likt sitt förra må, från Alex Karlssol, i den 69:e minuten.

Med nio minuter kvar av matchen kom också kvitteringen och vem skulle ombesörja denna om inte unge herr Östman, och det på en tung volley från nära håll.
Alnö fick sista chansen när Noa Lind drev in på kanten men hans skott strandade på en bortaförsvarare. Den efterföljande hörnan blev även den farlig men dock resultatlös.
– En relativt jämn match men visst hade vi gärna vunnit den men då vi låg under med 1-3 så får man ju ändå vara nöjd men en poäng, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Känns surt att tappa en tvåmålsledning men sett till hela matchen var nog oavgjort ändå rättvist, säger Kile.

15-årige innermittfältaren Elias Friberg och högerbacken Oskar Molin var Alnös starkaste kort.
I IFK Sundsvall ger vi utmärkelser till rivige anfallaren Kevin Näsström. 18 år, två mål, Minhaz Chowdhury, vann många dueller på mitten och Teodor Sörholm i målet.
Som kuriosa kan nämnas att i skrivande stund står det på MFF:s hemsida att IFK vann matchen med 1-0. Något som också syns i tabellen. Förhoppningsvis är detta korrigerat när ni läser dessa rader.