Tilda Högbom var en av Stödes fem målskyttar. Tilda Högbom var en av Stödes fem målskyttar.

Stöde fortsätter att samla storsegrar på hög:
"Fem olika målskyttar"

(2017-06-11)
Stöde tog i afton ytterligare en storseger .
Inför nästan 200 åskådare hemma på IP vann det röda laget med 8-0 mot ett väl kämpande Njurunda.
– Idag hade vi fem målskyttar som delade på skörden. Kul att vi har flera i laget som kan göra mål, inte bara Clara Högbom och Annan Edin, säger spelande tränaren Hanna Högbom.

Danfotboll på Stöde IP drar. Nästan 200 åskådare fanns på plats och bevittnade mötet med Njurunda.
Och dom blev inte besvikna på sina hemmatjejer. Det röda laget vann med hela 8-0. Unga Tilda Högbom öppnade målskyttet efter knappa kvarten och syrran Clara satte tvåan innan halvtimmen spelad.
Därefter satte seriens skyttdrottning Anna Edin ett äkta hattrick innan pausvilan.

I den andra halvleken var frågan hur stor Stödes seger skulle bli. Clara Högbom satte 6-0 i den 58:e minuten och i anfallet därpå sköt Julia Sperring sjuan. Sex minuter senare fastställde Maria Gidhammar slutresultatet till 8-0, d v s ytterligare en storseger att lägga till flera andra i årets damtrea.
– Idag hade vi fem målskyttar som delade på skörden. Kul att vi har flera i laget som kan göra mål, inte bara Clara Högbom och Annan Edin. Trots den stora segern vill jag höja min lans för Njurunda som hela tiden kämpade på och försökte spela fotboll, säger spelande tränaren Hanna Högbom.
Trots den stora förlusten var inte Njurundatränaren Kjell Larsson speciellt besviken.
– En bra genomkörare för oss inför viktigare matchen mot mer jämbördigt motstånd. Det är inte lag som Stöde vi skall slå. Vi försökte i alla fall anfalla hela matchen och hade också embryon till några fina anfall. Tjejerna skall också ha en eloge att man aldrig gav upp utan fortsatte pusha varandra i 90 minuter, säger Larsson.

I Stöde skall hela truppen har överbetyg, ingen nämnd, ingen glömd, utan alla var med och drog sian vinnarstrån till stacken.
I Njurunda får båda målvakterna beröm, båda normalt utespelare. Anna-Maria Granholm stod första 65 och därefter avlöstes hon av Anna Thunfors – som faktiskt höll nollan!
Plusbetyg även till Jeraldin Oyola och Ida Hagberg på yttern. Nathali Zavala är också värd ett omnämnande för sin insats.

Stöde IF - Njurunda IK 8-0
2017-06-11 - 18:00 - Stöde IP
1-0 Tilda Högbom (14)
2-0 Clara Högbom (27)
3-0 Anna Edin (33)
4-0 Anna Edin (43)
5-0 Anna Edin (44)
6-0 Clara Högbom (58)