MITTMEDIA
CUPEN 2016

Malin Kristmansson, som här jublar efter ett av sina fyra mål i finalen mot sin gamla klubb SDFF. var matchens lilla stora gigant. Att 22-åringen även spelade fram till två baljor gör ju inte direkt saken sämre.

RESULTAT & MATCHFAKTA
MittMedia Cupen

NYHETER
MittMedia Cupen

Storseger för Selånger och skrällseger för Kovland i MittMedia Cupens finaler


(2016-02-22)
Selånger körde över Lucksta i herrfinalen med hela 15-3
– Skönt att avsluta med en seger i vår sista match. Nu tar jag ett sabbatsår, säger Jens Gustafsson i Selånger.
Kovland skrällde på damsidan och knäckte storfavoriterna SDFF med 8-6 efter en riktig rysare.
– Är otroligt stolt över tjejerna. Vilken otrolig insats. Nu skall vi på O´Learys och fira, säger tränaren Anders Westlund.


Selångers fotbollsgrabbar avslutade med att vinna MittMedia Cupen innan laget nu kommer att skingras för vinden åt olika håll medan Selånger FK kommer att starta om i sexan är det meningen.
– Vemodigt men vi avslutade med flaggan i topp. Nu skall vi avsluta med en fest, hördes unisont bland Selångerspelarna.
Vart spelarna kommer att spela i år är inte helt klart men dom kommer att förstärka alla lag i Mellannorrland utom kanske GIF Sundsvall.
En spelare verkar i skrivande stund dock inte sugen på en fortsättning.
– Skönt att avsluta med en seger i vår sista match. Nu tar jag ett sabbatsår. Gammelkroppen behöver läka ihop säger Jens Gustafsson
I finalen körde man plösen över stackars Lucksta med 15-3. Smått osannolika finalsiffror.

På damsidan har SDFF (inkl tidigare farmarlaget Sundsvalls FK) penumererat på alla turneringssegrar under det här seklet och så vitt jag jag kan minnas har man gjort det utan någon matchförlust.
Den sviten sprack i afton då Kovland skrällde till och vann, helt rättvist, med 8-6 efter en riktig rysare. Och då skall man veta att elitettanklubben tog en snabb 2-0-ledning.
Planens bäste spelare fanns i KIF och det var nyförvärvet Malin Kristmansson som satte hälften av målen mot sina före detta lagkamrater och dessutom spelade fram till två. Ett otroligt fint nyförvärv för Kovland. 22-åringen är egentligen alldeles för bra för division 2. En klasspelare helt enkelt som med rätt självförtroende hade platsat i SDFF:s elitettanlag.
Tränaren Anders Westlund var nästan euforisk efter segern.
– Är otroligt stolt över tjejerna. Vilken otrolig insats. Nu får dom träningsledigt ända till torsdag och nu skall vi på O´Learys och fira, säger den skäggige KIF-tränaren.

Bronsbleckorna gick till Kuben och Selånger som vann sina drabbningar mot Sund och Alnö med oväntat stora siffror.
Ett fokuserat IFK Sundsvall vann matchen om femteplatsen efter en klar 8-2-seger mot ett tamt Alnö.
Svartvik landade sjua efter att man utklassat Essvik i Njurundaderbyt med 13-5.
Nia kom Älgarna sedan man vänt ett hotande underläge mot Sidsjö-Böle till seger.
Jumbo på herrsidan hamnade Medskogs efter en 5-6-förlust mot Matfors. Johan Bergström matchhjälte med segermålet i slutsekunderna sedan Medskogs hämtat upp från 3-5.
På damsidan kom division 1-laget IFK Timrå svagt sist. Heffnersklubban spelade smart och hade i målvakten Frida Forslund, 16, en vägg. Turneringens bästa målvakt i mina ögon.

Tyvärr måste jag avsluta med en tråkig nyhet.
Det här har inte varit alnötjejernas turnering. I den andra gruppspels-omgången bröt Jessica Frö´berg benet och ikväll skadade viktige anfallaren Sanna Lööw Ohlsson knät i en tuff närkamp. Oklart hur allvarlig skadan är men det såg inte bra ut och Sanna hade rejält ont och det tog ett tag innan hon blev omhändertagen av ambulanspersonal. Det är bara att hålla alla tummar att det inte är så allvarligt som det såg ut.

2016 års turnering kan därmed läggas till handlingarna förutom några sena uppdateringar och bilder.

Kvällens matcher i finalspelet.

• Så här skriver ST om finalspelet i MittMedia Cupen

Finalspel i MittMedia Cupen – pallar Selånger och SDFF för favorittrycket?


(2016-02-22)
Så var vi framme vid finalspelet i MittMedia Cupen.
Att Selånger och SDFF tagit sig till final på herr- respektive damsidan var väntat.
Däremot är motståndarna Lucksta och Kovland två överraskningar.
– Jag tror faktiskt vi kan vinna, säger Luckstas spektakulära målvakt Mike Persson. Han som sköt LIF till finalen i slutminuten i gruppfinalen mot Kuben förra måndagen.


Efter fem måndagskvällar är vi nu framme vid den sjätte och sista, d v s finalspelet.
Selångers herrar och SDFF:s damer var favoriter innan turneringen och man har också som väntat tagit sig till finalen.
Nu är frågan om man pallar favorittrycket när man möter överraskningslagen Lucksta respektive Kovland?
Det finns en spelare som har känslor för båda finallagen på herrsidan, Selångers målvakt Martin Ålin, som efter finalen går tillbaka till sin förra klubb Lucksta.
– Helt klart en speciell match för mig och det är ite blandade känslor men jag vill gärna vinna den här sista matchen med Selånger. Men vi tar inte ut någon seger i förskott. Lucksta är ett fysiskt starkt lag och har spelat bra i cupen, säger 39-årige "Ålla".
– Jag tror faktiskt att vi kan skrälla, säger Luckstas målvakt Mike Persson, som kommer att konkurrera med Ålin i sommar om målvaktströjan.
I danfinalen ställs gruppsegraren SDFF mot tvåan Kovland. I lagens inbördes möte vann elitettanlaget, men bara med uddamålet. Kan således bli en öppen final men visst borde SDFF ta hem det hela till slut, eller hur?
I herrarnas bronsmatch möts Kubiken - Sund IF och på damsidan Alnö - Selånger. Två matcher som kan sluta precis hur som helst.
I övrigt spelas matcher från placeringarna fem t o m tolv.

Kvällens matcher i finalspelet.

• Så här skriver ST inför finalspelet i MittMedia Cupen

Målvakten Mike Karinga Persson brassade Lucksta till final. Målvakten Mike Karinga Persson brassade Lucksta till final.

Målvakten sköt Lucksta till final i slutsekunderna


(2016-02-15)
Målvakten (!) Mike Karinga Persson sköt Lucksta till gruppseger och final mot Selånger med ett rejält vänsterskott med bara 20 sekunder kvar av matchen.
– Jag satte ju även matchens första mål och då passade det väl bra att även avsluta på samma sätt, säger Medelpads svar på Higuita.


Grupp A
IFK Sundsvall hade bästa utgångsläget av dom tre niopoängarna i gruppen – men brände sin chans i dagens första match då man förlorade med 4-6 mot Svartvik.
– Tror grabbarna spände sig då man kände att man kunde spela hem gruppsegern, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Nä, IFK fick aldrig spelet att stämma och Svartvik släppte aldrig initiativet i målprotokollet. Visst, man släppte upp till lika ett par gånger men aldrig förbi.
Därför blev kvällens sista match mellan Kuben och Lucksta en ren seriefinal. Båda lagen stod på lika många poäng och målskillnad men Sörforsgänget hade fördel av fler gjorda mål. Och det blev en rysare i bästa Hitchcock-stil. Men när Kuben satte 5-2 trodde man nog att det skulle bli en tigerrandig seger. Men Lucksta kom tillbaka från de döda i en grinig tillställning och kom ikapp. Då satte Jonas Tewelde 6-5 till Kuben och med bara minuten kvar. Saken klar?
Svar nej. Då klev Luckstas målvakt Mike Karinga Persson in i rollen som matchhjälte. En Kubenrensning hamnade hos Mike som tog ner bollen och från mittplan drog till med vänstern och en skymt Jesper Svensson var maktlös och våldsamt jubel i LIF-lägret följde. Då återstod knappt 20 sekunder och på den återstoden av tiden hann inte Kuben återta ledningen.
– Jag satte ju även matchens första mål och då passade det väl bra att även avsluta på samma sätt. Nu tror jag faktiskt att vi vinner finalen också, säger Mike Karinga Persson, som p g a sin våghalsiga stil påminner om Colombias galning mellan stolparna på 1980- och 90-talet, René "El Loco" Higuita. Får vi se en skorpion i finalen mot Selånger månne?
I kvällens återstående match tog Matfors sin första seger då man svarade för cupens bästa insats när man besegrade Sidsjö-Böle med 7-4. Det räckte dock inte för Brukets Blå att lyfta från jumboplatsen.

Grupp B
Selånger gick igenom gruppspelet utan poängförlust. Femte raka segern kom mot Älgarna och det blev tvåsiffrigt även denna gång.
Sund gav inte Medskogs en sportkeps utan vann med hela 11-2. Tror att till och med Claes Nyman hade målat i den här matchen.
– Lite för små ytor för mig inomhus. Jag hade säkert blivit utvisad om jag varit med, kommenterade den gode Nyman.
Essvik var mer på hugget än seriekollegan Alnö i kvällens sista match och vann rättvist med 7-5. Hade emellertid behövts npågra fler mål för att man skulle passera ö-laget i tabellen.

Damer
SDFF gjorde som Selångers herrar och gick rena i gruppspelet. 9-3 i avslutningen mot Heffnersklubban. Bäst på planen var förvärvet från Alnö, Paulina Byström.
Appropå Alnö så vann dom sin match mot Selånger med 6-2. Det tog lång tid innan första målet föll. Därefter kom de i allt stridare ström. Hade kunnat blivit en större segermarginal om inte Malin Pettersson spelat så inspirerat i SFK-målet. Alnö imponerade också med ett mycket tätt försvarsspel.
Kvällen avslutades med att Kovland överraskande enkelt manövrerade ut IFK Timrå. Hela 8-2 blev det till slut. Erica Höglund bäst i ett mycket bra Kovland som nu spelar final mot SDFF nästa måndag. En match att se framemot.

• Så här skrev ST om MittMedia Cupen

Vidöppet i grupp A, annars finalklart i dom övriga


(2016-02-15)
Det är klart när det gäller vilka lag som är finalklara från Grupp B och Damgruppen redan inför den sista omgången.
Däremot är det vidöppet i Grupp A där tre lag slåss om en finalplats.
IFK Sundsvall, Lucksta eller Kuben kommer att få finalspela mot Selånger.
Men vilka?


Grupp A
Det är vidöppet i grupp A. Tre lag på nio poäng och det skiljer bara ett mål mallan ettan och trean.
IFK Sundsvall leder och möter i kvällens första match Svartvik. Seger ett nästan ett måste och görna med ett par mål för att kunna nå finalen. Vid kryss måste man hhoppas på oavgjort i kvällens sista match mellan Kuben och Lucksta. Då vinner man gruppen med ett mål. Vid IFK-seger kan enellertid Kuben eller Lucksta gå förbi om man vinner med mer än ett mål mer än IFK och gör fler mål totalt.
Däremellan möts Sidsjö-Böle och Matfors där de senare jagar sina första pinnar.

Grupp B
Selånger är i praktiken redan i final och Sund klara för bronsmatch.
Mycket talar för att SFK går igenom gruppspelet med full pott då man knappast lär vilja släppa nån poäng till Älgarna.
Sund möter Medskogs och Alnö avslutar mot Essvik och där ligger bara placeringsmatcher i potten.

Damer
Redan nu står det klart att SDFF och Kovland kommer att mötas i final nästa måndag. För inte förlorar KIF med jättesiffror mot Timrå samtidigt som Selånger kör över Alnö?

Arne Öhman hedrades med tal och tyst minut före kvällens matcher i MittMedia Cupen. Arne Öhman hedrades med tal och tyst minut före kvällens matcher i MittMedia Cupen.

Kuben hedrade sin avlidne ordförande med sorgband och seger


(2016-02-08)
Igår avled Kubens ordförande sedan många många år, Arne Öhman, hastigt, inte ens 72 år fyllda.
Idag hedrade Kubenspelarna sin omtyckte ordförande med sorgband och seger i MittMedia Cupens fjärde omgång.
– Vi hade bra fart. Vi sa innan matchen att nu går vi ut och gör det här snyggt. För att hedra Arne liksom som, sade tränaren Anders Strandlund till ST efter matchen.


Grupp A
Ett sammanbitet Kuben gav, efter den tysta minuten över sin populäre ordförande Arne Öhman, inte Sidsjö-Böle en sportkeps. Redan i paus stod det 5-0 för att i slutändan landa på 7-2.
– Vi hade bra fart. Vi sa innan matchen att nu går vi ut och gör det här snyggt. För att hedra Arne liksom som, sade tränaren Anders Strandlund till ST:s Fredrik Lindahl efter natchen.
Den sista gruppspelsomgången blir helt avgörande då även IFK Sundsvall och Lucksta vann sina matcher och ståtar på nio inspelade poäng.

Grupp B
Selånger säkrade både gruppsegern och finalplatsen. Detta efter en 14-1-kross över Medskogs. Oliver Widahl var värste skarprättare med fyra fullträffar. Men frågan är om inte Martin Ålins bedrift var mer imponerande.
– "Krutte" (Marcus Krutzén) ville också stå en match så jag lirade ute och stänkte in två baljor, säger den 39-årige målvaktsveteranen.
Sund vann överraskande enkelt Alnösundsderbyt, hela 12-6 och är i praktiken redan klara för bronsmatch i slutspelet om två veckor.
Älgarna vann sin första match i cupen. 9-7 mot Essvik i en jämn match där emellertid Härnösandslaget hade målmässigt initiativ sedan minut sju. Aurel Mardare svarade egenhändigt för en tredjedel av målen.

Damer
Redan nu står det klart att det blir damfinal mellan SDFF och Kovland. SDFF blåste över Alnö med 13-3. Ett från start redan uppgivet Alnö låg redan efter åtta minuter under med 0-4 och man hade inga motmedel gällande femmålsskytten Isabelle Norberg och fyramålsdition Ida Markström.
Frida Forslund var som en tigerinna i Heffnersklubbans mål och hade dessutom hjälp av virket vid fyra tillfällen samtidigt som Kovland inte var på topp.
– Vår klart sämsta match i turneringen, sammanfattade Kovblands tränare Anders Westlund matchen kort.
Ändå vann hans lag med 7-4.
Blev visserligen lite nerv när Heffnersklubben reducerade till 4-5 med tio minuter kvar men det tog bara några sekunder innan 4-6 rullade in så...
Selånger tog sin andra raka seger efter en stabil insats mot IFK Timrå. 4-2 var snarare i underkant där försvarsspelet imponerade. IFK Timrå? Man har långt kvar till division 1-klass i dagsläget.

Nu återstår en omgång innan det är dags för slutspelet. Nästa måndag får vi fokusera på herrarnas vidöppna grupp A där tre lag krigar om att nå finalen mot Selånger.

Så skrev ST:
• En sorgens afton i Kubikensborgs IF

Måndag = MittMedia Cupen – omgång 4 av 5 och fortfarande öppet


(2016-02-08)
Det är måndag idag och MittMedia Cupen rullar vidare.
Ikväll spelas omgång 4 av 5 och det är fortfarande helt öppet om finalplatserna även dom ett par lag placerat sig i förarsätet – Selångers herrar och SDFF:s damer.


Grupp A
Grupp A är vidöppen efter förra måndagens resultat.
Fyra av sex lag ståtar på sex poäng så därför är kvällens matcher extra viktiga.
IFK Sundsvall leder på bäst målskillnad och möter i afton jumbon Matfors som ännu inte skrapat ihop någon poäng. I teorin en säker IFK-seger – men i praktiken?
Men dessförinnan möts Kuben – Sidsjö-Böle, båda sexpoängare, och Lucksta (6 p) – Svartvik (3 p).
Lagen som inte tar en trea kommer att få svårt att nå final.

Grupp B
Det skall mycket till om Selånger skall missa final. Enda herrlaget med full pott och ikväll ställs man mot gruppens nästjumbo och forna samarbetslag Medskogs. Vinner MBK är det en större skräll än att en svensk skidåkare skulle gå i mål före åtminstone en norrman.
Annars inleds kvällen med ett Alnösundderby. Tvåan Sund mot trean Alnö och i potten ligger nog en bronsmatch mot grupptvåan i A. Ett riktigt klassiskt prestigemöte.
Enda laget utanför distriktet, Älgarna, har inte fått med sig någon poäng ännu. Kanske spräcker man nollan i det "grönvita mötet" med Essvik? Njurundalaget kan faktiskt vid vinst nå andraplatsen i gruppen efter den sista omgången om alla resultat går rätt väg för deras del.

Damer
Tre intressanta matcher i damgruppen.
Kovland och SDFF kan mer eller mindre säkra sina finalplatser vid segrar i afton.
Kovland inleder kvällen med match mot Heffnersklubban. Fördel KIF sett till tidigare måndagsspel, inte minst förra mot SDFF där man förll med 4-5 i en match där man var värd minst en pinne. Heffnersklubban får dock inte underskattas.
SDFF avslutar kvällen mot Alnö. Kovland visade att SDFF går att rubba och kanske kan ö-tjejerna överraska?
Däremellan tar IFK Timrå sig an Selånger. Oklart dock om SFK:s nyförvärv från SDFF, Wilma Bondén är spelklar. En öppen historia lär det kunna bli i vilket fall.

Väl mött i Nordichallen!

Selånger oemotståndliga på herrsidan
– Kovland pressade SDFF i damgruppen


(2016-02-01)
Selångertåget rullar på. Tredje raka klara segern i cupen när Essvik slogs tillbaka med 13-7.
I damgruppens seriefinal vann SDFF med uddamålet av nio. Men rättvist? Tveksamt. Kovland var värd minst oavgjort.

– Tråkigt att vi fick vårt regelrätta 5-4-mål bortdömt, säger Kovlands tränare Anders Weestlund.

Grupp A
Gruppen är nu vidöppen sedan IFK Sundsvall gått på en mina mot Lucksta. Attmarlaget vann helt rättvist efter en taktiskt väl genomförd insats med bra försvarsspel i 50 minuter och inspirerat målvaktsspel av Mike Karinga Persson.
Båda ovanstående lag har spelat in sex pinnar.
Det har också Kuben och Sidsjö-Böle efter segrar i afton.
Matfors gjorde sin bästa insats så här långt men fick ge sig mot Kuben med 2-4 efter storspel av Jonas Dunberg.
Adnir Adra vann för ett par år sedan skytteligan i fyran när han spelade med Svartvik. Idag stod han i mål för Sidsjö-Böle mot just Svartvik. Det blev inte bara seger utan den gamle skyttekungen satte även en balja när Böle vann med 9-7. En rökare från halva plan!

Grupp B
CHristoffer Nerkman gjorde fyra mål och Daniel Andersson tre när Selånger tog sin tredje raka seger. Denna gång 13-7 mot ett Essvik som länge höll jämna steg.
Khoger Friad har visserligen skrivt på för Stöde men det hindrade inte honom att tacka för sig på bästa sätt och pricka in hela fyra bollar för Sund bakom Älgarnas keeper i 10-4-segern.
Almö skuggar Sund i tabellen. Lika många poäng men något sämre målskillnad. 4-0 mot Medskogs blev raskt 4-2 men efter 5-2-målet gick proppen ur och öborna kunde gå ifrån till 9-2. Unge Måns Lind svarade för ett hattrick.

Damer
Kovland hade vare sig domare eller marginaler med sig i en svängig seriefinal mot SDFF. Vid ställningen 4-4 bakåtnickade en Kovlandstjej in en indirekt frispark i bästa Uwe Seeler-stil (googla) men det blev bortdömt då inte domaren såg att frisparken touchades i mål. Hela Nordichallen utom jag och domaren såg att målet var korrekt - och jag har alibi.
Strax senare var det istället SDFF som satte 5-4 och i jakten på en kvittering kom KIF så nära som ett skott i insidan av stolpen.
– Tråkigt att vi fick vårt regelrätta 5-4-mål bortdömt. Tycker vi står upp fantastiskt bra mot detta elitettlag och vi var faktiskt värda minst en poäng, säger Kovlands tränare Anders Weestlund.
Lagen lär mötas även i slutspelet final dit ettn och tvåan i gruppen går. Detta sett till kvällens övriga resultat och insatser. En eloge till Alnö som låg under med 3-6 men jobbade sig ikapp till 7-7.
Selånger tog sin första seger, 7-6 mot Heffnersklubban, och avancerade från jumboplatsen till den fjärde.
Tyvärr måste jag även denna måndag rapportera om en olycklig skada.
SDFF:s snabba nyförvärv från Huge, Jessica Backman, hoppade över Kovlands keeper Emelie Bergh man såg ut att landa olyckligt och fick bäras av planen med smärtor i knät.
– Hur illa det är går inte att säga i nuläget. Värsta smärtan och svullnade måste ner innan vår sjukgymnast Tomas Torstensson kan undersöka henne på rätt sätt, säger sportchefen Pelle Persson.

Brukar lägga in en länk til st.nu om vad dom skriver om sin egen cup men hittade ingenting den här gången).

Seriefinal i damgruppen men även viktiga mather på herrsidan


(2016-02-01)
Förra måndagen överskuggades av ett tråkigt benbrott.
Idag hoppas vi att själva spelet kommer att vara i fokus istället.
Av många matcher kanske toppmötet i damgruppen är det intressantaste.
Frågan alla ställer sig. Kommer SDFF även att köra över Kovland?

– Dom är givetvis stora favoriter men vi ser oss inte slagna på förhand, säger Kovlands tränare Anders Weestlund.

Grupp A
IFK Sundsvall är enda lag med full pott. Matfors är gruppens motsats med en nolla ännu i poängkolumnen.
Hur kommer det att se ut efter kvällens matcher?
I dagens första match skall Matfors försöka komma på papperet men möter svåra Kuben. Krävs nåt extra av Brukers Blå för att lyckas spräcka sin nolla.
IFK Sundsvall möter Lucksta i match två och är klara favoriter men ett LIF i toppslag kanske kan göra kampen jämn?
– Vår målsättning är att vinna gruppem och spela final. Då bör vi även vinna mot Lucksta, säger IFK:s sportchef Kenneth Kile, och väl där blir det åka av!
Gruppen avslutas med Svartvik – Sidsjö-Böle där lagen tagit varsin seger och varsin förlust så här långt.

Grupp B
Selångers sista resa är nu vid hållplats 3 av 6. Ikväll heter "hållplatsen" Essvik. Ny seger är att vänta...
Kvällen i gruppen inleds annars mellan Medskogs. som plockat in ett knippe rutinerade pjäser i cupen, och ett ungt Alnö. Vinnaren kan nå andraplatsen och match om bronset i slutspelet.
Sund ligger också bra till om man i kvällens sista match betvingar jumbon Älgarna från Härnösand.

Damer
Frågan alla ställer sig i damgruppens första match. Kommer SDFF även att köra över Kovland?
– Dom är givetvis stora favoriter men vi ser oss inte slagna på förhand, säger Kovlands tränare Anders Weestlund och fortsätter:
– Selånger spelade jämnt mot SDFF och det var först på slutet som det rann iväg. Det gäller att inte vika ner sig om dom tar ledningen, säger Westlund.
Kvällens övriga möten består av IFK Timrå - Alnö och Selånger - Heffnersklubban där segear nog krävs för att han chans att kunna nå en finalplats i slutspelet.

Jessica Fröberg, Alnö Jessica Fröberg, Alnö

Befarat benbrott på Alnöspelare


(2016-01-25)
Många mål blev det som vanligt men tyvärr överskuggades detta av en tråkig incident.
Alnös Jessica Fröberg skadade sig i en närkamp (inget oschysst) med Kovlands målvakt och benbrott befaras.
– Vi har inte fått besked om hur illa det är men det stack i alla fall inte ut några benpipor, säger Alnös tränare Tony Tomley.


Grupp A
IFK Sundsvall är enda laget i gruppen med full pott. Detta efter en 5-3-seger mot Kuben.
Svartvik fick revansch för förra veckans stora förlust mot Kuben och besegrade seriekollegan Matfors med hela 10-3. Niklas Nygren satte ett hattrick och även målvakten Mikael "Sparris" Norberg hamnade i målprotokollet. Brukets Blå inkasserade därmed sin andra brakförlust på raken.
Sidsjö-Böle ledde med 8-3 när Lucksta började knapra sig allt närmare men SBIF lyckades hålla undan i den målrika tillställningen och kunde vinna med 11-10. Inte ofta båda lagen gör tvåsiffrigt. Målhungrigast var Minhaz Chowdhury som satte hela fem "baljor" för sitt Sidsjö-Böle.

Grupp B
Selångers division 2-existens må vara i fara men i den här cupen visar man sin klass. Ikväll kom andra raka storsegern, 9-2 på Alnö.
Sund studsade tillbaka snabbt efter förlusten mot Selånger och slog nu tillbaka Essvik med klara 7-2.
I "bottenmötet" vann Medskogs en jämn drabbning mot Älgarna med 8-6 i en svängig historia.

Damer
Alnös Jessica Fröberg skadade sig i en närkamp (inget oschysst) med Kovlands målvakt och benbrott befaras.
– Vi har inte fått besked om hur illa det är men det stack i alla fall inte ut några benpipor, säger Alnös tränare Tony Tomley.
Kan bli ett tungt avbräck för Alnö inför seriespelet i damtvåan om den 25-årige mittfältaren blir borta.
– Om benet är brutet är det naturligtvis inte bra för oss. Hon är en viktig pjäs i vårt lag. Kanske kan hon vara tillbaka till hösten. Har för mig att hon bröt benet även för ett par år sedan, säger Tomley. (Edit: uppdatering)
Skadan på Jessica Fröberg lade förstås lite sordin på damgruppen i afton.
En afton som annars inleddes med en rafflande match mellan IFK Timrå och Heffnersklubban där ledningen skiftade hela tiden. Maria Vestberg blev poängräddare för division 1-klubben med sitt 5-5-mål.
Därefter följde så Alnö - Kovland där dom sistnämnda hade ledningen hela tiden i en jämn match som man också till slut vann med 5-3. Malin Kristmansson värste skarprättarre med ett hattrick. Tyvärr då lite i skuggan av Jessica Fröbergs befarade benbrott.
Den försenade kvällen avslutades med att SDFF tog sin väntade seger, 8-2 mot Selånger.
– Tycker Selånger stretade emot bra, kämpade och gav aldrig upp, berömmer Angelica Lindholm-Forsell som prickade in hälften av SDFF:s mål.

(2016-01-26)
• Så här skrev ST om måndagens omgång

I afton spelas omgång 2 av MittMedia Cupen – får vi några skrällar?


(2016-01-25)
Ikväll spelas det fotboll i Nordichallen igen. Nämligen omgång 2 av MittMedia Cupen och några möten ser extra intressantare ut.
Lokalfotbollen presenterar kvällens förutsättningar.


Grupp A
Titelförsvarande Kuben och IFK Sundsvall tog rejäla segrar i premiäromgången. Ikväll möts man och kanske avgjörs gruppen redan idag?
Lucksta blåste Matfors av banan i Marmenderbyt. Kan man följa upp detta med ännu en seger då Sidsjö-Böle väntar?
Tredje matchen i gruppen är Svartvik - Matfors. Två lag som fick rejält med smörj förra måndagen och bör vara revanschsugna?

Grupp B
Alnö och Selånger är två lag som haft problem efter fjolårets säsongsavslutning. Båda vann emellertid i omgång 1 och möts nu. För Alnö ser det allt ljusare ut men för SFK är det fortfarande kritiskt. Trots detta är dom blåröd-randiga favoriter i kvällens möte.
Tredje laget som tog full pott var Essvik men om det blir dacapo i afton är med tveksamt. Sund är av hävd ett bra inomhuslag och som jag tror knäpper Njurundalaget ikväll.
Medskogs och Älgarna nollade och frågan är vilket lag som tar sina första pinnar. Oavsett så tror jag dessa två lag hamnar sist och nästsist i gruppen. Dags för överbevisnsing!

Damer
SDFF vann med 11-2 mot Timrå. Risken är att det blir en ännu större seger i afton när man tar sig an ett ungt Selånger. Kan nog fastställa redan nu att inget lag kommer att rå på Elitettanlaget – i år heller.
Kovland och Alnö är övriga vinnare från förra måndagen. Och ikväll möts rött mot blått. Vidöppet där segraren ligger bra till för att ta andraplatsen.
IFK Timrå är favoriter i sin match mot Heffnersklubben trots storförlusten mot SDFF. Här är emellertid motståndet något lättare även om HK:s unga tjejer lirar en teknisk och sevärd fotboll. Tror dock division 1-laget vinner tack vare sin fysik.

Som sagt. Nio spännande och intressanta matcher i Nordichallen i afton.

• Så här har det gått tidigare säsonger.

Titelförsvararna visade klassen direkt i MittMedia Cupen


(2016-01-18)
Svartvik vann den andra halvleken med 3-1,
Det hjälpte dock föga då Kuben redan ledde med 8-0 efter den första halvleken i årets första MittMedia Cupmatch.
På damsidan visade titelhållande SDFF ingen pardon med IFK Timrå. Det blev tvåsiffrigt - 10-2.


Titelförsvarande Kuben imponerade rejält i grupp 1 när MittMedia Cupen gjorde comeback i afton. Redan efter den första halvleken ledde man med 8-0 för att i den andra dra ner något på tempot men ändå vinna med 9-3.
I övrigt i grupp 1 körde IFK Sundsvall över Sidsjö-Böle och Lucksta Matfors i Marmenderbyt.

I grupp B var det länge jämnt mellan Essvik och Medskogs innan dom förstnämnda kunde gå ifrån på slutet till 10-6. Marcus Sawert satte ett tungt hattrick.
Sak samma mellan Sund och Selånger där division 2-laget. trots tunn trupp. till slut vann med 9-6.
I kvällens sista match lät inte Alnö enda utomsocknes laget Älgarna sticka upp utan skickades hem till Härnösand med 4-12.

I damgruppen vann Kovland rättvist mot Selånger med 5-3. Bra målvaktsspel från Kovlands greppsäkre Sandra Sjögren och Selånger reaktionssnabbe Malin Pettersson.
Alnö visade mer tyngd och rutin när man besegrade Heffnersklubban med 5-4 och i avslutningen visade SDFF att man blir svårtuggade även i år. 11-2 mot IFK Timrå imponerar. Märk väl att en av målskyttarna för SDFF var en viss Angelica Lindholm-Forsell. Hade inte hon lagt av?
– Haha...jag skall träna nu till början av mars när jag kan. När våra utländska importer kommer så sslutar jag helt, säger "Angen".
Skulle överraska rejält om något lag hotar distriktets överlägset bästa damlag.

Så här skrev ST om sin egen cup

MittMedia Cupen sparkar igång ikväll


(2016-01-18)
Så är det dags för avspark i säsongens första turnering och då handlar det givetvis om den klassiska inomhusligan, kallad MittMedia Cupen fr o m 2014.

Det handlar om femmannafotboll i Nordichallen med tre gånger tre matcher åt gången då man spelar på tre planer. Totalt nio kamper varje måndaskväll sex veckor framåt och den som gillar mål bör dyka upp i afton.
Inomhusligan har spelats sedan tidigt 1990-tal i Nordichallen men även haft avstickare till NCC-hallen i Timrå och Fränsta sporthall.
Ifjol blev det som ni säkert redan känner till ingen turnerning men som titelhållare går Kuben på herrsidan och SDFF på dam in i årets turnering som segrare 2014. Skall bli spännande att se om dom båda lagen lyckas försvara titlarna eller om det enda utsocknes laget, IF Älgarna från Härnösand, kommer att sätta en och annan käpp i hjulet.
Kick-off 18:00.
För resultat. Klicka nedan på den grupp ni vill veta mer om.

MittMedia Cupen gör comeback

(2016-01-01)
Nu är taket på Nordic Hallen fixat och därmed kommer MittMedia Cupen att återuppstå.
Precis som tidigare blir det seriespel under ett antal måndagar med början den 18 januari för att avsluta med finalspel i februari.