Bäst på plan, Essviks mittback Christian "Chippen" Isaksson. Bäst på plan, Essviks mittback Christian "Chippen" Isaksson.

Essvik studsade tillbaka på direkten – tog hem en fem-etta mot Indal

(2020-06-26)
I tisdags föll Essvik med 1-6 mot Alnö.
Idag var det andra tongångar då Indal kom på besök upp till "Vallen" – seger med 5-1.
– Skönt att studsa tillbaka på direkten, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.

Essvik åkte på en brakförlust i tisdags mot Alnö så det var ett taggat hemmalag som äntrade "Vallen". Och det började bra då Ludvig Leman Uppling fick en felträff som lurade Indalsmålvakten Joakim Karlsson och bollen smet in ur dålig vinkel.
Indal, som saknade flera tongivande spelare, hade svårt att komma till men efter dryga halvtimmen vann Sergio Hinestroza en duell och kunde kvittera. Inte direkt rättvist i det läget...
Indal fick dock inte njuta länge av utjämningen. Det tog Ludvig Leman Uppling minuten att göra sitt andra mål för dagen och "ordningen återställd".

Tio minuter in i den andra halvleken kom 3-1 genom Daniel Johansson och av bara farten satte Christian "Chippen" Isaksson fyran och Essviks trepoängare var både bakom lås och bom. Med kvarten kvar såg Daniel Johansson till att det blev en fem-etta.
Det fanns därefter bud på ännu fler hemmamål men Joakim Karlsson i Indalsmålet såg till att en handfull fick räcka.

Tränarsnack:
– Skönt att studsa tillbaka på direkten. Vi skruvade lite efter matchen mot Alnö och rullade boll på ett helt annat sätt. Vi var noga att hålla bollen inom laget och få dem att löpa mycket utan boll och trötta ut dem. I slutändan så hade vi faktiskt kunnat vunnit med det dubbla, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
– Man får som nykomling inte ha så många borta som vi hade idag när man möter ett så bra lag som Essvik. Vi var alldeles för ihåliga och det var fyra försvarsbjudningar och sånt håller inte på den här nivån. Vi klarade inte av deras presspel och blev alldeles för låga, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.

Bäst på plan:
Christian "Chippen" Isaksson imponerade i Essviks mittförsvar med sitt upplugnande spel. Förlorade bara en duell på hela matchen. Då blev det mål...
Indals keeper Joakim Karlsson är redan nämnd och var den som höll nere förlustsiffrorna på en rimlig nivå. Sergio Hinestroza slet berömvärt på topp men fick inte mycket matnyttigt att jobba med från lagkamraterna idag.

Essviks AIF - Indals IF 5-1
2020-06-26 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Ludvig Leman Uppling (3)
1-1 Sergio Hinestroza (31)
2-1 Ludvig Leman Uppling (32)
3-1 Daniel Johansson (55)
4-1 Christian Isaksson (58)
5-1 Daniel Johansson (74)