Philip Forsberg kvitterade Söråker 2:s ledning. Philip Forsberg kvitterade Söråker 2:s ledning.

Kryss rättvist på blåsigt "Löta"

(2016-08-08)

Söråker och Matfors andralag hade olika perioder som man styrde matchen uppe på "Löta".
Därför kan man med fog anse att 1-1 var helt i sin ordning.
– Oavgjort var helt klart rättvist, säger gästernas tränare Andreas Jonsson.

Trots att flera spelare i Matfors 2 spelade Mid Nordic Cup i helgen inledde man bortamatchen mot Söråker 2 bäst. Dock utan att hitta nätet.
I mitten av halvleken jobbade hemmalageet fram en straff på i stort sett sitt första anfall. Linus Mattsson tog på sig ansvaret för elvameterssparken och gjorde det på bästa sätt.
Därefter tog Söråker 2 över händelserna men någon utökning fick man dock inte till före paus.
– Vi vinner varken första- eller andrabollarna och har långt mellan lagdelarna, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Söråker fortsatte styra i inledningen av den andra halvleken men allt eftersom började gästerma jobba sig in i matchen och i den 62:a minuten fick man till en kvittering, om än lite turligt då Philip Forsbergs frispark styrdes in via en hemmaspelare.
Båda lagen hade sedan ett par halvchanser att ändra på resultatet men 1-1 stod sig matchtiden ut. Kanske  mednågon övertvikt för gästerna.
– Återigen en stabil laginsats där vi efter vårt kvitteringsmål kunde avgjort men oavgjort var helt klart rättvist, säger Andreas Jonsson.

MIF-tränaren ville änen gång hylla kollektivet men ville ändå plussa lite extra för Johan Engström som gjorde comeback efter lång frånvaro.
– Han blir nyttig för oss i höst, säger Jonasson avslutningsvis.