IFK Timrå vann först Mid Nordic Cup för F18 i helgen. Efter bara en vilodag vann samma lag i Damtrean sedan över Selånger 3 med 3-0. Bakre raden från vänster: Evelina Håkansson, Fanny Selin, Matilda Svensson, Holly Westerlund, Beatrice Erixon, Alva Nybjörk, Desirée Öberg, Lisa Holm. Mellersta raden från vänster: Amanda Nilsson, Julia Edström, Märta Zaboli, Johanna Lagerlund, Ebba Broberg, Emma Larsson. Längst fram: Hanna Olofsson och Lina Lind.

IFK Timrå 2 kraftsamlande efter cupsegern och vann igen
-
I helgen vann IFK Timrås F18-lag Mid Nordic Cup.
Idag mobiliserade samma lag sina sista krafter genom att besegra Selånger 3 i Damtrean med 3–0.
– Starkt av tjejerna av vinna efter helgens många urladdningar. Det visar att det finns ett rejält "go" i det här unga laget, säger tränaren Kent Thorn, efter det att laget tagit sin femte raka seger i serien.

Vann Mid Nordic Cup

I helgen deltog inte bara IFK Timrå med sitt F18-lag i egna Mittnordiccupen utan man även vann den.
Efter blott en vilodag var det dags för match igen. Denna gång mot Selånger 3 i Damtrean.
Men det märktes att det var slitna Timråtjejer. Selånger rullade på boll bra och var det lag som förde matchen men när man kom fram till straffområdet tog det stopp. Man skulle behöva en rejäl murbräcka.
När man inte fick hål på gästerna åkte man typiskt dit på ett baklängesmål i slutet av halvleken. Efter en hörna fick Ebba Broberg på en toffelträff som hittade hela vägen in i målet bakom SFK–keepern.
– Usch, ett riktigt skitmål, kommenterade SFK-ledaren Stefan Nilsson.

"Karusellen"

Selånger hade ännu mer boll under den andra halvleken och mycket av spelet förlades på Timrås planhalva men vad hjälpte det när ineffektiviteten stod i högsätet. Då var gästerna mer beslutsamma när man fick sina lägen och i den 53:e minuten löpte snabba Johanna Lagerlund rakt igenom SFK–försvaret innan hon tryckte upp 0–2 i nättaket.
SFK fortsatte att gnugga på och vara ytterst nära en reducering men när Emilia Lind bara skulle raka in bollen i det öppna målet studsade den till och målchansen rann ut i gräset på Selångerfältet.
Istället kunde Timrå stänga matchen på slutet efter en hörnvariant.
– Vi kallar den "karusellen" och går ut på att vi skall bli övertaliga i boxen och den här gången funkade den, säger Thorn.
Målskytt Lisa Holm.

0–3 speglade inte matchen

0-3 var inte siffror som speglade matchen men Timrå var effektiva till skillnad mot Selånger.
– Tycker ändå att vi gör en spelmässigt bra match och vi hade ett skapligt tryck på dom i andra halvlek, säger SFK:s Stefan Nilsson.
– Selånger var spelmässigt bättre än oss idag men var som sagt uddlösa. Vi kom till vassare lägen och var det skickligare laget vid dom avgörande lägena, säger Timråtränaren Kent Thorn, och fortsätter:
– Starkt av tjejerna av vinna efter helgens många urladdningar. Det visar att det finns ett rejält "go" i det här unga laget, som nu tog sin femte raka seger i serien.
Överbetyg i Selånger till mittbacken, och senare under matchen även innermittfältaren, Jenny Eriksson Palmgren samt mittbackduon Karin Öhrlund och Malin Nilsson. Plus även till Emilia Lind.
I Timrå ville tränare Thorn framhålla laginsatsen.