Efter Timrås urträde ur tvåan - Robin Bergman går till Matfors som spelande ass. tränare. Efter Timrås urträde ur tvåan - Robin Bergman går till Matfors som spelande ass. tränare.

Målspottaren Robin Bergman blir spelande
ass. tränare i Matfors


(2020-02-20)
Matfors har lyckats knyta till sig en målspottare av rang.
Det är Robin Bergman som väljer anrika Thulevallen som sin nästa hemmaplan.
Och 30-åringen kommer även att fungera som assisterande tränare.

– Förutom att vi får in en riktigt duktig forward känns det jättebra att få in Robin på ledarsidan, säger Matfors huvudtränare Andreas Jonsson.

Robin Bergman rehabtränar för fullt efter en operation och har nu bestämt sig för sin fotbollsframtid sedan IFK Timrå dragit sig ur tvåan.
Ny klubb blir division 3-nykomlingarna Matfors IF där 30-åringen blir spelande assisterande tränare och fungera som Andreas Jonssons högra hand.
– Förutom att vi får in en riktigt duktig forward känns det jättebra att få in Robin på ledarsidan. Han har hunnit samla på sig mycket erfarenhet från många duktiga tränare genom åren som jag ser fram emot att få ta del av. Känns som en jättbra lösning för både mig, spelarna och klubben, säger Matfors huvudtränare Andreas Jonsson.
Just nu "rehabbar" Robin Bergman efter sin operation.
– Han börjar komma igång men vi ska ha tålamod och skynda långsamt, det får ta den tid det tar, säger Andreas Jonsson.

Hur är statusen på dig efter fotoperationen, Robin Bergman?
– Bör bli spelklar relativt snart. Har inte hört något från läkarna att det skulle dra ut på tiden. Sedan har det varit lite sådär med rehaben, framförallt på slutet. De tester jag har gjort säger att det bara är att köra. Men jag kunde fortfarande få ont efter vissa träningar med Timrå i flera dagar. Och sen har det blivit ganska dåligt med träning sen vi la ner då jag inte riktigt har vetat vad jag ville göra, säger Robin.

När du nu bestämt dig, varför blev det Matfors?
– Först ringde Andreas (Jonsson, tränare) och frågade om hur jag skulle känna för att spela med Matfors. Då sa jag att det vore kul men att jag fortfarande inte visste hur foten kommer att kännas vid fotbollsspel, att det kan kännas bra ena dagen och sämre nästa. Då sa Andreas att han förstod och frågade hur jag skulle känna för att vara assisterande. Det kändes intressant och spännande då jag har saknat fotbollen och när han lade fram det att han ville ha mig bredvid sig med den erfarenhet jag har så kändes det ännu mer rätt. Så jag hoppas att det kommer kännas bra med foten gällande spelarrollen, så man får smyga igång lite försiktigt. Annars kommer jag förhoppningsvis kunna bidra vid sidan om. Vilket som känns det fantastiskt roligt, säger Brukets Blås intressanta förvärv.

Nyförvärv & Spelarförluster Matfors IF:
Nyförvärv: Robin Bergman och Andrés Escobar (IFK Timrå), Sebastian Koivisto (Söderhamns FF), Axel Hedenström, mv (Sund IF), Linus Stafrin (Selånger FK), Gustav Salomonsson (Hassels IF) och Anton Sjöberg (comeback).
Förluster: Tobias Sjölund, tränare (slutar), Felix Westerlund (Lucksta IF), Linus Stafrin (återvänder till Selånger FK) och Jonas Richnau-Ersson (långtidsskadad).

Tillbaka till div 3 Mellersta Norrland