Sundsvalls DFF - Distriktsmästare 2016. Foto: Thomas Åslin för Lokalfotbollen.nu.

Medelpads bästa damlag vann DM igen – SDFF för svåra för Selånger

(2016-10-05)
SDFF tog sin andra raka DM-titel efter 4-1 mot utmanaren Selånger i finalen.
Medelpads bästa lag blev alltså även i år distriktsmästare.
– Skönt att få föra en match och göra en del mål, säger elitettanlagets tränare Johan Berglund.

Ifjol vann SDFF DM-finalen mot Alnö med hela 10-1.
Årets final blev betydligt jämnare.
Men att SDFF skulle ta hem segern mot Selånger var ingen högoddsare.
Redan från start tog elitettanlaget tag i taktpinnen och pressade tillbaka division 2-laget, som dock fösvarade sig riktigt bra.
Det krävdes en bra prestation av SDFF:s Ajara i mitten av den första halvleken för att spräcka nollan sedan hon brytit igenom i mitten och placerat bollen utom räckhåll för Nellie Maxén.
Selånger såg ut att gå till pausvila med bara 0-1 men ett par onödiga försvarsmissar ledde till att Amanda Månsson lyckades vinna bollen och driva in från kanten och lägga in den efter marken. En bra prestation av den första halvlekens mest utmärkande spelare. Onödigt av Selånger att ställa till det i det läget.

SDFF fortsatte ha initiativet i den andra halvleken men Selånger spelade ett uppoffrande försvarsspel och försökte täppa till så gott det gick på mitten. En mindre lyckad rensning ledde dock till en fin räddning av Nellie Maxén till hörna och på den skapade sig långe Sara Schumertl utrymme tack vare sin styrka och nickade snyggt in 3-0.
Därefter dog mycket av intensiteten i matchen men det blev en liten höjdning kring 20 kvar. Först reducerade Olivia Wänglund sedan hon ur vänsterinnerposition snyggt rundat målvakten Megan Kufeld innan hon rullade in reduceringen.
Två minuter senare bytte SDFF in Maxine Björkholm och det tog inte ens 60 sekunder innan hon tryckte in 4-1 från nära håll.

Båda lagen hade målchanser sista kvarten, med övervikt till SDFF, men
4-1 stod sig matchtiden ut.
– Den här matchen låg inte helt rätt i tiden för oss men samtidigt var det en bra genomkörare och vi fick föra spelet och även göra en del mål. Vi kanske borde gjort några fler men vi saknar en riktigt pålitlig målskytt i år tilll skillnad mot många andra lag i Elitettan, säger SDFF-tränaren Johan Berglund.
– Det skiljer två divisioner men jag tycker att vi inte gjorde allt för enkelt för dom utan vi kämpade och slet. Lite synd att vi bjuder på ett par av målen men vi har ett ungt och orutinerat lag jämfört med SDFF. Vi lärde oss enormt mycket att få spela en sådan här match. Det kanske var en fyra-fem matcher i serien som vi var hotade så det här var nyttigt inför nästa säsong, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

SDFF hade matchens främsta i Pauline Byström och duktig var också redan nämnda Amanda Månsson.
I Selånger fastnade vi lite extra för målvakten Nellie Maxen, Alva Grahn på det defensiva mittfältet, Rebecca Ågen ute till höger och hårt jobbande anfallaren Olivia Wänglund.
Plus också till den unga domartrion med Elsa Wisting i spetsen.
Minus dock till vädret, nu är det k-k-k-k-kallt på kvällarna.

Tyvärr kunde jag inte ta några bilder från matchen då kameran blev sönderskjuten i helgen och jag har inte vunnit några pengar ännu för att investera i en ny. Thomas Åslin ställde upp för Lokalfotbollen och tog en lagbild på årets DM-vinnare i alla fall.

Läs även:
• Sundsvalls DFF tog årets DM-titel – besegrade Selånger: "Behövdes för självförtroendet"

4-1 Maxine Björkholm (73)
Domare: Elsa Wisting (hela trion skötte sig med den äran)
Publik: 127

• Klicka här för att komma till herrarna

SDFF storfavoriter i DM-finalen mot Selånger

(2016-10-04)
Så var det då dags för damernas DM-final.
I morgon avgörs vilka som tar hem titeln och blomsterkvasten för 2016.
– SDFF är naturligtvis storfavoriter men vi skall i alla fall ge det ett försök, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

Efter en hel del om och men är det äntligen dags för årets dam-DM-final.
Elittanlaget Sundsvalls DFF är naturligtvis storfavoriter mot Selånger då det skiljer två divisioner mellan lagen.
Men Selånger kommer till finalen med stort självförtroende med dubbla seriesegrar (div. 2 och 3) med sina seniorlag.
För SDFF ligger inte den här matchen rätt i tiden. Man krigar för att hålla sig kvar och har sitt fokus där. Samtidigt fick man stryk i förra omgången med 1-7 vilket inte bättrar på självförtroendet.
– Den här matchen gäller givetvis mer för oss än dom, säger Selångers tränare Stefan Wickström och fortsätter:
– SDFF är naturligtvis storfavoriter men vi skall i alla fall ge det ett försök. Det gäller för oss att försvarsspelet är på topp och att våra snabba spelare får till det optimal i våra omställningar. Vi får inte heller komma in i deras spel då dom är fysiskt överlägsna och lär vinna dom flesta närkamperna, säger Wickström.

I morgon onsdag klockan 19:00 är det avspark på Birrporten Arena.

Lokalkfotbollen har sökt representanter för SDF

Maxine Björkholm sköt SDFF till DM-final tack vare två straffmål

(2016-08-30)
Det var målrikt och svängigt i DM-semifinalen mellan IFK Timrå och SDFF.
Speciellt den första halvleken som bjöd på hela sex mål.
I den andra halvleken avgjorde Maxine Björkholms två straffmål som till slut blev avgörande till elitettanlagets fördel.

I helgens seriematch i Elitettan när SDFF besegrade Sunnanå var Maxine BJörkholm bäst på planen.
När SDFF ikväll slog ut IFK Timrå i DM var det Maxines två avslutande straffmål som såg till att laget nu spelar DM-final mot Selånger.
Det blev en svängig match där division 1-laget norr om stan inte lade sig på rygg i första taget.
Under den målrika första halvleken skiftade ledningen och till pausvilan tog man med sig 3-3.
Med dryga kvarten kvar satte Maxine Björkholm sitt första straffmål och i den 85:e kom det andra.

Selånger är vidare till DM-final.
Men Alnö bjöd på tufft motstånd men till slut kunde inte ö-laget stå emot serieledarna i division 2 Södra Norrland utan fick se sig besegrade med 5-2.

Alnö kom till spel med en tunn trup, bara en avbytare, men gav trots detta serieledarna i division 2 Södra Norrland en rejäl kamp.
Och hade det inte varit för SFK:s snabba anfallare Wilma Bondén så vet man inte vad som kunnat hända.
Wilma gav nämligen Selånger ledningen med 2-1 i den första halvlekens sista minut.
Och sedan Ida Kollberg kvitterade direkt i andra halvlekens öppning satte Wilma 3-2 minuten därpå. Det tog inte lång tid innan Wilma även satte 4-2 och mer eller mindra dödade matchen.
Wilma Edman fastställde sedan i den 64:e minuten slutresultatet till 5-2 men Alnö skall ha en eloge för sin insats.
Selånger möter nu segraren av IFK Timrå eller SDFF i DM-finalen.

(2016-06-27)
Två matcher har redan spelats, eller rättare sagt inte spelats, när det gäller DM-kvartsfinalerna.
Först var det Stöde som inte kom till spel mot IFK Timrå och idag fick inte Ånge ihop fullt henskap till sin match mot Alnö på Släda IP.
Den 1 juli spelas, kanske, den tredje kvarsfinalen mellan Selånger och Heffnersklubban.

Den 27 juli spelas semifinalerna och det är redan klart att IFK Timrå ställs mot SDFF, som inte behöver gå in i turneringen förrän i semifinalen, medan Alnö möter vinnaren SFK - HK samma datum.

19:00 Selånger FK - Heffnersklubbans BK

Klicka på resultaten för att komma till matchfakta.

IFK Timrå genrepade i DM med sitt division 1-lag inför söndagens premiär – imponerade föga trots seger

(2016-04-24 - 2016-04-27)
Första DM-dagen blev lite rumphuggen då bara en av två matcher kunde spelas.
IFK Timrå genrepade inför morgondagens division 1-premiär med att vinna derbyt mot Ljustorp, men bara med 4-1.
Mötet mellan Sundsvalls FF och Heffnersklubben blev uppskjuten då Balders konstgräsplan var snötäckt. När den sedan väl spelades vann division 2-laget med 2-0.

OMGÅNG 1

Lördag 23 april
16:30 Ljustorps IF - IFK Timrå 1-4
16:30 Sundsvalls FF - Heffnersklubbans BK (uppskjuten p g a snö)

19:30 Sundsvalls FF - Heffnersklubbans BK 0-2

Nytt grepp i årets DM – första omgången fungerar som genrep för dom lokala serierna

(2016-04-22)
I helgen sparkar årets säsong  igång på riktigt allvar när det gäller klubbarna i dom lokala serierna på herr- och damsidan.
Och detta med den första omgången i distriktsmästerskapet.
Ifjol tog SDFF som väntat hem turnering på damsidan och "faran" är väl att man även gör det i år.

Nytt för i år är att Distriktsmästerskapet inleds tidigare än tidigare och den första omgången fungerar lite som genrep till dom lokala serierna. Ett bra beslut av Medelpads Fotbollförbund.
Inga andralag tillåts dock vara med utan endast representationslag.
Första omgången spelas alltså nu i helgen och i vanlig ordning har laget i den lägre serien förtur till hemmaplan, i den mån det går när samtliga matcher spelas på någon av våra konstgräsplaner runt om i Medelpad. Enligt följande när det gäller damerna:

16:30 Ljustorps IF - IFK Timrå (Timrå konstgräs)
16:30 Sundsvalls FF - Heffnersklubbans BK (Balders konstgräs)

Söndag 2r april
09:00 Njurunda IK - Selånger FK (Baldershovs konstgräs)
14:00 Stöde IF - Kovlands IF (Baldershovs konstgräs)
15:30 Söråkers FF - Ånge IF (Timrå konstgräs)

Vilka vinner damernas DM 2016?

(2016-01-01)
2013 gjorde distriktsmästerskapet comeback i Medelpad efter några år i träda.
Selånger FK vann både 2013 och 2014, precis som på herrsidan. I år blev det inte ensfinal utan där möttes SDFF och Alnö IF.
Den nya Elitettaklubben visade att man är bäst i Medelpad i dubbel bemärkelse och vann med hela 10-1.

Det skall bli intressant att se om SDFF lyckas behålla titeln även 2016 och vilket lag som blir årets "jättedödare". Brukar alltid hända nån eller några skrällar under turneringens gång.
Uppdatering sker när det kommer mer info från Medelpads Fotbollförbund.

Klicka här för herrarna

Damer 2015

Jenny Nordenberg var DM-finalens bäste målskytt med ett hattrick Jenny Nordenberg var DM-finalens bäste målskytt med ett hattrick

DM-final:

SDFF som väntat överlägsna i DM-finalen

(2015-09-30)
I helgen säkrade SDFF segern i division 1 Norra Sveland.
Nu är man även officiellt Medelpads bästa lag sedan man vunnit DM-finalen över division 2-laget Alnö.
Och att det var klasskillnad mellan lagen visade det sig då SDFF kunde göra tvåsiffrigt på sina motståndare.
- Vi hade svårt att få ihop fullt lag så jag tvingades ställa upp med sex juniorer och sedan kanske tjejerna lite för stor respekt för SDFF och kanske var det därför som vi bjöd på en del mål, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
Isabelle Norberg kom fri och rundade Alnömålvakten Tilde Sundin innan hon rullade in 0-1 efter tolv minuter. Amanda Månsson satte tvåan efter en kvart och Jenny Nordenberg 0-3 i den 18:e och spänningen var över.
0-5 i paus blev 1-10 två minuter innan slutsignalen då punkt sattes för kvällens målande inför nästan tomma läktare.
Jenny Nordenberg var matchens främsta målskytt med tre fullträffar, hattrick alltså. Alnös tröstmål kom vid ställningen 0-7 och gjordes av Linnéa Cantzler efter knappa timmen spelad.
- Hade varit intressant att se vad vi kunnat gjort om vi kunnat ställt vårt bästa lag på benen men skador, sjukdom samt jobb och skolor på andra orter ställde till det för oss, säger Vestin.
Anna Östman, sent inkallad, slet bra på innermittfältet. Yttermittfältaren Emelie Dahlin, född 2001, och målvakten Tilde Sundin, född 2000, visade upp fina takter som lovade mer.
- Vi gör en mycket bra match. Vi saknade några tongivande spelare men vi har en stark och bred trupp och hård konkurrens om platserna så det behöver inte vara någon nackdel. Tjejerna har också sånt eget driv som gör att som mot Alnö när man leder med 4-0 inte slår av på takten utan bara körv vidare för ännu fler mål, säger  SDFF:s tränare Kenneth Svensson, som ville pusha lite extra för trion Jenny Nordenberg, Isabell Norberg och Jonna Wistrand.
- Vi är i grym höstform och har gjort 24-0 i dom senaste matcherna. Nu har vi Huge borta kvar i serien innan det blir fullt  fokus på kvalmatcherna oavsett om det blir Umeå Södra eller Assi, säger Svensson efter säsongens andra titel.

Läs även:
SDFF målade tio gånger om i DM-finalen

SDFF megafavoriter i DM-finalen
Alnö kom tvåa i sin div 2-serie, SDFF vann sin div 1-dito.
Hur stor är skillnaden mellan lagen?
En indikation får vi afton när årets DM-final avgörs.
Alnö har spelat klart i år medan SDFF har en seriematch samt två tuffa kvalmatcher kvar att avverka. Så frågan är hur stor motivationen är för dom marinblå.
Förhoppningsvis kan det bli en öppen och välspelad match cohe en del fina mål. Där SDFF lär stå för dom flesta av nätkänningarna. Skulle överraska rejält annars. Men bollen är som sagt rund, utom i amerikansk fotboll, så...
- Vi kommer till matchen med sex juniorer med i truppen varav fyra som startar mot ett ordinarie SDFF, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
(tips: 2-9)

Alnö IF - Sundsvalls DFF 1-10 (0-5)
2015-09-30 - 19:00 -  Norrporten Arena

Semifinaler:

Alnö till DM-final efter straffrysare i mörkret på Släda IP
(2015-08-26)
Det blev Alnö som tog hem segern i den andra semifinalen.
Men det krävdes straffsparksläggning.
Efter 1-1 vid full tid kom lagens båda tränare överens om att skippa förlängningen då mörkret belägrat Släda IP.
Alnö satte sina fyra "stramare" medan Selånger sköt en i stolpen och fick se en annan räddas av duktiga hemmamålvakten Tilde Sundin. Då räckte det med att Isabelle Lindgren satte Alnös fjärde straff och hon var säkerheten själv.
- Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst. Det var jämnt i spel och det var bra intensitet i regnet. Selånger hade ett ribbskott på slutet men i straffsparksläggningen var vi kyligast i kolmörkret, säger Alnös tränare Mikael Mathiasson.
(har sökt Selångers tränare Stefan Wickström men har går inte att nå)
Matchfakta: 0-1 Julia Vänglund 45 (marksott efter det blöta gräset). 1-1 Erika Engblom 78 (SFK-mv räddade ett friläge men returen satte Erika i mål). Straffar: SFK - straffmiss (stolpen), Alnö - mål 2-1, SFK - mål 2-2, Alnö - mål 3-2, SFK - straffmiss (mv räddade), Alnö - mål 4-2. SFK - mål 4-3, Alnö - mål 5-3.

Sund tvingas lämna walk-over
Det blir ingen DM-semifinal i morgon mellan Sund och SDFF. Division 3-öaget tvingas lämna walk-over.
- Vi är ju ganska ont om folk och vi får av olika anledningar inte ihop fullt lag i morgon, säger Petra Blückert.
Det har varit mycket matchande för Sunddamerna på siståne både i DM och Damtrean och med en tunn trupp kom inte det här beskedet som en blixt från klar himmel. Och att man skulle rubba Medelpads bästa damlag fanns inte heller på kartan.
Alnö - Selånger är flyttad till torsdag då SFK:s amdralag har seriematch i division 2 i morgon onsdag.
Så det blir alltså inga dam-DM-matcher i morgon.

Alnö IF - Selånger FK 1-1 (5-3 efter straffar)

(2015-08-13)
Selånger ställde upp med ett kombinerat lag av spelare från division 1 och 2 och hade inga problem att betvinga Ånge i DM med 9-1.
Ångetränaren Magnus Bjurén var trots storförlusten inte imponerad av notståndet:
- Vi hade halva laget borta av olika anledningar men med fullt lag hade vi slagit dom som skit, säger den frisprkige tränaren och fortsätter:
- Resultatet speglade inte matchen då vi hade bl a två ribbskott i första halvlek och brände ett friläge. Men ett bra lag sätter sina chanser och det gjorde Selånger även om vi bjöd på en del enkla mål, säger Bjurém.
SelångertränarenStefan Wickström höll inte riktigt med om matchbilden:
- Vi var klart närmare tvåsiffrigt än dom ett andra mål, säger han.
- Kul dessutom att få vinna och göra en hel del mål och få spela ut. Flera av målen var också snygga, säger Wickström.
För Selånger väntar nu Alnö i semifinal.

Sund slog ut ledarlaget i damtvåan
(2015-08-12)
Sund stod för kvartsfinalernas skräll då man besegrade IFK Timrå med 2-1 efter två mål av Emma Sjöberg.
Kovland förloade först efterförlängning mot Alnö mdandäremot SDFF fick en lätt resa och besegrade Matfors med tvåsiffrigt.

Emma Sjöberg stor matchhjälte

Sund, mittenlag i damtrean, slog ikväll ut ledarlaget i division 2 Mellersta Norrland, IFK Timrå, ur DM.
Emma Sjöberg blev stor matchhjälteutdå svarade för Sunds bägge må.
1-0 kom efter en kvart sedan hon brötit ett sidledspass, avancerat och tunnlade målvakten. Tvåan kom tidigt i andra sedan hon hunnit först på en hög djupledsboll och placerat in bollen.
Pernilla Lundgren reducerade med tio minter men kom aldrig ikapp.
- Nu kanske inte Timrå kom med sina bästa spelare men vi gjorde en bra laginsats och skall inte skämmas för segern, säger Petra Blückert, vars lag nu får möta SDFF i nästa omgång.
- Fast den omgången ligger lite dumt sett tll spelprogrammet i damtrean. Kanske förbundet inte trodde att nåt divison 3-lag skulle gå vidare till semifinal? Det blir ett tufft matchande. Vi äldre behöver minst fem dagear mllan matcherna för att läka ihop, ler Petra.

Kovland nära att slå ut Alnö, men...

Även Kovland var nära en skräll men fick ge sig, men frst efter förlånging, mot Alnö, topplag i den södra Norrlandstvåan.
Linnéa Cantzler frälste ö-laget.
- Vi gjorde en blek första halvlek men en klart bättre andra då vi utjämnade Alnös ledning på slutet sedan vi flyttat upp Amanda Norin i anfallet. I förlängningen tycker jag att vi är det bättre laget men det var Alnö som gjorde enda målet efter en strulig situation. Men sett över 105 minuter är Alnös seger rättvis, säger Kovlands tränareAnders Westlund, som trots förlusten var nöjd med sina tjejer, framförallt målvakten Sandra Sjögren.

Klasskillnad mellan bäst och näst sämst

Medelpads bästa damlag, SDFF, hade som väntat inga större problem med distriktets näst sämsta lag, Matfors. 11-1 skrevs segersiffrorna till men faktum är att det i slutet av den första halvleken bara stod 3-1.
Ida Brännström var värste skarprättare med fem mål.
- - Vi gör en riktigt bra första halvlek. I andra blev vi trötta och fick ett par skador. Men det var kul för tjejerna att spela mot distriktets bästa lag. vi gjorde ju mål på dom och det är det inte så många lag som gjort i år, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
I morgon möts Ånge och Selånger. Kanske bjuds det på fler överraskningar då?

(2015-07-30)
Det blev ingen DM-match mellan Ljustorp och Sund under torsdagskvällen. Dom förstnämnda tvingggde lämna walk over då man inte fick ihop fullt lag. Sund är därmed vidare till kvartsfinal där serieledarna i division 2 Mellersta Norrland, IFK YTimrå, väntar hemma på Maland den 12 augusti.

Kovland och Ånge slog ut division 2-lag i DM
(2015-07-22)
Damtrean i Medelpad håller god klass.
Ikväll slog båda topplagen Kovland och Ånge ut varsitt division 2-lag.
- Det är synd att bara ettan i damtrean går upp när det inns flera lag som håller bra klass, säger Ångetränaren Mgnus Bjurén.

Effektivt Ånge storvann mot Stöde

Bjuréns Ånge satte division 2-laget Stöde rejält på plats hemma på konstgräset. 6-2 skrevs slutresultatet till sedan man ryckt åt sig en 3-0-ledning redan efter dryga 20 minuter.
- Vi var på tårna redan från avspark. Hela första halvlek var mycket bra från vårsida. Vi var överlägsna och rullade på riktigt bra. 5-1-ledningen var inte i underkant. Andra halvlek sjönk tempot från båda håll, lite semestertrötthet kanske? Sammantaget en strålande insats från hela laget, säger Ångs tränare Magnus Bjurén.
Någon eller några i ditt lag som du vill framhäva extra?
- Vill ge ett stort plus till Ida Österberg som var helt plandominant och några ruskigt läckra framspelningar bjöd hon på, Carabott två gånger bland annat, säger en belåten Bjurén.
- De är bättre än oss. Vi kommer inte upp i kapacitet i första halvlek. I andra hittar vi mer rätt men vi kommer inte riktigt till några heta lägen, säger Stödetränaren Anette Bergman och fortsätter:
-Vi har en del spelare borta och mot ett sånt här motstånd märks det. Dock vill jag lyfta Anna Edin som sliter enormt hela matchen igenom samt vår vänsterback i andra halvlek, blott 14-åriga Tilda Högbom, gör en jätteinsats idag och imponerar. För ovanlighetens skull vill jag även lyfta domarinsatsen som tillåter en tuff kamp på banan, berömmer Bergman,
som nu lägger allt fokus på serien.
- Nu får vi gå in en skön träningsperiod innan serien drar igång och spelare som saknades idag hinner tillfriskna.

Lina avgjorde för Kovland i förlämgningen

Även Kovland tog en division 2-skalp. Matchen mot Heffnersklubban var en målmässigt jämn historia som avgjordes först efter förlängning.
Där iklädde sig Lina Candell hjälterollen sedan hon bredsidat in 4-3-målet sedan HK-keepern kommit för långt ut från sitt mål.
- Total dominans av oss fram till att dom gör 1-1. Då går vi ner oss lite och släpper in dom i matchen. Sett till matchbilden borde vi haft ledningen med ett par mål i halvtid. Bland annat missade vi en straff. HK var farliga på sina fasta situationer och effektiva när dom fick sina målchanser. Vi borde avgjort matchen under ordinarie speltid så det var rättvist när Lina Candell satte segermålet i förlängningen, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
I kvartsfinalen väntar nu topplaget i den södra Norrlandstvåan, Alnö IF.

Klar Matforsseger

I division 3-mötet mellan Matfors och Njurunda visade hemmalaget ingen pardon med seriens jumbolag. Brukstjejerna visade bredd och spred målskyttet på fem spelare.
- Njurunda började bäst men efter ca. 10-15 minuter tog vi över och var sedan det bättre laget. Vi gör en riktigt bra andra halvlek och gör en stark laginsats idag. Vår målis blev dålig och fick kliva av i halvlek och vi fick ställa en utespelare mellan stolparna. Trots det lyckades vi hålla nollan, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.

Omgång 3 (semifinaler) spelas 26 augusti
Omfgång 4 (final) spelas 15 september på Norrporten Arena)

DM inleder damernas höst
(2015-067-22)
Nu är sommarlovet även över för distriktets fotbollsdaner.
I går inledde herrarna hösten med spel i DM.
I dag är det damernas tur som bjuder på ett par intressanta drabbningar.

Lagkamrater i Torpshammar

I en av matcherna skall Stödes damer försöka ta revansch på Ånge då herrarna förlorade motsvarande möte i går.
Men Ånges damer kan bli en tuff nöt att knäcka trots att det skiiljer en division mellan lagen.
- Det blir en tuff match. De är nog jäkligt taggade på att slå oss är jag övertygad om. Vi har Emilia Johansson knäskadad och en hel del sjukdomar så det blir lite pussel i startelvan men spännande. Dock kan jag inte påstå att vi satsar på DM, säger Stödes tränare Anette Bergman.
- Tuff match väntar. Vi är ödmjuka men taggade inför uppgiften. Gäller att täppa till bakåt och få stopp på deras farliga anfallare så är vi med i matchen, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
Många av tjejerna i de båda lagen spelade för ett par säsonger sedan tillsammans i Torpshammars division 2-lag innan dom lades ner. En extra krydda på dagens anrättning.

Öppet möte på Ånäsvallen

Ett annat intressant möte är division 3-ledarna Kovland som tar emot Heffnersklubban en serie högre. Dom flesta KIF-spelarna har rutin från både division 1 och 2 men hur har man det med tempot och flåset numera?
- Varit en välbehövlig vila då flera haft krämpor som fått läkt ihop! I kvällens match kommer vi att rulla på mycket folk och det är väl inte det ultimata för att få flyt i spelet,dock går vi alltid in med inställningen att vinna våra matcher. Ska bli roligt att möta ett så pass duktigt lag som HK! Finns fina förutsättningar för en trevlig tillställning med två "spelande" lag på en en Ånäsvallen i toppskick, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
Den tredje matchen som spelas i afton är ett rent division 3-möte mellan Matfors och Njurunda där det mesta talar för att hemmalaget tar sig lätt vidare till nästa omgång.