FC Norr Uniteds Ola Hagberg och Hari Halilovic är på provspel med Premier Leaguelaget Sunset FC på Caymanöarna. Hoppas bara att duon har annat på fötterna när det är dags för fotbollslirandet...

Division 5-spelare i Medelpad provspelar med Premier League-lag

(2020-01-17)
Hur ofta får en spelare i Medelpadsfemman chansen att provspela med ett lag i högsta serien?
Och dessutom i Premier League?
FC Norr Uniteds duo Hari Halilovic och Ola Hagberg är inbjudna just nu till Sunset FC som spelar i den högsta serien på Caymanöarna. 
– Vi har redan blivit erbjudna kontrakt, säger Hari Halilovic.


Ifjol spelade Ola Hagberg med Lucksta i division 3. Inför den här säsongen tog han steget över till FC Norr United i Medelpadsfemman.
Nu är han och lagkompisen Hari Halilovic på provspel med ett Premier League-lag.
Sunset FC kom ifjol åtta i Caymanöarnas högsta serie, som alltså heter Premier League, och söker nu förstärkningar och bjudit in duon från Medelpadsfemman.

Hur länge blir ni där på provspel?
– Vi blir borta två veckor, säger mittfältaren Hari Halilovic, som för ett par år sedan även var på provspel med en italiensk klubb.

Hur har det gått så här långt?
– Hittills har det gått jättebra vi spelade tvåmål på stor plan och då gjorde jag tre fina fullträffar och Ola spelade fram till tre mål. I övrigt har vi gjort ett grymt jobb båda två tycker jag.

Hur är klassen, det är ju ändå Premier League?
– Ja (skratt). Ganska ojämn klass på spelarna faktiskt där några håller Superettanklass eller i division 1 men där några knappt platsar i FC Norr United. När det gäller klubben så håller den proffsklass rent organisatoriskt.

Fått några kontraktsförslag ännu?
– Jo, vi har båda fått kontraktsförslag. Sedan är ju frågan om vi ska ta det eller inte men det får vi se till veckan! För egen del tar jag nog inget bud, FC Norr United väntar hemma och spel i Medelpadsfemman.

Vad rör det sig om för slantar?
– Ja inte blir man förmögen men det är ju så att man klarar och leva här utan bekymmer. Dessutom betalar klubben både resa och uppehälle här för oss. Vädret är inte heller helt fel, strålande sol och 27-31 grader, avslutar Hari Halilovic.

Tillbaka till div 5 Medelpad