Jesper Hellström låg bakom två av Essviks mål och gjorde även ett bra jobb på mittfältet. Jesper Hellström låg bakom två av Essviks mål och gjorde även ett bra jobb på mittfältet.

Likt en gummiboll studsade Essvik tillbaka

(2016-05-27)

Likt en gummbiboll studsade Essvik tillbaka efter den tunga derbyförlusten mot Svartvik.
Nu vann man med 3-1 borta mot ett formstarkt IFK Sundsvall.
– Vi var rejält revanschsugna efter derbytorsken och vi gick ut och krigade för varandra, säger Jesper Hellström, en av matchens förgrundsfigurer.


Essvik kom till Balders med en tung 2-5-förlust i derbyt mot Svartvik i bagaget. IFK Sundsvall hade tre raka segrar och 25-5 i målskillnad på dessa. Det mesta talade för en säker etta sett till form.
Men Essvik brydde sig inte om någon statistik utan äntrade konstgräset med stor revanschlusta och det tog bara fyra minuter för Philip Hagblom att skarvnicka in Jesper Hellströms frisparkslyftning.
Marcus Sawert dubblade sedan ledningen efter dryga halvtimmen sedan vänsterbacken Martin Uhlin i en offensiv raid kommit runt på kanten och mer eller mindre serverat honom öppet mål.
Hemmalaget vaknade nu upp ur sin dvala och hade först en nick i ribban innan Oskar Lidström hann först på ett inlägg mot främre stolpen och satt dit skallen.
Essvik fick en bra avslutning på den första halvleken med sitt 1-3-mål. Den psykologiska fullträffen kom efter en frispark ute på kanten från Jesper Hellström som Sadat Emerlahu nickade ner till Linus Olsson som kunde trycka in bollen från nära håll.

I den andra halvleken tog IFK över det mesta av bollinnehavet och tryckte ner Essvik långt i banan men hade svårt att skapa något matnyttigt. Det blev även en hel del långa bollar utan adress. Dom rann endera över kortlinjen eller togs om hand av Essviks säkra mittförsvar. Några frågor i form av instick i straffområdet eller liknande ställdes aldrig. Enda gångerna det hettade till något var vid frisparkar och hörnor. Men riktigt brännhett blev det aldrig.
– Tycker ändå att vi hade tonvis med lägen men vi var inte tillräckligt bra inne i straffområdet idag. Då hjälpte det inte att vi hade mycket boll ute på planen. Blev också lite för många felbeslut, inte minst inne i vårt eget straffområde, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
– En jämn första halvlek där vi var effektiva när vi fick våra chanser. I andra föll vi omedvetet djupt i planen men IFK skapade inte så mycket mer än ett par chanser efter fasta, säger Esswviks tränare Fredrik Martinsson.

Anfallaren Oskar Lidström var klart bäst i IFK. Ett mål på kontot och var den som hotade Essviksförsvaret.
Hela backlinjen  plus Jesper Hellström på mitten var Essviks främsta segerorganisatörer.

Så här kommenterar Jepser Hellström segern:
– Vi var rejält revanschsugna efter derbytorsken och vi gick ut och krigade för varandra och svarade för en bra laginsats. Dessutom tog vi vara på våra fasta situationer, två av målen. Starkt av oss att komma tillbaka omgående efter Svartviksmatchen och besegra ett så pass formstarkt lag som IFK Sundsvall bara ett par dagar senare.

Matchfakta:
IFK Sundsvall - Essviks AIF 1-3
2016-05-27 - 19:00 - Baldershovs konstgräs
0-1 Philip Hagblom (5)
0-2 Marcus Sawert (35)
1-2 Oscar Lidström (38)
1-3 Linus Olsson  (41)
Domare: Jan Boström (klart godkänd)
Publik: 32

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.