Ånge tog hem västraderbyt mot Fränsta med 5-0. Här har Valerik Danielian skickat in boll nummer 1. Foto. Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

Bröderna Danielian delade på målandet när Ånge dängde Fränsta i västra-derbyt med 5-0

(2020-09-20)
Ånge hade greppet från avspark i derbyt mot Fränsta och samtidigt som man gjorde fem mål framåt släppte man inte till någonting bakåt. Man kostade även på sig lyxen att bränna två straffar.
Valerik Danielian gjorde de tre första målen och storebror Haik de avslutande två.
– Jämfört med förra matchen mot Sundsvalls FF var vi tusen gånger bättre idag trots att vi hade många borta idag. Men de juniorer som kom in och ersatte var fantastiska, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

I dagens match på Ånge IP tog hemmalaget 3 pinnar mot gästande Fränsta IK och fortsätter sin vandring mot Medelpadsallsvenskan.
Men det skulle inte bli någon promenadseger för hemmalaget.
Första kvarten går helt till gästerna. Med en hel del farliga situationer framför Ånges målvakt så väntade man på att 0-1 skulle ramla in. Tyvärr var det lite dålig precision på avsluten och en hemmakeeper som var med på noterna när bollarna kom inom målramen, så tog sig hemmalaget ur anstormningen.
När så klockan visar på 17 minuter rycker sig Ånges Valerik Danielian fri på högerkanten och sätter dit 1-0 till hemmalaget. Rättvist? Njae.

Halvleken fortsätter i samma stil som den börjat men Ånge är snabbare med boll och när det kommer till avslut, ja då är de helt klart effektivare. När man passerat halvtimmen dyker samme Valerik Danielian upp igen och vips så står det 2-0 på matchtavlan. Men i ärlighetens namn så var spel och bollinnehav 50/50 i den första halvleken, skillnaden var som sagt effektiviteten med att hitta målet.
När vi så kommer in i andra halvleken gör gästerna som i den första, tar hand om spelet på mittplan och skapar också en del vassa chanser. Mitt i detta så händer det, Valerik Danielian får bollen igen utanför Fränstas mål och ändrar siffrorna till 3-0 med ett äkta ”hat-trick”.

Därefter tappar gästerna lite av sitt hopp och när näste Danielian, då i form av Haik, sätter in boll nummer fyra bakom den duktige Fränsta målvakten Youssef Aljadi känns det som om matchen är klar till Ånges fördel. Att sedan Haik Danielian gör 5-0 på frispark i 75:e matchminuten och dessutom visar reprisen före godkänt mål, då känns det avgjort.
Vad som hände var att killen lägger upp bollen sju-åtta meter utanför gästernas straffområde, innan domaren blåst igång slår bollen i kryssmaskan. Dagens domare Nilla Sjöberg (hans sista match för övrigt) talar så klart om detta för Haik, det där får du göra om sedan jag blåst igång spelet. Det är precis vad han gör, sätter den kanske i maskan bredvid den som inte godkändes tidigare. Det är inte var dag man får en repris i division 5 och dessutom före originalet.

Tränarsnack:
– Jämfört med förra matchen mot Sundsvalls FF var vi tusen gånger bättre idag trots att vi hade många borta idag. Men de juniorer som kom in och ersatte var fantastiska, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

Bäst på plan:
Ska vi plussa för någon i lagen får det bli bröderna Valerik och Haik Danielian i Ånge och den alltid unge duktige målisen i Fränsta Youssef Aljadi, samt motorn på mittfältet Kent Larsson.

5-0 Haik Danielian (75)
Utvisning Fränsta: Youssef Aljadi, mv (81)

Press mot Ånges mål första kvarten. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
"Gamlingen" Jerry Backlund i Fränsta bjuder upp till dans. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Straff räddning av Youssef i Fränstas mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu