Värmecupen 2014
Grupp H3

Omgång 3

Noll mål framåt för Holm och Timrå 2
Holm och Timrå 2 kom till grupp H3:s jumbofinal utan vare sig poäng eller mål framåt men med avsikten att nu skulle nollorna spräckas.
Matchen inleddes med att Timrås Michael Wahlroos drog på inne straffområdet men Holmkeepern Stefan Bjertung reflexräddade. Därefter dog målchanserna ut ända tills Holmanfallaren Jesper Eliasson fick till en klockren ribbträff.
Matchen såg ut att sluta mållös när Kevin Sundström med dryga minuten kvar fick helt öppet mål från åtta meter - men tofflade bollen en bra bit utanför till sin egna stora bedrövelse och Holmspelarnas glädje.
Timrå skulle få en chans till men då räddade Stefan Bjertung Reza Aalamis friläge.
Nä, det blev inte heller några mål för Holm och Timrå 2 i årets Värmecup men dock en pinne var.
- Jag är helt mållös, säger Holms lagledare Kenth Åslin och skrattar.
- Nä, nu blir det hem och träna och skapa avslut och effektera dom till mål. Vi var alldeles för uddlösa, fortsätter Åslin.
- Vi gör en bra insats i cupen. För varje match har vi tagit ett steg framåt. Vi har mött äldre och mer erfarna lag och tagit lärdom. Synd bara att vi inte fick göra något mål. Vi har även passat på att lufta hela vår stora trupp, säger tränaren Peter Flobecker.

Holms SK - IFK Timrå 2 (1) 0-0 (0-0)
2014-03-16 - 11:00 - Westhagen
Domare: Örjan Åström, Stöde

Svartvik hade inga problem att ta sig till kvartsfinal
Två lag med full pott möttes i H3:s gruppfinal där målskillanden gjorde att det räckte med kryss för Svartvik medan seger var det enda som gällde för Matfors.
Trots att det borde ha varit MIF som satsat framåt var det röda laget som vaskade fram de flesta chanserna.
Redan i den fjärde minuten kom loket Elliot Kårelind fri ute till vänster men det stenhårda och skeva skottet har nog inte landat ännu.
Kårelind var sedan fri igen men den här gången sköt han mitt på den utrusande Jonas Dunberg i MIF-målet.
Jonas Westberg provade från distans i mitten av den första halvleken men Dunberg kastade sig och boxade till hörna. Christoffer Gredemyr drog på efter hörnan men en ny reflexräddning av MIF-keepern.
Men trägen vann. Sju minuter in i den andra halvleken bredsidade Fredrik Karström in 1-0 med en behärskad halvvolley och då var t o m Jonas Dunberg chanslös. Bollen satt högt nära vänstra stolpen.
Matfors hotade inte ofta och den enda chansen fick Adam Forsström inne i straffområdet men det hela utmynnade bara i en snedträff.
Svartvik klara för kvartsfinal ikväll.
- Det var bättre än igår, dock utan att bli riktigt bra men det börjar klicka ihop. Vi kunde ha gjort ett och annat mål till framåt idag och bakåt kändes det aldrig riktigt farligt, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.
- En sådär match från vår sida. OK på vissa fötter men vi skapade knappt några målchanser, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
Liberon Niklas Olsson bäst på planen men även lagkompisen i Svartvik, vänsterbacken Mikael Brännström, löste sina sysslor på bästa sätt.
Mittbacken William Östman gjorde ytterligare en fin insats hos Matfors och var kanske den ende som nådde normal standard tillsammans med målvakten Jonas Dunberg som länge höll kvar MIF i matchen.

Svartviks IF - Matfors IF 1-0 (0-0)
2014-03-16 - 12:00 - Westhagen
1-0 Fredrik Karström 33
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall

Aktuell tabell, grupp H3

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Svartviks IF (IV) 3   3 0 0 11 - 0 9
2. Matfors IF (IV) 3   2 0 1 5 - 1 6
3. Holms SK (V) 3   0 1 2 0 - 7 1
4. IFK Timrå 2 (VI) 3   0 1 2 0 - 8 1
Matfors pressade på mest hela mot Timrå 2 i dagens första match men hade svårt att få till avsluten. Brukets Blå vann emellertid med 2-0. Båda målen gjorda av Daniel Boström (bilden). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Daniel Boström tvåmålsskytt för Matfors
Matfors ockupperade Timrå 2:s straffområdet i stort sett hela den första halvleken men fick nöja sig med Daniel Boströms målskott efter sex minuter som via målvakten Jonathan Arvidssons ena hand hittade in mellan stolparna.
Ledningen borde ha varit större i paus men MIF slarvade rejält med "sista passet". Eloge dock till det unga timrålaget som tätade till bra inne i boxen.
I andra var dominansen inte lika påtaglig utan Timrå lyckades flytta upp ett hack i planen och hade ett par embryon till anfallsspel. Ett timråmål skulle ju betyda tre tack vare handikappregeln.
Johan Engström nickade in en MIF-frispark i 37:e minuten men målet bortdömt för offside. Fem minuter senare virkade emellertid Daniel Boström in sitt andra mål för dagen efter ett par dragningar. Avslutet var sedan hårt och distinkt.
Timrå orkade inte mobilisera för att nå ett avgörande. Istället var Matfors flera gånger om nära att öka på men comebackande målvakten Arvidsson låg som en rem vid sin vänstra stolpe två gånger om och höll kassen fri från vidare påhälsning.
- I första vann vi boll högt upp på deras planhalva tack vare hög press. I den andra fick vi inte samma tryck på dom men vi vinner i alla fall. Passar på att lufta hela spelartruppen i Värmecupen, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
- Vi kom inte in i vårt spel och var ofokuserade i passningsspelet. Så vi har en del att jobba på. Jag vet att vi har kompetensen, det gäller bara att visa den. Vill i all fall berömma vår backlinje som skötte sig mycket bra, säger tränaren i IFK Timrå 2, Peter Flobecker.
Tvåmålsskytten Daniel Boström tillsammans med defensive mittfältaren Johan Engström de mest tongivande i segrarlaget.
Målvakten Jonathan Arvidsson och hans mittbackar Fredrik Ljuslinder och Joel Januzaj skall ha högst betyg i Timrå.

Matfors IF - IFK Timrå 2 (2) 2-0 (1-0)
2014-03-15 - 08:00 - Westhagen
1-0 Daniel Boström 6
2-0 Daniel Boström 42
Domare: Krister Sandin, Sundsvall

Säker seger för Svartvik mot ofokuserat Holm
Planens minsta spelare, Dariush Moradi, bet tidigt i matchen den hand som tidigare fött honom. På hans höjdboll in i Holms straffområde var målhungrig lagkamraten Admir Adra på hugget och gav Svartvik ledningen redan i den tredje minuten. Moradi kom nämligen till Blackbay från Holm under fjolåret...
Holm var sedan nära att ta ledningen via ett handikappmål men skottet ur högerinnerposition smet strax utanför Johan Alex högra stolprot.
Sedan blev det allmän kortutdelning. Holm fick tre gula kort i ett svep sedan Pontus Maina i Holm (!) fått en spark (oavsiktligt) i huvudet av Admir Adra. T o m Maina fick ett kort trots att han inte sade flaskhals en gång. Han fick nog målvakten Thomas Åslins "kort"...
Måste känts skönt för domaren José Ahumada när han fick blåsa för pausvila efter att verkligen hamnat i dubbelt blåsväder. Vindarna var starka på Westhagen och likaså klagomålen från Holmtruppen.
Lite mindre irriterat i andra men spelet värmde inte direkt. Svartvik var nära 2-0 efter 34 minuter men Filip Denkert fick inte på någon ren träff från gränsen till straffområdet.
Minuten senare fick gula Holms Lars-Erik Sollén syna sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Inte helt oväntat om man säger så...det hängde i luften.
Som lök på laxen satte Admir Adra sitt andra mål från nära håll i stort sett omgående.
Holm tappade nu allt fokus på själva matchen och Admir Adra hade inga problem att fullborda sitt hattrick och var sedan ytterst nära att öka sin målskörd ytterligare men hans lobbförök tog i ribban.
Vänsterbacken Christoffer Aynsley sköt även han ett rejält ribbskott, och ner på mållinjen, innan Elliot Kårelind avslutade matchen med att rulla in 4-0.
- Vilken skitmatch! Första halvlek var bedrövlig. Morgonmatcher verkar inte vara vår likör, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander, och då VANN alltså hans lag med 4-0.
- Vi fick en dålig start men sedan spelade vi hyftat ett tag innan vi började fokusera på fel saker (läs domaren), säger Holms lagledare Kenth Åslin.
Mittlåset Niklas Olsson och Henrik Svanström stängde till bakåt och framåt kretsade mycket kring hattrickskytten Admir Adra. Plus även till nye målvakten Johan Alex.
- Resten kan höja sig rejält, säger Chruzander.
Pontus Maina, mittbacken, Thomas Åslin i målet var styrkan bakåt medan Emil Westberg var den som försökte hota framåt.

Svartviks IF - Holms SK (1) 4-0 (1-0)
2014-03-15 - 09:00 - Westhagen
1-0 Admir Adra 3
2-0 Admir Adra 37
3-0 Admir Adra 38
4-0 Elliot Kårelind 50
Utvisning Holm: Lars-Erik Sollén 36
Domare: José Ahumada, Timrå

Tabell grupp H3, omgång 2

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Svartviks IF (IV) 2   2 0 0 10 - 0 6
2. Matfors IF (IV) 2   2 0 0 5 - 0 6
3. Holms SK (V) 2   0 0 2 0 - 7 0
4. IFK Timrå 2 (VI) 2   0 0 2 0 - 8 0

Omgång 1

Proppen ur för Svartvik i andra halvlek
Efter en jämn första halvlek där första chansen gick till Timrå 2 men Johnnie Granholm parerade Sajad Kahlifis friläge och på den efterföljande hörnan sköt Adrian Yman över i bra läge. Nära en 3-0-ledning direkt där för det unga timrågänget.
Istället kunde Elliot Kårelind ge Svartvik ledningen med 1-0 i den 14:e minuten på ett direktskott från straffområdeslinjen. "Micke" Brännström var den som lade upp för Ångeförvärvet.
Timrå var inte ofarliga och låg på bra i slutet av den första halvleken, betänk att ett timråmål skulle bli tre tack vare handikappregeln!!!
Fem minuter in i halvlek två föll 2-0 till Svartvik genom det andra Ångeförvävet, Fredrik Karström, på direktskott på ett sidledspass från Admir Adra.
Admir Adra drog sedan in en frispark från straffområdeslinjen i den 37:e minuten. När skall Medelpads målvakter lära sig ställa en mur?
Ett trött kört och uppgivet Timrå släppte sedan in tre bollar till sista tio minuterna. Kårelind rullade först in 4-0 i borte gaveln innan Christoffer Gredemyr och Admir Adra spikade segern till 6-0.
- Skönt med en seger och det blev lite islossning i andra men jag är ändå imponerad av det unga timrålaget. Spelade riktigt fin fotboll men vi vann på att vi var effektivare när vi fick våra lägen. Det är inte lätt att få stopp på X2000 från Ånge, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander och syftar på sitt nyförvärv Elliot Kårelind, som lagt på sig 10-15 kilo muskler sedan fjolårssäsongen.
- Kan inte annat än vara jävligt nöjd med grabbarna. Så länge vi orkade vågade vi vända upp och hålla bollen inom laget. Vi tar den här säsongen som inlärning av seniorfotboll och sedan flytta upp grabbarna till vårt A-lag. Tycker inte att siffrorna speglar matchen, säger Timrå 2:s tränare Ronald Wihlborg.
Målskyttarna var tillsammans med Jonas Westberg på det inre mittfältet Svartviks guldkorn.
Sajad Kahlifi ute på vänsterkanten, Simon Bergström på innermitt och A-lagsspelaren Fredrik Ljuslinder, mittback, största glädjeämnena i Timrå 2.

Svartviks IF - IFK Timrå 2 (2) 6-0 (1-0)                   
2014-03-12 - 18:00 - Westhagen
Domare: Mats Wikström
1-0 Elliot Kårelind 14
2-0 Fredrik Karström 31
3-0 Admir Adra 37
4-0 Elliot Kårelind 41
5-0 Christoffer Gredemyr 44
6-0 Admir Adra 49
Domare: Mats Wikström

Johan Bergström ledde sina MIF-styrkor till en klar seger
Pang! Pang! Sedan var det 2-0 till Matfors efter två passiva insatser av Holms mittförsvar.
Vid 1-0 fick Jesper Nilsson-Böös omarkerad bollen inne i Holms straffområde och rullade behärskat in ledningsmålet förbi en övergiven Stefan Bjertung mellan stolparna. Då hade klockan inte ens tickat upp till en minut.
Ett par minuter senare delikatesslyfte Johan Bergström bollen över ett yrvaket mittförsvar till en djupledslöpande Daniel Boström som enkelt satte tvåan.
Därefter dog matchen mer eller mindre och resterande speltid blev mest ett ställningskrig på mitten innan Matfors gjorde ett sista ryck vilket också gav 3-0 sedan Jesper Nilsson-Böös pressat in en markare ur högerinnerposition förbi en ställd Bjertung.
- Första fem minuterna spelade som vi kommit överens om. Sedan satte Holm mer press på oss och vi fick svårt att spela oss ur den trots att vi hade stora ytor att lägga bollarna på, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
- Verkade inte som om vi var beredda när matchen började. Vi inledde passivt. Kanske var det ovanan av matchspel, frågar sig Holms tränare Thomas Åslin, som dock var nöjd att man höjde sig gradvis under matchen även om man inte skapade någon direkt sylvass målchans.
Johan Bergström var som så många gånger tidigare planens kung med sitt riv, slit kombinerat med öppnande passningar. En klasslirare helt enkelt.
Mittbacksduon William Östman och Kevin Larsson såg till att Holm aldrig kom till några riktiga lägen.
Emil Westberg klev upp på topp i andra halvlek och var den som gav Östman/ Larsson lite huvudbry med sin inställning och sina löpningar.

Matfors IF - Holms SK (1) 3-0 (2-0)
2014-03-12 - 20:00 - Westhagen
1-0 Jesper Nilsson-Böös 1
2-0 Daniel Boström 4
3-0 Jesper Nilsson-Böös 38
Domare: Anton Grönlund

Tabell grupp H3, omgång 1

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Svartviks IF (IV) 1   1 0 0 6 - 0 3
2. Matfors IF (IV) 1   1 0 0 3 - 0 3
3. Holms SK (V) 1   0 0 2 0 - 3 0
4. IFK Timrå 2 (VI) 1   0 0 1 0 - 6 0