Alnö 2 åkte hem från Hasselbacken med tre poäng och 300 knottbett
-
Hassel kom tillbaka från 0–2 till 2–2 hemma mot Alnö 2, bara för att åka dit när Johan Bengtsson satte 2–3 med mindre än tio minuter kvar.
– Tråkigt att vi måste ge motståndarna handikapp, 0–2 efter tolv minuter. Därefter skärpte vi till oss och hade ett 3–2–mål inne men som blev felaktigt bortdömt för offside, säger Hassels tränare Benny Stjernström.

Två snabba Alnömål

Hassel inledde blekt och Jesper Nyman och Johan Holmgren gav snabbt gästerna en 2–0–ledning sedan hemmalaget inte alls hunnit med i Alnös bolltempo.
– Vi chockstartade och satt två snabba baljor och det fanns bud på fler. Hassel var inte ofarliga men sett över halvleken skapade dom endast en handfull chanser som byggde på långbollar mot kvicka löpare snarare än ett genomtänkt anfalls- och spelupplägg. En tvåmålsledning i halvtid var snarare i underkant, säger Alnös tränare Jan Engman.
Hassel öppnade emellertid bäst i den andra halvleken och tack vare kraft och tyngd kunde man reducera – och kvittera kring kvarten spelad.
– Vi bytte lite på folk på mitten och fick till ett bättre spelmönster, säger Hassels tränare Benny Stjernström.
Först frispelade Jacob Glas William Daleniums, som tunnlade målvakten
Kevin Källström och satte 1-2.
Därefter höll sig Pierre Björklund framme på en frisparksretur och petade in 2–2.
– Vi bjöd in Hassel i matchen mycket genom att förlora bollen på “fel” ställen på mitten som därefter blev till farliga anfall, säger Engman.

Bortdömt hemmamål

Hemmalaget hade seden också en boll inne till 3–2 men som blev bortdömt till Benny Stjernströms stora besvikelse.
– Efter en hörna sköt Jacob Glas mitt på målvakten Källström men slog sedan in returen men målet dömdes bort för offside. Hur det kan bli offside då Alnö hade en spelare nere vid sin stolpe och även målvakten var nedanför målskytten är totalt obegripligt, dundrar Hasseltränaren.
Det var inte bara Hasseltränaren som hade synpunkter på domslut.
– Att huruvida Axel Karlsson själv valde att dra ansiktet i gräsmattan i Hassels straffområde är också en fråga man måste ställa sig, säger Jan Engman.
1–1 i tveksamma domslut men med fyra minuter kvar på klockan kunde gästerna göra 2–3 i mål. En frispark där Johan Bengtsson höll sig framme på Markus Bergqvists lyftning.
– En 3–2–seger och tre poäng som hamnade där de borde, säger Engman.
– Surt med det bortdömda målet och dom förlorade poängen men vi får komma igen i höst, säger en inte alltför besviken Stjernström.
– En genuin laginsats där kollektivet segrade men där Johan Bengtsson ska omnämnas då han hade en fot eller ett knä med i varje mål vi producerade. Eller som han själv valde att uttrycka det hela, "Det var OK”.
Till nästa match på Hasselbacken kommer man att till korven även få köpa mygg- och knottspiraler.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Alnötränaren Jan Engmans egna ord om matchen på Hasslebacken:

Absolutamente incrível, o que é um montede mosquitos! Så kan det tänkas låta borta på fotbolls-VM om den portugisiskttalande befolkningen har samma upplevelse som vi alla hade på Hasselvallen under gårdagkvällens match. Ni som var med på språklektionerna i skolan håller säkert med mig och för er andra som trodde/tror att man kan bygga en framtid genom att sitta i uppehållsrummet eller stå i rökrutan hela dagarna så finns det “Google översätt”

Nåväl, vi hade tagit oss hela vägen från skärgården via slingriga grusvägar, natursköna vyer och utbrända traktorer för att möta Hassel i vårsäsongens näst sista match och med ambitionen att bryta en matchtrend som har lite fel inriktning. Humle och Dumle, Pigge och Gnidde, Drutten och Gena, Helan och Halvan, många är de smeknamn som den ordinarie ledarduon har fått under årens lopp. En ledarduo som nu valt viloläge vid säsongens mest matchintensiva period till förmån för två något ringrostiga men också spänstigare vikarier.

Första halvlek var helt och hållet i vår egen ägo såtillvida att rullade boll runt motståndarna som mest fick inrikta sig på att jaga. Fantasirikt och varierat spel med fina kombinationer och ett genomtänkt passningsspel utan onödiga tjongbollar. Skulle något justeras, vilket vi också konstaterade i halvtid, så var det just de enkla passningarna som hade en något för hög felprocent. Resultatet lät inte vänta på sig, innan första kvarten hade vi chockstartat och satt två baljor och det fanns bud på fler. Motståndarna var inte ofarliga men sett över halvleken skapade Hassel endast en handfull chanser som byggde på långbollar mot kvicka löpare snarare än ett genomtänkt anfalls- och spelupplägg. En tvåmålsledning i halvtid var i
underkant men helt rättvist.

In till andra halvlek och här gjorde Hassel en kopia på våran första halvleks inledning dvs en chockstart där man inom loppet av 18 minuter hade gjort två mål, inget skönspel men tillräckligt effektivt för att hämta igen underläget. I samband med dessa två mål dvs inom de 20 första minuterna så var vi mycket bleka, ett resultat av Hassels offensiv i kombination att vi sannolikt fortfarande hade den “enkla” första halvleken i sinnet. Vi bjöd in till matchen mycket genom att förlora bollen på “fel” ställen på mitten som därefter blev till farliga anfall.

Här fanns tidigt spekulationer om att vi led av kollektiv knottförgiftning för vem kan gå obemärkt igenom 482 st knottbett? Roffe var inne på att det fanns för många funderingar över hur i hela friden man kan köra 40 minuter fel till denna, fotbollsplanernas Camp Nou.
Orsaken till vår bleka inledning må vara höjt i dunkel men vi hämtade oss
tämligen snabbt och visade att vi inte enbart skulle åka hem med tre smällda stötdämpare och knottbiten hårbotten – tre poäng skulle också med!
Matchen intog nu en annan karaktär och blev under resterande tid en jämn tillställning där vi slut kunde avgöra genom en frispark där Bengtsson höll sig framme på Markus B:s lyftning. En 3-2 seger och tre poäng som hamnade där de borde.

Med samma intesitet som knotten så surrades det i efterhand om något “felaktigt bortdömt Hassel-mål” men som alltid så går det än hit och än dit i bedömningar som en rättskipare ska göra. Att vi får ägna någon timma åt att laga sönderrivna tröjor eller huruvida Axel själv valde att dra ansiktet i gräsmattan i Hassels straffområde var inte lika hett debatterat...av
förståeliga skäl. Vi tackar dock domaren för att han läst mitt förra referat men att vi nu fick de 4 extra minuterna vi frågade efter i förra matchen kunde ha blivit lite fel i slutänden

En genuin laginsats där kollektivet segrade men där Bengtsson ska omnämnas då han hade en fot eller ett knä med i varje mål vi producerade. Eller som han själv valde att uttrycka det hela, “det var OK”
Vi vände hemåt, som planerat, med tre poäng och med vetskapen om att Niklas L (som den krängare han är) nu lyckats sälja in ett fikakoncept hos Hassel som gör gällande att varmkorven kommer att vara utbytt mot myggspiral och knottdeo vid nästa besök...

2-3 Johan Bengtsson 86
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö (godkänd trots ett par grova missar)
Publik: 9 (och 2 000 0000 knott)

Det var inte respektive lag som var den svåraste motståndaren på Hasselbacken - det var knotten!!!