Kubens andralag tog hem Medelpadsfemmans uppflyttningsserie, men får inte gå upp i Medelpadsallsvenskan enligt regelverket. Men en titel är alltid en titel. Grattis "Tigerungarna"! Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Kubikenborgs andralag tog hem Medelpadsfemman efter vinst i
Ånge – men får inte gå upp

(2020-09-27)
Kubens "tigerungar", d v s det andralaget, vann den avslutande matchen mot Ånge borta och kan nu titulera sig mästare i Medelpadsfemman.
Alexander Nordin och Albin Bång gjorde lagets samtliga fyra mål i avslutningen.

Idag skulle seriesegraren koras i Medelpadsfemmans uppflyttningsserie. Kubens andralag eller FC Norr United skulle trona längst upp i tabellen vid matchernas slutsignal. Kuben 2 borta mot Ånge IF och FC Norr hemma mot Fränsta.
När så matchen blåstes igång på Ånge IP var det två lag som skulle sälja sig dyrt. Det syntes på uppvärmningen och snacket där ute på planen.  Kanske hade Ånge skruvat upp lite för mycket på anfallsknappen direkt från start. För redan i den 3:e minuten bryter gästerna ett Ånge anfall och vänder på spelet ute på vänster, med ett perfekt inlägg till Albin Bång så var 0-1 ett faktum.

Nu trodde nog gästerna, publiken och även undertecknad att det skulle bli en lätt match mot seriesegern för gästande Kuben 2. Men se där bedrog vi oss, Ånge hade väl så mycket av spelet som Kuben efter målet och det var vad man kallar ställningskrig ute på planen. Skillnaden var den att när Kuben kom till anfall var det aningen farligare och mer distinkta i avsluten än hemmalaget var i sina. Men som vanligt var bröderna Danielian, idag form av David och Haik, då broder Valerik saknades, ett orosmoment för Kubens försvar. Men så händer det som inte får hända, en jättemiss av en hemmaspelare. Denna ger i stort sett bort bollen till Alexander Nordin som enkelt placerar in 0-2. Samme Alexander laddar minuten senare återigen nytt skott mot Ångemålet, men då tar bollen i stolpen och ut.

Men skam den som ger sig. Efter två enkla mål för gästerna slår han så till, ett instick från höger och David Danielian gör som han brukar – skickar bollen i mål och hoppet tänds för hemmakillarna igen.
Men säg den glädje som varar, efter avspark hamnar så bollen i Ånges straffområde igen och efter lite biljardfotboll sitter 1-3 i nät. Denna gång ditskickad  av alltid farlige Alexander Nordin, som då gör sitt andra mål för dagen.

När vi går in i andra halvlek har vi 1-3 på tavlan och nu är det 50/50 i bollinnehav på planen ända fram till den 80:e minuten då Albin Bång sätter sitt andra mål för dagen och därmed spikar igen kistan för hemmalaget.
Helt klart en rättvis seger för seriesegrarna Kuben 2, men Ånge ska ha en eloge för att hela tiden visat att man vill och kan spela fotboll. Kanske så kommer de också att följa med årets tvåa FC Norr United i serien till Medelpadsallsvenskan, det får framtiden utvisa.
Hur som helst så säger vi ett stort GRATTIS till Kuben 2 för seriesegern idag. Med största sannolikhet så kommer vi att hitta en hel del av Kuben killarna från planen idag i fyran nästa år, trots att detta lag inte får ta klivet upp..

För Ånges del så kanske det bör införskaffas några till i truppen, då är jag helt säker på att det inte blir ett stryklag i fyran om de nu får chansen att kliva upp. För glöden för fotboll finns i västra laget och lagandan fattas inte.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

– Vi tog tag i matchen direkt och gör också ett tidigt mål. Flera av våra killar hade en match i benen sedan igår men såg pigga ut och vi vinner rättvist. Att vi vinner serien beror på att vi spelar ett snabbt passningsspel efter marken med bra rörlighet och få touch på bollen, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Ska vi plussa för några i lagen får det bli tvåmålsskyttarna Albin Bång och
Alexander Nordin plus blott 15-årige mittfältaren Jibril Mohudin i Kuben medan bröderna Danielianoch målvakten Mohammad Almadi var bäst i Ånge.

Haik ensam med ett gäng Kubenspelare. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
1--2 på väg in i mål av David Danielian Tog bollen i stolpen? Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Ånges målvakt storspelade stundtals, även om det här ser huvudlöst ut. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
2 målskytten på gång igen mot Ånges mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu