Nytt år men Anna Edin fortsätter att måla. Nytt år men Anna Edin fortsätter att måla.

Två mål på direkten i årspremiären för Anna Edin när Stöde betvingade Timrå med 3-0

2020, men Anna Edin fortsätter att göra mål.
Idag blev det två fullträffar i årets premiärmatch då Stöde lade Timrå på rygg med 3-0 i DM:s första omgång.

– Vi spelade upp oss i andra, säger Stödes nye tränare Marco Padellaro efter en mållös första halvlek.

Det märktes att det var premiär på en fullstor plan för både Stöde och IFK Timrå där emellertid de senare var ytterst nära att ta ledningen under den första halvleken men Ida Sperring svarade för en stark frilägesräddning.
I andra började Timrå få allt mer problem med Stödes anfallsduo Anna Edin och Clara Högbom. Och det var också Anna som spräckte dödläget då hon kom fri från kanten och tryckte in 1-0.
Med nio minuter kvar var Clara på väg igenom men blev fälld inne i straffområdet och domaren Gebremeskel Elias hade bara att blåsa i sin pipa och visa på straffpunkten. Emilia Johansson brukar vara obeveklig från elva meter och var så även denna gång.
Ett par minuter senare spikade Anna Edin slutresultatet till 3-0 sedan duktiga Timråkeepern Alicia Larsson inte förmått få grepp om bollen.

– Första halvleken var trevande från vår sida men vi spelade upp oss i andra även om vi kan bättre. Vi släppte till ett friläge men det var också allt bakåt, säger Stödes nye tränare Marco Padellaro.
– Resultatet speglar matchen, de hade kunnat gjort något mål till men Alicia Larsson var duktig i målet. Vi hade ett friläge i första och hade vi satt det kanske så... Vi är inne i ett generationsskifte med många yngre och idag saknade vi några av våra normalt tongivande. Tycker ändå att våra fyra F17-tjejer kommer in och visar rätt inställning, säger Timrås nye huvudtränare Michael Wahlroos.

Stödes yttermittfältare Miranda Strand tog för sig jättebra när hon fick chansen att komma in i matchen.
Alicia Larsson mellan stolparna och de fyra uppflyttade F17-tjejerna var genomgående bäst i Timrå.

Stöde IF - IFK Timrå 3-0
2020-02-16 - 13:00 - Nordichallen
1-0 Anna Edin (39)
2-0 Emilia Johansson (51, straff)
3-0 Anna Edin (53)
Domare: Gebremeskel Elias