I den 91:a minuten rinner inhopparen Oliver Spjut igenom och trycker dit Matfors segerboll i hemmapremiärem mot Östavall.  Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oliver Spjut sköt premiärsegern till Brukets Blå på övertid: "Satte bara dit foten"

(2020-06-14)
Efter Östavalls kvitteringsmål såg premiärmötet på Thulevallen ut att sluta 1-1.
Men på övertid satte inhopparen Oliver Spjut distinkt Matfors segermål.
– Fick ett bra pass och satte bara dit foten, säger matchhjälten.

För första gången sedan 2005 spelades det division 3-fotboll på Thulevallen.
Det märktes att det var två lag som inte matchat sedan i vintras. Det vägvinnande spelet lyste med sin frånvaro med all rätt. Östavall öppnade bäst då hemmalaget verkade tagna av stundens allvar  och vaskade fram den första riktiga målchansen i hettan men Daniel Wallstens nick träffade stolpen.

På grund av värmen beordrade domaren Christer Eriksson vattenpaus efter cirka 25 minuters spel. Något som verkade ha en positiv inverkan på hemmalaget som efter det jobbade fram ett par vassa målchanser. Lagkaptenen Jimmy Holmgren hade två lägen, bland annat ett skott i ribban, och nyförvärvet från Söderhamn, Sebastian Koivisto, fick ett fritt skottläge inne i straffområdet men den dåliga planen eliminerade den chansen då bollen studsade upp på skenbenet när han bara skulle placera in ledningsmålet utan istället rullade den utanför den bortre stolpen.

Sebastian Koivisto tog emellertid revansch tidigt i den andra halvleken då han glidtacklade in Filip Andersson Roos diagonalpass genom straffområdet till den bortre stolpen.
Matfors lycka blev emellertid kortvarig. Knappt fyra minuter senare utjämnade Daniel Wallsten för Östavall sedan han fått ett öppnande pass från nye Dory Yates, tagit emot bollen, vänt på en gammeldags femöring och placerat bollen i nät.
Efter 1-1-målet avtog allt konstruktivt fotbollsspel och bollen befann sig oftare i luften än på marken och det mesta talade för att resultatet skulle stå sig.

Men på övertid spelade hemmalagets Jimmy Holmgren in till nyss inkomne Oliver Spjut som mötte distinkt på ett tillslag och sköt hela premiärpotten till Brukets Blå.
Den trean kan visa sig bli viktig när serien ska summeras i höst.
För Östavall är det bara att glömma den här insatsen. Den stenhårda planen verkade hämma gästerna, som är vana Ånges konstgräs då inte Skogsvallen på grund av isbränna inte inbjuder till varken träning eller spel, mer än hemmalaget.

Lokalfotbollen-TV:
• Matfors matchhjälte berättar om det avgörande målet.

• Matfors tränare Andreas Jonssons syn på matchen.
• Besvikne Östavallstränare David Nordberg kommenterar.

I Matfors plussar vi för de fyra i backlinjen plus Ville Johanssons hästjobb på mitten.
I Östavall ger vi Daniel Wallsten beröm för sitt slit. I övrigt kan alla bättre.

Tillbaka till nyheter  div 3 Mellersta Norrland

Matfors nyförvärv från Söderhamn glidtacklar in Brukets blås första mål i division 3 sedan 2005 efter Filip Anderssons sidledspass. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors målskyttar i premiären mot Östavall, Sebastian Koivisto och Oliver Spjut. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Fler bilder från matchen kommer under måndagen.