Alen Zulovic dominerade när Granlo tog sin första div. IV-seger någonsin
-
Granlo är efter två omgångar ännu obesegrade. Ikväll i regnet på Essviksvallens grus visade Alen Zulovic att han är ett nummer för stort i den här divisionen.
- Vi gjorde allt för att plocka bort honom ur matchen men vi lyckades inte, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Bäst i fyran?

Granlos Alen Zulovic visade med eftertryck att han tillhör det övre skiktet av distriktets div. IV-spelare, ja kanske det allra översta till och med.
På Essviksvallens grusplan dominerade Alen fullständigt i regnet och var planens huvudfigur. Vann han inte bollar i defensiven så höll han i och dirigerade Granlos spel och spelade fram till nykomlingarnas samtliga tre mål när man 3-2-vann och tog sin allra första seger i div. IV-sammanhang.
Vid 0-1 redan i den femte minuten drog Alen på sig flera spelares markering, vände bort dom och serverade Brima Bassie öppet mål.
0-2 kom fem minuter in i andra då lyfte en boll bakom Essviks backlinje till en djupledslöpande "Lapi" Berisha som hann före målvakten och lobbade vackert in bollen med yttersta tåspetsen.

Brima tvåmålsskytt

Efter timmen spelad stack Essvik emellan och snyggt reducerade till 1-2 sedan Marcus Sawert svarat för ett perfekt snett-inåt-bakåt-pass till en framstormande Fredrik Martinsson.
Fem minuter senare slog Alen Zulovic slog en perfekt boll som friställde Brima och hans hårda vänsterskott begravdes i hörnet utan chans för hemmakeepern Niklas Pedro.
Essvik flyttade upp och i jakten på en reducering hade först Hampus Andersson en frispark i ribban innan Alexander Johansson kunde knoppa in 2-3 på hörna men det målet kom alldeles för sent för att kunna hota.
- Vi gjorde allt för att plocka bort Alen ur matchen men vi lyckades inte, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg, skakar på huvudet och fortsätter;
- Han är alldeles för bra för den här serien...
- Men det var många som var bra i dag och med lite flyt hade vi gjort två-tre mål till, minst, säger storebror Nermin Zulovic, tränare för Granlo BK tillsammans med Bosse Hägg.

Luftvärnsfotboll

Det var inte bara Alen Zulovic som var bra i Granlo denna afton utan hela laget skall ha beröm men om några till skall berömmas extra får det bli snabbe mittbacken Johan Pettersson, defensive mittfältaren Edin Muratovic och tvåmålsskytten Brima Bassie, som verkar gå mot en ny vår.
Essvik kom inte så långt med sin "luftvärnsfotboll" på gruset men hade några spelare som ändå stack ut lite extra. Högerbacken och lagkaptenen Robert Dückhow, Christian "Chippen" Isaksson på mitten och yttermittfältaren Marcus Sawert förtjänar överbetyg.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

-

Två mål av Brima Bassie som ser ut att gå emot en ny vår. Två mål av Brima Bassie som ser ut att gå emot en ny vår.

Publik: 30

Är Alen Zulovic fyrans bäste spe-lare? I matchen mot Essvik var det i alla fall ingen som kunde ifrågasätta påståendet då han dominerade matchbilden totalt. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.