Tuffa närkamper, som här mellan Kuben och Alnö i Medelpadsallsvenskan ifjol, är att vänta när de lokala serierna på herrsidan släpper loss den 14 juni. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

I Coronavirusets spår:
Klart! 14 juni startdatum även för den lokala fyran, femman och sexan – men damtrean får vänta ett tag till på besked

(2020-06-01)
I eftermiddags togs beslutet att våra lokala serier fyran, femman och sexan, precis som Allsvenskan och Superettan kommer att starta söndagen den 14 juni.
– Däremot inget startdatum klart för damtrean då den är en distriktsöverskridande serie, Medelpad/Hälsingland, säger Medelpads FF:s ordförande i tävlingskommittén Claes Nyman.


I eftermiddags tog Medelpads Fotbollförbunds Tävlingskommitté beslutet att precis som Allsvenskan och Superettan bestämma söndagen den 14 juni som startdatum för division 4, 5 och 6 Medelpad.
– Däremot inget startdatum klart för damtrean då den är en distriktsöverskridande serie, Medelpad/Hälsingland. Men vi hoppas hitta en snar lösning även där, säger TK-ordföranden Claes Nyman.
MFF hade hoppats på att komma igång redan fredagen den 12 juni men så blir inte fallet utan nu kommer man att ändra något i spelprogrammen så att det inte kolliderar med domartillsättningar och uthyrning av planer.

När det gäller division 2 och 3 på herrsidan samt 1 och 2 för damerna ligger de under Svenska Fotbollförbundet och där har man ännu inte kommit fram till något beslut när det gäller startdatum.

Inga (officiella) träningsmatcher kommer att tillåtas innan den 14 juni utan samtliga lag kommer till spel som nybadade bäbisar och det är bara att lära sig gå på stubinen. Men det är som sagt lika för alla.
– Vi kommer inte att tillåta någon publik på matcherna tills dess FHM och Regeringen medger detta, avslutar Claes Nyman.