Det var lite frostigt när Ånge tog emot Essvik i DM med avspark 20:00. Foto: Essviks AIF.
Mårten Gräntz gjorde Essviks två första mål mot Ånge - och spelade fram till de övriga tre! Mårten Gräntz gjorde Essviks två första mål mot Ånge - och spelade fram till de övriga tre!

Essvik vidare till kvarts-final efter Mårten Gräntz poängshow mot Ånge

(2020-03-24)
Essvik vann borta mot Ånge med klara 5-0 och är vidare till kvartsfinal mot GIF Sundsvall. 
Men det är siffror som inte speglar matchen. 
Men Essvik hade en duktig målvakt i Michel Sjödal och en Mårten Gräntz i absurd poängform.
Mårten gjorde matchens två första mål och passade sedan till de övriga tre!


Tränarsnack:
– Trots den stora förlusten gör vi faktiskt spelmässigt en bra match. De fick några lätta mål medan vi brände alla våra chanser mot deras duktiga målvakt. Är även nöjd att vi inte tappade humöret när bollarna trillade in utan höll ihop det. Mest tråkigt var att vår nye mittback Nedim Sisic sträckte baksidan låret i mitten av den första halvleken, säger Ånges tränare Filip Filipovic.
– Det här var ingen strukturerad fotbollsmatch och i andra var det öppna gatan för båda lagen. Vi kände i ett tidigt skede att vi var mycket bättre än dem vilket gjorde grabbarna lite väl målsugna istället för att vänta på rätt lägen vilket gjorde att vi blev långa i laget, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
Haris Devic visade att han kommer att betyda mycket för sin nya klubb Ånge och slog inte bort ett enda pass. Överbetyg även till mittfältarna Najib Azghari  och Theo Evien.
I Essvik var som sagt Mårten Gräntz "överjävlig" med sina fem poäng. Mellan stolparna räddade Michel Sjödal en handfull frilägen. Kantspelaren Melker Lindqvist gjorde sin bästa match i Essvikströjan sedan återkomsten från Sund. Något som lovar gott.

Ånge IF - Essviks AIF 0-5 (0-3)
2020-03-24 - 20:00 - Ånge IP
0-1 Mårten Gräntz
0-2 Mårten Gräntz
0-3 Daniel Johansson
0-4 Daniel Johansson
0-5 Melker Lindqvist (62)
Domare: Henrik Olsson
Matchfakta

Tillbaka till DM 2020