Östavalls tremålsskytt Andreas Lindqvist. Östavalls tremålsskytt Andreas Lindqvist.

"Linkans" hattrick gav Östavall semifinalplast i
DM efter målrik match mot Lucksta


(2020-07-27)
Efter en målrik tillställning och hattrick av Andreas "Linkan" Lindqvist är Östavall vidare till DM-semifinal efter en 6-4-vinst mot Lucksta.
Men det var annars Lucksta som inledde bäst och Oliver Widahl satte ett klassmål redan i den första matchminuten.
Därefter tog "hemmalaget", matchen spelades på Ånge IP, över händelserna och kunde vända till en 6-2-ledning innan division 4-laget kunde frisera nederlaget till 4-6.


Tränarsnack:
– Efter deras kallduschmål i den första minuten spelade vi fin fotboll med fart och stor beslutsamhet även om det var lite mellanmjölk i inledningen av den andra halvleken när de kunde reducera till 3-2. Därefter vaknade vi till igen och gjorde tre raka innan vi slarvade ett par gånger och de fick reducera. Det var dock aldrig någon ko på isen, säger Östavalls tränare David Nordberg.
– Vi började bra och tog ledningen direkt efter ett fantastiskt avslut av Oliver Widahl. Direkt på var vi nära att dubbla ledningen men Oliver missade ett friläge efter pass från Semir Salia. Därefter hade vi stora problem med deras direktspel och hamnade ofta ur våra positioner och de kunde vända till 3-1 efter två defensiva misstag och ett självmål. Efter pausvilan spelade vi upp oss och hade bättre tempo i passningarna och såg vassare ut framåt, och då fick vi till en reducering innan de kunde gå ifrån igen. På slutet reducerade vi två gånger om men vårt försvarsspel var inte bra idag. Men jag ska inte ta något från Östavall, de var helt enkelt bättre än oss idag och jag önskar dem lycka till i fortsättningen av DM, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Bäst på plan:
Mycket bra överlag i Östavall men en extra Trocadero till hattricksskytten Andreas "Linkan" Lindqvist och tvåmålsskytten Elias "Snigeln" Wennerberg.
Oliver Widahl och inhopparen Samuel Keflit bäst i Lucksta.

Östavalls IF - Lucksta IF 6-4
2020-07-27 - 19:15 - Ånge IP
0-1 Oliver Widahl (1)
1-1 Elias Wennerberg (3)
2-1 Elias Wennerberg (12)
3-1 Andreas Lindqvist (20)
3-2 Semir Salia (56)
4-2 Magnus Rimeslåtten (59)
5-2 Andreas Lindqvist (62)
6-2 Andreas Lindqvist (66)
6-3 Linus Ljuslinder (77)
6-4 Hakim Rouass (89)
Domare: Rani Amir
Matchfakta

Tillbaka till nyheter DM 2020